Slachtofferhulp na een ongeval

In het kort

  • Slachtofferhulp is hulp aan slachtoffers, nabestaanden of andere betrokkenen bij een ingrijpende gebeurtenis in de breedste zin van het woord
  • Als slachtoffer kunt u hulp inroepen bij het claimen van uw letselschade, maar ook op praktisch en emotioneel gebied
  • We stellen de tegenpartij aansprakelijk, helpen u bij het verzamelen van bewijs en onderhandelen met de tegenpartij. Ook vragen wij aan de tegenpartij altijd een voorschot op de schadevergoeding
  • Als wij uw zaak aannemen, wordt onze rekening door de tegenpartij betaald. U betaalt niets. Dat garanderen we
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Een ongeval kan zeer ingrijpend zijn. Niet alleen lijdt u materiële schade, maar ook psychisch heeft u een grote klap gehad. Gelukkig zijn er professionele organisaties die u kunnen helpen bij het verwerken van een schokkende gebeurtenis.

Wat is slachtofferhulp?

Iedereen gaat anders om met een ingrijpende gebeurtenis, zoals een verkeersongeval. Wellicht wilt u over uw situatie praten, of heeft u juist behoefte aan rust en ontspanning. Hoe het ook zij, het is belangrijk dat u geleidelijk weer grip krijgt op uw leven.

Slachtofferhulp is hulp aan slachtoffers, nabestaanden of andere betrokkenen bij een ingrijpende gebeurtenis in de breedste zin van het woord. Als slachtoffer kunt u ook hulp inroepen bij het claimen van uw letselschade, zodat u ondersteuning krijgt bij het verkrijgen van een schadevergoeding. Indien de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval, is deze rechtsbijstand voor u gratis.

Slachtofferhulp Nederland

Er zijn verschillende instanties waar u terecht kunt voor hulp. Uiteraard kunt u allereerst veel steun hebben aan familie en vrienden, al is het maar om praktische zaken te regelen. Daarnaast kunt u terecht bij vrijwilligerszorg. Dit is intensieve zorg van vrijwilligers voor mensen in kwetsbare situaties. Een vrijwilliger kan u een luisterend oor bieden, maar u ook helpen om weer mee te doen in de samenleving.

U kunt ook terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Deze organisatie helpt slachtoffers bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis en bij het herstellen of verlichten van materiële en immateriële schade. Ze wordt gefinancierd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie, gemeenten en het Fonds Slachtofferhulp. Dit betekent dat u als slachtoffer niets hoeft te betalen.

Juridische slachtofferhulp na een ongeval

Uw leven staat na een ongeval op z’n kop en u heeft tijd nodig om de ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Het verhalen van uw letselschade is wel het laatste waar u aan denkt. Toch is het belangrijk dat u na een ongeval snel rechtsbijstand inschakelt. U maakt waarschijnlijk veel extra kosten. U moet regelmatig een fysiotherapeut bezoeken, u moet extra huishoudelijke hulp inschakelen of uw huis moet aangepast worden. Deze kosten dient u in eerste instantie zelf te betalen.

Als u B&O Letselschade inschakelt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de juridische afhandeling van uw zaak. Wij horen graag uw verhaal en bezoeken u persoonlijk thuis. Vanaf dat moment nemen wij al uw zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op uw verdere herstel. We stellen de tegenpartij aansprakelijk, helpen u bij het verzamelen van bewijs en onderhandelen met de tegenpartij zodat u krijgt waar u recht op heeft. Ook vragen wij aan de tegenpartij altijd een voorschot op de schadevergoeding, zodat u niet in financiële moeilijkheden komt.

U hoeft overigens niet bang te zijn voor onze kosten. Als wij uw zaak aannemen, wordt onze rekening door de tegenpartij betaald. U betaalt niets. Dat garanderen we.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over onze hulp aan slachtoffers, of wilt u weten of wij u kunnen helpen? U kunt ons tijdens kantooruren bellen op 085-8771774 of u kunt het contactformulier invullen. Onze letselschadejuristen en -experts helpen u graag vrijblijvend verder.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74