Schadevergoeding hondenbeet claimen

In het kort

  • Artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de door het dier aangerichte schade. De risico-aansprakelijkheid ligt dus bij de bezitter van een dier
  • De eigenaar van het dier dat u heeft gebeten zal altijd aansprakelijk zijn, ‘schuld’ is hierbij niet vereist. Uw schade dient u dus te claimen bij de eigenaar van de hond
  • Wij dienen onze nota rechtstreeks bij de tegenpartij in, onze bijstand kost u in veel gevallen niets
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

U bent gebeten door een hond. Misschien heeft u daardoor verschillende medische behandelingen moeten ondergaan of moet u leven met een blijvend litteken. In Nederland vinden jaarlijks zo’n 6.600 hondenbeten plaats, waarbij het slachtoffer in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding. Misschien geldt dit ook voor u.

Aansprakelijkheid eigenaar hond

Artikel 6:179 BW bepaalt dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de door het dier aangerichte schade. Hiermee legt dit artikel een risico-aansprakelijkheid op de bezitter van een dier. Dit betekent dat de eigenaar altijd aansprakelijk zal zijn en dat ‘schuld’ niet vereist is. Uw schade dient u dus te claimen van de eigenaar van de hond.

Meer informatie:

Letselschade

Welke schade kunt u nu precies claimen? In principe komt alle letselschade die het gevolg is van de aanval voor vergoeding in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan de volgende posten:

Plastische chirurgie
Vaak heeft een hondenbeet littekens tot gevolg. Soms genezen deze helemaal, soms ook niet. Dit kan tot grote psychische problemen leiden. Vooral bij kinderen en jonge volwassenen zal op den duur plastische chirurgie nodig zijn. Uw zorgverzekeraar vergoed een ingreep misschien niet helemaal. Wat u niet vergoed krijgt, kunt u claimen bij de tegenpartij.

Kosten ziekenhuis of andere medische kosten
Het kan gebeuren dat de wond gaat ontsteken. Dit betekent niet alleen veel pijn, maar ook dagelijkse verzorging. Dit zal vaak bij uw huisarts of in het ziekenhuis gebeuren. Deze kosten, alsmede de kosten voor de heen- en terugreis, komen voor vergoeding in aanmerking.

Verminderde inkomsten
Door uw wonden mag u zich niet volledig belasten. Dit kan betekenen dat u niet (volledig) meer kunt werken. U kunt misschien minder uren maken of uw tijdelijke contract wordt niet verlengd. Hierdoor mist u inkomsten. Dit kunt u op de tegenpartij verhalen.

Smartengeld
Littekens kunnen leiden tot psychische problemen, vooral als de ze zich op een zichtbare plek bevinden. Hierdoor is de kwaliteit van uw leven achteruit gegaan. Voor deze gederfde levensvreugde kunt u smartengeld claimen. Hoe hoog dit bedrag is zal afhangen van verschillende factoren, zoals de ernst en zichtbaarheid van het litteken, uw leeftijd en geslacht, de duur van het genezingsproces en blijvende lichamelijke en psychische gevolgen.

Meer informatie:

Advocaat letselschade hondenbeet

Het is belangrijk u bij het claimen van uw letselschade bij te laten staan door een letselschade advocaat of een letselschade jurist. Zij kunnen uw zaak objectief bekijken en u de juridische rompslomp uit handen nemen, terwijl u zich blijft richten op uw herstel.

Ons team bestaat uit letselschade juristen en experts. We staan bekend om onze professionele, persoonlijke en betrokken aanpak. Uw claim is bij ons dus in goede handen. Bovendien kost onze bijstand u in veel gevallen helemaal niets. Wij dienen onze nota rechtstreeks bij de tegenpartij in.

Benieuwd of wij ook u gratis kunnen bijstaan? Neem vandaag nog contact met ons op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74