Schade claimen bij verzekeraar, wat dekt de verzekering?

In het kort

  • De verzekering van degene die aansprakelijk is voor het ongeluk, dekt de schade van de schuldloze partij
  • Bent u zelf aansprakelijk voor het ongeval, dan dekt uw WA verzekering alleen de letselschade van de tegenpartij. Deze verzekering biedt dus geen dekking voor uw eigen schade
  • Een all-riskverzekering is de meest uitgebreide verzekering
  • Uw ziektekostenverzekering dekt niet alle schade en kent naast het eigen risico ook de eigen bijdragen. Ook zijn er kosten die uw zorgverzekering in zijn geheel niet dekt. Al deze kostenposten behoren tot uw letselschade
  • Een schadeverzekering inzittenden (SVI) dekt uw letselschade ook bij een eenzijdig ongeluk volledig. Een ongevallenverzekering keert bij overlijden of blijvende invaliditeit door een eenzijdig ongeluk alleen een vooraf vastgesteld bedrag uit
  • Laat onze ervaren letselschadejuristen u kosteloos adviseren en helpen om de schadeclaim en aansprakelijkheid rond te krijgen
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Een aanrijding kan een lange nasleep en soms zelfs blijvende gevolgen hebben. U kunt te maken krijgen met materiële schade, lichamelijk letsel en psychische klachten. De kosten die hiermee gepaard gaan, kunnen aanzienlijk zijn. Hiervoor wilt u schade claimen bij uw verzekeraar of bij de verzekeraar van de tegenpartij. Maar welke schade dekt de verzekering? En hoe zit het met uw eigen risico?

De afwikkeling van letselschade na een aanrijding kan veel tijd in beslag nemen. Er zijn vaak stevige onderhandelingen met de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij nodig om tot overeenstemming te komen. Ook dient alle schade met bewijsstukken te worden onderbouwd. Schade claimen bij een verzekeraar doet u daarom met hulp van een letselschade-expert. Als wij inschatten dat de verzekering van de tegenpartij uw schade dekt, kost onze juridische bijstand u niets.

  • Kosteloze rechtsbijstand wanneer ander aansprakelijk is
  • U kunt zich richten op herstel, terwijl een letselschadejurist uw belangen behartigt
  • Schadevergoeding voor letselschade en smartengeld

Na een ongeluk wilt u schade claimen bij een verzekeraar. Maar welke schade dekt de verzekering eigenlijk? Bel ons op 085 – 877 17 74 voor vrijblijvend advies of neem via de website contact met ons op.

Verzekeraar: Wie is aansprakelijk?

Welke bestuurder is aansprakelijk voor het ongeluk? Wilt u schade claimen bij een verzekeraar, dan dient allereerst de schuldvraag te worden beantwoord. De verzekering van degene die aansprakelijk is voor het ongeluk, dekt de schade van de schuldloze partij. Soms hebben beide partijen echter schuld. De aansprakelijkheid en schadevergoeding wordt dan naar rato verdeeld.

De schuldvraag is helaas niet altijd eenvoudig te beantwoorden. Het vaststellen van de aansprakelijkheid kan lang duren als verzekeraars niet vlot meewerken. Wilt u schade claimen bij een verzekeraar en weten wat de verzekering dekt, neemt u dan vrijblijvend contact met op ons voor advies. Ook wanneer de schuldvraag duidelijk lijkt te zijn, zal de hulp van een letselschade jurist welkom zijn.

Bij een aanrijding waarvoor een ander aansprakelijk is, wordt uw letselschade door diens verzekeraar vergoed. Bij een eenzijdig ongeval is schadevergoeding afhankelijk van het type verzekering dat u hebt afgesloten. Verzekeringen kennen verschillende soorten dekking. Over het algemeen kan worden gezegd; Hoe meer de verzekering dekt, hoe hoger de premie.

> Meer over aansprakelijkheid aanrijding

Dekking WA verzekering

Eigenaren van motorvoertuigen zijn wettelijk verplicht zich te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Bent u zelf aansprakelijk voor het ongeval, dan dekt uw WA verzekering alleen de letselschade van de tegenpartij. Deze verzekering biedt dus geen dekking voor uw eigen schade.

Is de tegenpartij aansprakelijk voor het ongeluk, dan wordt uw letselschade door diens WA-verzekering vergoed. Bij deze verzekeraar kunt u uw schade claimen. Als slachtoffer kunt u zich kosteloos laten bijstaan door een letselschade expert. Ook de juridische kosten worden gedekt door de WA-verzekering van de tegenpartij.

> Meer over letselschade claimen

Dekking All-Risk verzekering

Een all-riskverzekering is de meest uitgebreide verzekering. Wat dekt deze verzekering? Met deze volledige cascoverzekering kunt u schade claimen bij uw verzekeraar als deze schade is ontstaan door bijvoorbeeld brand, storm of diefstal. Eveneens dekt de verzekering schade die is ontstaan doordat u van de weg of te water bent geraakt en schade door elk ander eenzijdig ongeluk. Vanzelfsprekend biedt een all-risk verzekering tevens dekking tegen wettelijke aansprakelijkheid, waardoor een ander schade kan claimen wanneer u hiervoor verantwoordelijk bent.

Bent u gewond geraakt bij een ongeval en wilt u schade claimen bij een verzekeraar? Wij bekijken graag welke schade uw verzekering dekt.

Eigen risico zorgverzekering

Als bezitter van een motorvoertuig heeft u een WA verzekering. Dat is wettelijk verplicht. Daarnaast bent u in Nederland ook verplicht verzekerd tegen ziektekosten. Bent u na een verkeersongeluk opgenomen in een ziekenhuis of heeft u verwondingen waarvoor u behandeld moet worden, dan dekt uw zorgverzekering het grootste deel van uw medische kosten.

Uw ziektekostenverzekering dekt echter niet alle schade en kent naast het eigen risico ook de eigen bijdragen. Ook zijn er kosten die uw zorgverzekering in zijn geheel niet dekt. Al deze kostenposten behoren tot uw letselschade. Is een ander aansprakelijk voor het ongeluk, dan dekt de WA verzekering van deze partij uw kosten.

Dus, bent u zelf verantwoordelijk voor het ongeval? Een WA verzekering zonder aanvullende verzekeringen biedt geen dekking voor uw eigen letselschade, maar beperkt zich tot de schade van de andere partij.

Schade claimen en dekking van aanvullende verzekeringen

Als bezitter van een motorvoertuig kunt u naast de verplichte WA verzekering ook enkele aanvullende verzekeringen afsluiten. U kunt dan denken aan een rechtsbijstandsverzekering, een ongevallenverzekering en een schadeverzekering inzittenden (SVI).

Een schadeverzekering inzittenden (SVI) dekt uw letselschade ook bij een eenzijdig ongeluk volledig. Een ongevallenverzekering keert bij overlijden of blijvende invaliditeit door een eenzijdig ongeluk alleen een vooraf vastgesteld bedrag uit. Voor beide verzekeringen geldt dus dat u ook bij een eenzijdig ongeluk toch schadevergoeding kunt krijgen.

Na een ongeval schade claimen bij verzekeraar en benieuwd wat de verzekering dekt? Laat onze ervaren letselschadejuristen u adviseren en helpen om de schadeclaim en aansprakelijkheid rond te krijgen.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74