Revalidatie na een ongeval en uw recht op schadevergoeding

In het kort

  • Een deel van de medische kosten wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, uw overige letselschade kunt u verhalen op de aansprakelijke partij
  • Als het niet te verwachten is dat uw letsel zich op korte termijn herstelt, zult u verwezen worden naar een revalidatiearts. Deze arts kijkt samen met u hoe blijvende invaliditeit kan worden voorkomen
  • De kosten voor revalidatie vallen onder het begrip letselschade. De aansprakelijke veroorzaker van uw letsel zal dus in beginsel uw letselschade, waaronder uw revalidatiekosten, dienen te vergoeden
  • Indien wij uw zaak in behandeling nemen betaalt u helemaal niets. Ook als de tegenpartij uiteindelijk geen aansprakelijkheid erkent. Dat garanderen we
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Bij B&O Letselschade kunnen we u helpen bij het claimen van schadevergoeding voor o.a. de kosten van revalidatie na een ongeval. Revalidatie is het ‘weer beter worden’ na een ongeluk of ziekte. Het revalidatieproces kan lang duren en kan uit verschillende aspecten bestaan. Afhankelijk van de ernst van uw letsel, kunt u geconfronteerd worden met hoge kosten. Een deel van de medische kosten wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, uw overige letselschade kunt u verhalen op de aansprakelijke partij.

Welke vormen van revalidatie zijn er?

Als het niet te verwachten is dat uw letsel zich op korte termijn herstelt, zult u verwezen worden naar een revalidatiearts. Deze arts kijkt samen met u hoe blijvende invaliditeit kan worden voorkomen. Indien een blijvende beperking niet te voorkomen is, zult u geholpen worden om te gaan met uw beperking en dit zo goed mogelijk in te passen in uw leven.

Het hangt van uw letsel af op welke wijze u zult revalideren. U kunt poliklinisch of klinisch revalideren in een revalidatiecentrum, op een revalidatieafdeling van een ziekenhuis, in een verpleeghuis of bij een specialist.

Wat kost revalidatie mij?

Afgezien van een eventuele betaling van eigen risico aan uw zorgverzekeraar, dient u een eigen bijdrage te betalen als u in een AWBZ-instelling revalideert. De eerste zes maanden van uw verblijf betaalt u een lage eigen bijdrage van minimaal € 152,– en maximaal € 797,80 per maand. Na deze termijn betaalt u een eigen bijdrage van maximaal € 2.189,20 per maand.

Een particuliere zorginstelling of revalidatiecentrum is geen AWBZ-instelling. De opnamekosten komen in beginsel voor uw eigen rekening.

Kan ik mijn revalidatiekosten verhalen?

U kunt letselschade vergoed krijgen als een ander aansprakelijk is voor uw letsel. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een kop-staartbotsing waarbij u een whiplash opliep. De kosten voor revalidatie vallen onder het begrip letselschade. De aansprakelijke veroorzaker van uw letsel zal dus in beginsel uw letselschade, waaronder uw revalidatiekosten, dienen te vergoeden. Andere kostenposten die voor vergoeding in aanmerking komen: reiskosten (zoals van en naar een specialist), kosten voor extra huishoudelijke hulp, verminderd inkomen, kosten voor rechtsbijstand en smartengeld.

Geen kosten voor rechtsbijstand

Als u ons inschakelt nemen wij uw juridische zorgen uit handen, zodat u zich kunt blijven richten op uw revalidatie. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en behartigen optimaal uw belangen gedurende het gehele letselschadetraject. U hoeft bovendien niet bang te zijn voor onze rekening. Bij erkenning van de aansprakelijkheid dienen onze kosten door de tegenpartij betaald te worden. Dat is bij wet geregeld. Indien wij uw zaak in behandeling nemen betaalt u helemaal niets. Ook als de tegenpartij uiteindelijk geen aansprakelijkheid erkent. Dat garanderen we.

Bent u benieuwd of ook u uw revalidatiekosten kunt verhalen? Ons team van letselschadejuristen beantwoordt gratis en vrijblijvend al uw vragen. Neem vandaag nog contact op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74