Rechtsbijstand inschakelen na een ongeval

In het kort

  • De schade die door een ongeval ontstaat, noemen we letselschade en is verhaalbaar op de aansprakelijke partij
  • Materiële schade is de schade die u in financiële zin lijdt
  • Schadevergoeding voor psychisch leed wordt smartengeld genoemd
  • Hebt u zelf door schuld van een ander letsel opgelopen? Dan is het verstandig om rechtshulp in te schakelen
  • Wanneer een ander aansprakelijk is, kunt u kosteloos gebruik maken van onze diensten
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Een ongeval is voor velen een traumatische ervaring. Naast de lichamelijke klachten, kunt u er ook psychisch lang last van houden. De schade die hierdoor ontstaat, noemen we letselschade en is verhaalbaar op de aansprakelijke partij.

Materieel en immaterieel

Letselschade bestaat uit een materieel en een immaterieel component. Materiële schade is de schade die u in financiële zin lijdt. Denk hierbij aan uitgaven die u doet omdat u niet meer in staat bent om klussen in en om het huis zelfstandig uit te voeren, en aan inkomsten die u misloopt doordat u uw oude beroep niet meer kunt uitoefenen. Immateriële schade is de psychische schade die u lijdt door het trauma dat u hebt opgelopen of door ontsiering van uw lichaam. Schadevergoeding voor psychisch leed wordt smartengeld genoemd.

De beste letselschadejurist van Nederland

Voor vergoeding van uw letselschade bent u uiteraard op zoek naar rechtshulp van ‘de beste letselschadejurist van Nederland’. Dit is echter vrij subjectief. Enerzijds dient een belangenbehartiger uitstekende kwaliteit te bieden, anderzijds dient u een goed gevoel te hebben bij de persoon die met uw letselschadezaak bezig is. Aantonen dat het wel goed zit met de kwaliteit van onze dienstverlening is niet lastig, hiervoor hebben wij immers het keurmerk van het Register Letselschade gekregen. Dit keurmerk wordt pas verkregen als aan zeer strenge eisen is voldaan. Of u een ‘goed gevoel’ zult hebben bij onze medewerkers kunnen wij niet zeggen. Naast de inhoudelijke kwaliteiten, beschikken onze medewerkers echter over een bijzondere betrokkenheid naar hun cliënten. Naar onze mening een voorwaarde voor een goede letselschadedeskundige. Voor de ervaringen van cliënten kunt u ons gastenboek bekijken. Ook kunt u naar ons kantoor bellen voor een eerste indruk.

Wat kost rechtshulp bij letselschade?

Hebt u zelf door schuld van een ander letsel opgelopen? Dan is het wijs om rechtshulp in te schakelen. Wanneer een ander aansprakelijk is, kunt u kosteloos gebruik maken van onze diensten. De aansprakelijke partij, meestal een verzekeraar, dient namelijk onze kosten te betalen.

Second opinion letselschade

Het kan zo zijn dat u al een letselschadejurist heeft ingeschakeld maar dat u twijfelt aan de kwaliteit van deze belangenbehartiger. Indien gewenst kunt u ons een second opinion laten uitvoeren. In eerste instantie spreken we de zaak telefonisch met u door. Indien hiervoor aanleiding is vragen we vervolgens uw dossier op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74