Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Persoonsgebonden budget

Persoonsgebonden budget betaalt deel persoonlijke verzorging

Uw leven ziet er anders uit nadat u een ernstig ongeval heeft meegemaakt. Een hoop dingen die u in het dagelijkse leven deed, zijn nu haast onmogelijk geworden. Indien u op structurele basis hulp nodig heeft, kunt u proberen aanspraak te maken op een persoonsgebonden budget (pgb). Met een persoonsgebonden budget kunt u bijvoorbeeld hulp bij uw persoonlijke verzorging financieren, vervoer van en naar uw fysiotherapeut regelen of iemand inhuren die u begeleidt naar uw wekelijkse zwemuurtje.

Persoonsgebonden budget dekt niet alle schade

Om in aanmerking te komen voor extra zorg na het oplopen van letsel door een ongeluk, kunt u een beroep doen op een persoonsgebonden budget. Dit wordt gefinancierd uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Maar in sommige gevallen komt u niet in aanmerking voor een persoonsgebonden budget terwijl u wél behoefte heeft aan meer zorg en hulp in huis. Indien de aansprakelijkheid voor uw letsel bij iemand anders ligt, kunt u buiten de hulp die betaald wordt van het persoonsgebonden budget, ook een schadevergoeding claimen voor de letselschade die u hebt opgelopen.

Persoonsgebonden budget niet toereikend bij letselschade

Een persoongebonden budget is vaak niet toereikend voor een slachtoffer van letselschade. Een persoonsgebonden budget dekt slechts een deel van de kosten voor zorg en begeleiding. Het voorziet niet in inkomstenderving en ander materiële schade die vaak voortvloeit uit letselschade. U bent tenslotte door de onvoorzichtigheid van een ander in de problemen geraakt. Een persoonsgebonden budget is geen oplossing voor alle kosten die u maakt en nog zult maken. Met een letselschade jurist van B&O Letselschade weet u zeker dat er aan alle aspecten van uw letselschade gedacht wordt. Uw persoonlijke belangen staan bij ons voorop!

Persoonsgebonden budget? B&O Letselschade gaat voor maximale schadevergoeding!

Bent u het slachtoffer van een ongeluk in het verkeer, thuis of op het werk, of van een medische fout? Dan kunt u behalve financiële schade ook flinke lichamelijke, – en psychische schade oplopen. De kosten daarvan lopen snel op. Met een persoonsgebonden budget krijgt u deze schade niet vergoed. Indien een ander aansprakelijk is voor uw letsel, dan is deze ook verplicht de juridische kosten te vergoeden. In verreweg de meeste gevallen kunnen wij u dus geheel gratis van dienst zijn.

B&O Letselschade is een letselschadeburo dat werkt met gedreven letselschade specialisten die zich tot het uiterste inspannen om voor uw letselschade een maximale schadevergoeding te bedingen. Het gaat tenslotte om uw toekomst die door onze inzet een stuk rooskleuriger kan worden.

Bel 085 – 877 17 74 of ga naar het contactformulier om uw situatie gratis en vrijblijvend aan ons voor te leggen.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen