Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Tips bij ongeval met whiplash tot gevolg

In het kort

 • Een whiplash kan ontstaan als gevolg van een aanrijding in het verkeer. Vooral de kop-staartbotsingen veroorzaken vaak een whiplash
 • Na een aanrijding noteert u de gegevens van alle betrokkenen, vult u het schadeformulier in en verzamelt u zoveel mogelijk bewijzen
 • Zo spoedig mogelijk na de aanrijding bezoekt u een arts, noteert u al uw klachten en maakt u een inventarisatielijst van al uw onkosten
 • Door ons in te schakelen krijgt u maximaal waar u recht op heeft, zonder dat u dit één euro kost. Onze kosten worden namelijk meegenomen in de letselschadevergoeding
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

auto-ongeluk kop-staartbotsing ongeval met een whiplash tot gevolgOnze wegen worden steeds drukker. De kans op een ongeluk neemt daardoor toe. Wij geven u graag enkele tips bij een ongeval met whiplash tot gevolg. Een whiplash kan ontstaan als gevolg van een aanrijding in het verkeer. Vooral de kop-staartbotsingen veroorzaken vaak een whiplash, omdat dan het hoofd plotseling krachtig voor en achteruit bewogen wordt. Nekpijn, hoofdpijn en pijnen in de rug kunnen optreden nadat u van achteren bent aangereden. Ook vergeetachtigheid, concentratieproblemen, vermoeidheid en stemmingswisselingen zijn whiplashklachten waarmee u als slachtoffer te maken kunt krijgen na een kop-staartbotsing.

Na een aanrijding krijgt u meestal direct met extra kosten te maken. Om deze kosten te verhalen, dient u de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Schakel daarom altijd direct een letselschadespecialist van B&O Letselschade in. De letselschadespecialist kan u helpen om een andere partij aansprakelijk te stellen en de letselschade te berekenen.

Wat kunt u doen na een kop-staartbotsing?

Betrokken raken bij een verkeersongeval is voor niemand leuk, zeker niet wanneer u ook nog eens letselschade heeft opgelopen. Om u zo goed mogelijk te helpen, leest u in dit artikel wat u het beste kunt doen na een aanrijding. Onze tips bij een ongeval met whiplash tot gevolg zijn:

 • Noteer de gegevens van alle betrokken partijen en vul het schade aanrijdingsformulier in
 • Verzamel zoveel mogelijk bewijzen (foto’s, ander beeldmateriaal, getuigenverklaringen)
 • Bezoek altijd direct een medisch specialist of uw huisarts
 • Noteer al uw klachten
 • Noteer de kosten die u heeft moeten maken (maak een inventarisatielijst)
 • Stel de wederpartij aansprakelijk en claim uw schade (of laat ons dit doen)
 • Schakel de juridische hulp van B&O Letselschade in

We zullen nu iets dieper ingaan op deze tips bij een ongeval met een whiplash tot gevolg.

> Meer over oorzaken van een whiplash

Tip 1) Gegevens noteren & invullen schade aanrijdingsformulier

Als automobilist bent u verplicht een schade aanrijdingsformulier in uw auto te hebben, zodat de schade snel door de verzekeraar kan worden afgehandeld. Deze tip bij een ongeval met whiplash tot gevolg geldt uiteraard bij elk soort auto-ongeluk, al dan niet met letselschade. Het is verstandig dat alle betrokken partijen dit formulier invullen, zodat er niet achteraf discussies ontstaan over de toedracht van de aanrijding. U heeft zodoende ook direct de gegevens van degene die u schuldig acht voor het verkeersongeval. Voordat u het formulier ondertekent, leest u het eerst nog zorgvuldig door.

Tip 2) Verzamel zoveel mogelijk bewijzen

Eén van de tips bij een ongeval met een whiplash tot gevolg zijn de bewijzen. Probeer zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen van de aanrijding. Noteer gegevens van getuigen en vraag hen wat zij hebben gezien. Maak foto’s of laat omstanders de kop-staartbotsing op beeld vastleggen. Veel mensen hebben tegenwoordig een mobiele telefoon met camerafunctie. Vraag of zij foto’s en/of filmpjes maken en laat deze naar u doorsturen. Hoe meer bewijzen u heeft, hoe gemakkelijker het is om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en uw onschuld aan te tonen.

Extra tip bij een ongeval met een whiplash tot gevolg: Met behulp van de letselschadejuristen van B&O Letselschade wordt het aansprakelijk stellen, uw onschuld aantonen en het claimen van een vergoeding voor uw letsel nog eenvoudiger. U geeft ons de bewijzen en wij zorgen voor het aansprakelijk stellen en claimen van een maximale letselschadevergoeding.

> Meer over van achteren aangereden en een whiplash

Tip 3) Bezoek direct na de aanrijding een medisch specialist of uw huisarts

Het is afhankelijk van het verkeersongeval of er tevens een ambulance aan te pas moet komen. Indien dit het geval is, wordt u ter plekke onderzocht of ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis. Indien er geen ambulance ingeschakeld hoeft te worden, is het toch van groot belang dat u direct na de aanrijding een medisch specialist of uw eigen huisarts bezoekt. Ook wanneer u denkt dat de klachten wel meevallen. Diverse whiplashklachten ontstaan namelijk pas na enkele dagen, soms weken.

Als u zich direct laat onderzoeken, kan de arts een medische verklaring opstellen dat uw letsel het gevolg is van de kop-staartbotsing. Dit maakt uw letselschadezaak een stuk sterker. Deze tip behoort absoluut tot een van de belangrijkste tips bij een ongeval met een whiplash tot gevolg.

Tip 4) Noteer al uw klachten

Eén van de belangrijkste tips bij een ongeval met een whiplash tot gevolg is het bijhouden van uw klachten. Houd vanaf de dag van de aanrijding bij welke klachten u ervaart als gevolg van de aanrijding. Noteer bijvoorbeeld in een dagboek hoe u zich voelt, waar u pijn heeft, hoe lang deze pijn duurt en welke andere ongemakken u ondervindt.

Doe dit niet alleen de eerste dagen, maar ook in de weken na het verkeersongeluk. Concentratie problemen, ernstige vermoeidheid en vergeetachtigheid zijn tevens whiplashklachten, maar ontstaan vaak pas in een later stadium. Ook kunt u na verloop van tijd te maken krijgen met psychische problemen. Noteer daarom niet alleen de fysieke pijn die een whiplash met zich meebrengt, maar tevens alle andere klachten die u als gevolg van het ongeval ondervindt.

> Meer over wat is whiplash

Tip 5) Maak een inventarisatielijst, noteer alle kosten

Houd tevens vanaf dag één bij welke kosten u als gevolg van het ongeval heeft moeten maken. Bewaar bijvoorbeeld alle bonnen die met de schade aan uw auto te maken hebben. Bewaar aankoopnota’s van artikelen die u nieuw aan heeft moeten schaffen door het ongeval. Denk aan kleding, een bril of een laptop die als gevolg van de aanrijding vervangen moet worden Ook kosten die u hebt moeten maken om bij een specialist te komen vallen hieronder, evenals kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp en misgelopen inkomsten uit arbeid. Voor deze laatste kosten, kunt u uw werkgever om een schriftelijke verklaring vragen.

Tip 6) De wederpartij aansprakelijk stellen en uw schade claimen

Tot de belangrijkste tips bij een ongeval met een whiplash tot gevolg behoort het verhalen van de kosten. Vrijwel direct na een aanrijding komt u voor extra uitgaven te staan. Of u in de toekomst nog met extra kosten krijgt te maken, is afhankelijk van uw letsel en het herstel. Het is verstandig dit niet af te wachten, maar zo snel mogelijk uw schade op de veroorzaker te verhalen.

Om uw schade te kunnen claimen, dient u eerst de wederpartij aansprakelijk te stellen. Uit de praktijk blijkt dat veel slachtoffers hier vaak betrokken raken bij juridisch getouwtrek. Zij krijgen te maken met de ervaren juristen van de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Omdat slachtoffers veelal niet goed de regels kennen en verzekeraars zo min mogelijk willen betalen, krijgen zij niet waar zij recht op hebben. Daarom is tip 7 bij een ongeval met een whiplash tot gevolg misschien wel de belangrijkste tip.

Tip 7) Schakel de juridische hulp van B&O Letselschade in

Bent u betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing of ander soort ongeval met een whiplash tot gevolg? Schakel dan direct de juridische hulp van B&O Letselschade in. Wij hebben de kennis en expertise in huis om u vanaf dag één juridisch bij te staan. Wij vertellen wat u wel en niet moet doen. Daarnaast stellen wij de wederpartij aansprakelijk en claimen wij u schade. Wij zorgen er niet alleen voor dat uw materiële schade wordt vergoed, maar eisen tevens een vergoeding voor immateriële letselschade, ofwel smartengeld voor het leed dat u is aangedaan.

Vergeet deze tip bij een ongeval met een whiplash tot gevolg niet. Door ons in te schakelen krijgt u maximaal waar u recht op heeft, zonder dat u dit één euro kost. Onze kosten worden namelijk meegenomen in de letselschadevergoeding.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van onze tips bij een ongeval met een whiplash tot gevolg? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of schakel onze juridische ondersteuning vandaag nog in via het contactformulier.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen