Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Nekpijn, rugklachten en tintelingen na auto-ongeluk

In het kort

  • Nekpijn, rugklachten en tintelingen worden meestal veroorzaakt door een kop-staartbotsing en juist bij een dergelijk auto-ongeluk is degene die u heeft aangereden vrijwel altijd aansprakelijk voor uw letselschade
  • Door een whiplash kunt u last krijgen van verschillende symptomen
  • Veroorzaakt iemand toch een kop-staartbotsing, dan wordt ervan uitgegaan dat er niet voldoende afstand werd gehouden. De achteroprijder zat dus fout en is aansprakelijk voor uw letselschade
  • Onze rechtsbijstand is in de meeste gevallen gratis
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Door een auto-ongeluk hebt u last van nekpijn, rugklachten en tintelingen in arm, hand en vingers. De dagelijkse activiteiten lijden hier behoorlijk onder. Het werk kan soms niet meer worden uitgeoefend. Dit is niet alleen een emotionele last, maar ook een financiële. Geluk bij een ongeluk: nekpijn, rugklachten en tintelingen worden meestal veroorzaakt door een kop-staartbotsing en juist bij een dergelijk auto-ongeluk is degene die u heeft aangereden vrijwel altijd aansprakelijk voor uw letselschade. Wij staan slachtoffers van een kop-staartaanrijding dan ook gratis bij.

Nekpijn, rugklachten en tintelingen: whiplash?

Nekpijn ontstaat dus meestal nadat u van achteren bent aangereden. Uw hoofd maakt hierdoor een hevige beweging van voor naar achteren. De nek raakt overstrekt, waardoor nekklachten ontstaan. In officiële termen wordt dit een ‘whiplash’(zweepslag) genoemd. De pijn in de nek wordt veroorzaakt doordat een zenuw geïrriteerd is geraakt.

Door een whiplash kunt u last krijgen van verschillende symptomen. Dit komt doordat aan beide zijden van de halswervels zenuwwortels lopen. Deze wortels ontstaan in het ruggenmerg en lopen door naar de hersenen. Ze geven allerlei informatie door aan spieren, weefsel en organen. Letsel aan de halswervels kan de doorvoer van deze informatie belemmeren. Nekpijn, tintelingen en uitvalverschijnselen zijn het gevolg.

Meer weten over whiplash?

Aansprakelijkheid kop-staartbotsing

Als uw letsel inderdaad is ontstaan doordat u van achteren bent aangereden, dan kunt u een beroep doen op artikel 19 RVV (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens). In dit artikel is geregeld dat automobilisten voldoende afstand moeten bewaren tot hun voorganger. Veroorzaakt iemand toch een kop-staartbotsing, dan wordt ervan uitgegaan dat er niet voldoende afstand werd gehouden. De achteroprijder zat dus fout en is aansprakelijk voor uw letselschade. Het is aan de achteroprijder om het tegendeel te bewijzen.

Meer over aansprakelijkheid bij verkeersongevallen:

Schadevergoeding nekklachten / rugklachten

Na een auto-ongeluk hoeft u zich geen zorgen te maken over ingewikkelde aansprakelijkheidsdiscussies. Als het aannemelijk is dat iemand anders voor uw letselschade aansprakelijk is, nemen uw juridische zorgen uit handen en claimen wij uw schadevergoeding bij de veroorzaker. Zo kunt u zich richten op uw herstel. Onze rechtsbijstand is bovendien in de meeste gevallen gratis.

Meer over ons:

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Letselschadejurist en eigenaar B&O Letselschade

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen