Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Contract niet verlengd na een ongeval, mag dat?

In het kort

  • Als u arbeidsongeschikt bent en uw contract loopt af, dan bent u dus niet meer in dienst van uw werkgever. Uw werkgever is niet meer verplicht uw loon door te betalen
  • Mogelijk heeft u na het ongeval recht op een Ziektewet-uitkering
  • Is uw contract niet verlengd na een ongeval waarbij u letsel opliep en waarvoor een ander aansprakelijk is, dan zijn uw gemiste inkomsten onderdeel van uw letselschade en verhaalbaar op de aansprakelijke partij
  • Wij kunnen u gegarandeerd kostenloos bijstaan bij het verhalen van uw letselschade
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Steeds meer mensen werken op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Dit is een arbeidsovereenkomst die automatisch eindigt op een bepaalde datum of gebeurtenis. De werkgever mag deze overeenkomst tweemaal verlengen. Als u door een ongeval (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt wordt, zal uw werkgever uw contract vaak niet willen verlengen. Mag dat?

Het antwoord luidt helaas: ja. Uw werkgever kan niet verplicht worden de overeenkomst te verlengen. Als u arbeidsongeschikt bent en uw contract loopt af, dan bent u dus niet meer in dienst van uw werkgever. Uw werkgever is niet meer verplicht uw loon door te betalen. Mogelijk heeft u na het ongeval recht op een Ziektewet-uitkering.

De werkgever moet deze uitkering bij het UWV aanvragen. Gebeurt dit niet, dan kunt u dat zelf doen. Het UWV beoordeelt of u in aanmerking komt voor de uitkering en zo ja, hoe hoog deze zal zijn. Onder omstandigheden is het mogelijk een voorschot op de uitkering aan te vragen.

Het UWV begeleidt u bij uw re-integratie. Als u beter bent, maar nog geen nieuwe baan gevonden heeft kunt u in aanmerking komen voor een WW-uitkering.

Gemiste inkomsten verhaalbaar op veroorzaker ongeval

Een ziektewetuitkering duurt maximaal 2 jaar en is meestal 70% van het laatstverdiende loon. U heeft dus 30% minder inkomsten. Is uw contract niet verlengd na een ongeval waarbij u letsel opliep en waarvoor een ander aansprakelijk is, dan zijn uw gemiste inkomsten onderdeel van uw letselschade en verhaalbaar op de aansprakelijke partij. Om de gemiste inkomsten met succes te kunnen verhalen, dient aannemelijk te worden gemaakt dat uw contract wel zou zijn verlengd als het ongeval niet had plaatsgevonden.

Naast de gemiste inkomsten is deze partij ook verplicht uw overige letselschade te vergoeden. Hierbij kunt u denken aan kosten voor extra huishoudelijke hulp, reiskosten en smartengeld.

Meer informatie:

Kosten rechtsbijstand onderdeel van letselschade

De kosten die u maakt voor het verhalen van uw letselschade zijn onderdeel van uw totale schade en dienen dus vergoed te worden door de aansprakelijke partij. Hierdoor kunnen wij u kosteloos bijstaan. Ook wanneer de aansprakelijkheid uiteindelijk niet wordt erkend, brengen wij u geen kosten in rekening. Dit garanderen wij u.

Lijdt u letselschade doordat  uw contract niet is verlengd na een ongeval? Bel dan eens vrijblijvend met onze letselschadejuristen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Letselschadejurist en eigenaar B&O Letselschade

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen