Medische informatie opvragen in letselschadezaak

In het kort

  • Medische informatie is erg belangrijk bij de vaststelling en onderbouwing van uw letselschadeclaim
  • Hoe moet worden omgegaan met medische informatie in letselschadezaken is door de Letselschade Raad vastgelegd in de Gedragscode Behandeling Letselschade
  • Alleen die gegevens mogen worden opgevraagd uit uw medisch dossier die noodzakelijk zijn voor een eerlijke en voorspoedige beoordeling van de letselschadeclaim
  • B&O Letselschade Juristen gaat discreet met uw medische informatie om en kan u in veel gevallen kosteloos bijstaan
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

U heeft letsel opgelopen en een letselschadejurist helpt u bij het claimen van uw letselschade op de aansprakelijke partij. De letselschadejurist begint met een aansprakelijkheidstelling en zal daarna bewijs verzamelen voor onderbouwing van de letselschadeclaim. Zo zal hij o.a. de medische informatie opvragen omtrent de aard en omvang van uw letsel. Aangezien het om vertrouwelijke informatie gaat, is het belangrijk dat er discreet mee wordt omgegaan. Gelukkig bestaat er een gedragscode die de omgang met medische informatie bij letselschade regelt.

Belang medische informatie opvragen

Medische informatie is erg belangrijk bij de vaststelling en onderbouwing van uw letselschadeclaim. Uit de medische informatie kan bijvoorbeeld het causaal verband tussen het ongeluk en uw letsel worden opgemaakt, de ernst en impact van het letsel op uw dagelijks leven en een prognose voor de toekomst. Maar u wilt natuurlijk niet dat een letselschadejurist, verzekeraar of wie dan ook, met uw medisch dossier aan de haal gaat.

Gedragscode medische informatie

Hoe moet worden omgegaan met medische informatie in letselschadezaken is door de Letselschade Raad vastgelegd in de Gedragscode Behandeling Letselschade. Belangrijkste uitgangspunt: medische informatie opvragen moet proportioneel zijn. Dit betekent dat alleen die gegevens mogen worden opgevraagd die noodzakelijk zijn voor een eerlijke en voorspoedige beoordeling van de letselschadeclaim. Welke gegevens dat precies zijn,  zal per geval verschillen. Doel is in ieder geval een onrechtvaardige inbreuk op uw privacy te voorkomen.

Nationaal Keurmerk Letselschade

Bij B&O Letselschade is uw letselschadeclaim in goede handen. We dragen het Nationaal Keurmerk Letselschade en zijn lid van alle relevante brancheorganisaties, zoals het Nederlands Instituut Schaderegelaars (NIS) en het Nederlands Instituut Voor Register Experts (NIVRE). Zo is discrete omgang met uw medische informatie gegarandeerd!

Wilt u meer informatie over onze werkwijze? Kijk gerust rond op onze website, of neem vrijblijvend contact met ons op via 085-8771774.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74