No cure no pay contract ten onrechte getekend

Tros Radar uitzending over dubieus declaratiegedrag


Alblasserdam, 12 januari 2010. Het televisieprogramma Tros Radar besteedde maandagavond aandacht aan het dubieuze declaratiegedrag van een aantal letselschadebureaus. Zo blijkt dat cliënten regelmatig onnodig een no cure no pay contract ondertekenen, waardoor ze duurder uit zijn.

No cure no pay vaak niet gerechtvaardigd

Bij no cure no pay hoeft de cliënt het letselschadebureau niets te betalen als zij geen schadevergoeding weten te realiseren. Wordt er een positief resultaat behaalt, dan krijgt het bureau een percentage van de schadevergoeding. Er zijn letselschade dossiers, zoals soms bij medische fouten, waarin no cure no pay contracten gerechtvaardigd zijn. Bij een overgroot deel van de dossiers is echter al snel duidelijk of aansprakelijkheid zal worden erkend. De kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist worden dan vergoed door de verzekeraar. Bij no cure no pay krijgt het bureau in zo’n geval naast het bedrag van de verzekeraar ook nog een percentage van de claim. De cliënt ontvangt dus minder geld, terwijl het letselschadebureau juist meer ontvangt dan rechtvaardig is.

Dubieus declaratiegedrag bezorgt de branche een slechte naam

Volgens Joke van Beelen, eigenaar van letselschadebureau B&O Letselschade, doen deze praktijken de markt geen goed. “Regelmatig moeten wij eerst het wantrouwen richting ons kantoor bij mensen wegnemen. Door berichten in de media of eerdere ervaringen met oneerlijke bureaus zijn mensen achterdochtig geworden. Dit is begrijpelijk, maar jammer voor een bureau met de juiste intenties.”

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74