Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letselschadebureau of letselschade advocaat

wanneer een letselschadebureau of letselschade advocaatSlachtoffers met letselschade kunnen voor rechtsbijstand kiezen tussen een letselschadebureau of letselschade advocaat. Ik vertel u graag wat de verschillen zijn en waarom het in de meeste gevallen verstandig is om te kiezen voor een letselschadebureau.

Verschillen in letselschadebureaus

Na een ongeval zult u ontdekken dat u kunt kiezen uit een redelijk groot aantal letselschadebureaus.

U kunt kiezen uit:

  • Een klein, middelgroot of groot bureau
  • Een bureau met of zonder keurmerk van het Register Letselschade
  • Wel of geen no cure, no pay contract
  • Een letselschadespecialist, Register-expert personenschade of letselschade advocaat

Klein, middelgroot of groot letselschadebureau

Klein

Een klein letselschadebureau bestaat uit één tot vier medewerkers. De kwaliteit van deze kleine bureaus kan goed zijn, maar het is de vraag of zij voldoende slagkracht hebben op het moment dat zich een probleem voordoet. Bijvoorbeeld doordat één van de medewerkers voor langere tijd is uitgeschakeld en het dossier door een collega verder moet worden behandeld. Wel is het contact vaak persoonlijker dan bij een groot bureau.

Middelgroot

Een middelgroot letselschadebureau, zoals wij, bestaat uit vijf tot vijftien medewerkers. Deze omvang houdt het contact met elkaar en met cliënten persoonlijk en informeel. Het werk is beter te verdelen en complexe kwesties kunnen goed worden overlegd. Door de korte lijnen is de directie meestal nauw betrokken bij de behandeling van uw zaak.

Groot

Een groot letselschadebureau bestaat uit 15+ medewerkers, die vaak verdeeld over meerdere vestigingen werkzaam zijn. Door het grote aantal medewerkers zijn de lijnen met de directie minder kort en is de sfeer zakelijker en afstandelijker. De letselschade-experts hebben over het algemeen grote dossierbestanden en daardoor minder ruimte voor persoonlijk contact met hun cliënten. Dit laatste in een veel gehoord argument voor cliënten om naar ons over te stappen.

Keurmerken letselschadebureau

Het keurmerk van het Register Letselschade wordt door de Letselschade Raad verleend aan belangenbehartigers in de letselschadebranche. De stichting is opgericht door een groep advocaten- en letselschadekantoren, in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland en De Nationale Ombudsman.

De belangenbehartigers die bij een bureau werken dat het keurmerk van het Register Letselschade draagt, zijn tevens lid van een onafhankelijke beroepsvereniging. Zo zijn letselschade advocaten aangesloten bij de LSA en letselschade-experts bij het NIVRE.

Doelstelling keurmerk van het Register Letselschade

Een letselschadebureau met het keurmerk stelt het belang van het slachtoffer altijd voorop. Het keurmerk stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de zaakbehandeling, communicatie met de cliënt, onafhankelijkheid en ordening van de praktijkvoering.

Het keurmerk heeft zichzelf ten doel gesteld transparantie te creëren tussen het slachtoffer en zijn belangenbehartiger. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het slachtoffer weet wat de laatste stand van zaken is in zijn of haar dossier.

Audits bij letselschadebureaus

Keurmerk kantoren worden periodiek gecontroleerd of nog aan de gestelde eisen wordt voldaan. Is dit niet het geval, dan verliest het betreffende kantoor het keurmerk van het Register Letselschade. Kantoren met een keurmerk herkent u aan het logo op de homepage van hun website. Tevens zijn zij terug te vinden in het online register van de Letselschade Raad.

Keurmerk B&O Letselschade

Onze kwaliteit is gewaarborgd door onder andere het keurmerk van het Register Letselschade en onze lidmaatschappen van het Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE) en het Nederlands Instituut Schaderegelaars (NIS). Regelmatig wordt onze dienstverlening getoetst op deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en communicatie.

No cure, no pay bij letselschade

In artikel 6:96 BW is geregeld dat de kosten voor rechtsbijstand, mits redelijk, in beginsel voor rekening komen van de aansprakelijke partij. Dit geldt voor zowel de redelijke kosten van een advocaat als van een letselschadebureau.

Letselschadebureaus mogen bovendien hun diensten aanbieden op basis van no cure, no pay. Op 1 januari 2014 wordt er gestart met een proef waarbij ook letselschade advocaten, onder bepaalde omstandigheden, zaken mogen aannemen op basis van no cure no pay. Dit betekent dat de werkzaamheden pas betaald moeten worden als de tegenpartij daadwerkelijk aansprakelijk is en schadevergoeding dient te betalen. Er mag dan wel een hoger uurtarief worden gehanteerd.

Bij no cure, no pay houdt het letselschadebureau of de letselschade advocaat een percentage van de schadevergoeding in als honorarium. Dit betekent dat u een deel van uw schadevergoeding moet afdragen aan het letselschadebureau.

Wij hanteren géén no cure, no pay. Als wij uw zaak aannemen kost onze dienstverlening u gegarandeerd niets. Alleen in het geval dat u zelf deels aansprakelijk bent voor het ongeval, kan het niet vergoedde deel van onze kosten worden verrekend met de schade-uitkering. Dit zal echter tijdig aan u kenbaar worden gemaakt, waarna u zelf kunt kiezen de zaak al dan niet voort te zetten. Indien u geen schadevergoeding krijgt, brengen u ook niets in rekening.

Letselschadespecialist, register-expert of letselschade advocaat

letselschade-expert-of-letselschade-advocaatZowel een letselschade-expert (register-expert) als een letselschade advocaat zijn letselschadespecialist. De eerste twee zijn echter beschermde titels, terwijl letselschadespecialist dat niet is. Dit betekent dat iedereen zich als letselschadespecialist mag uitgeven en uw belangen kan behartigen. Op internet komt u belangenbehartigers tegen wellicht ervaring hebben als belangenbehartiger maar hiervoor niet de diploma’s en registraties hebben. Bij het eerste contact met zo’n bureau kunt u hiernaar vragen. Makkelijker is het echter om te kijken of het bureau is aangesloten bij het keurmerk van het Register Letselschade. Zonder de juiste diploma’s en registraties is het niet mogelijk om bij het keurmerk aan te sluiten.

Het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade-expert is dat eerstgenoemde u kan bijstaan tijdens een rechtszaak. Een tweede groot verschil is dat een letselschade advocaat u in principe geen kosteloze rechtsbijstand kan garanderen en een letselschade-expert dit wel kan. Letselschadeadvocaten hanteren een hoger uurtarief dan letselschade-experts, waardoor de aansprakelijke verzekeraar minder snel de volledige declaratie zal voldoen. Daarnaast brengt een letselschadeadvocaat het deel dat niet vergoed wordt, bij u in rekening. Wij garanderen kosteloze rechtsbijstand en doen dit dus niet!

Het is goed om weten dat in 98% van de letselschadezaken een schikking met de tegenpartij wordt bereikt. Er volgt dan dus géén rechtszaak. Voor ons voldoende redenen om geen letselschade advocaat te zijn.

Ons kantoor draagt het keurmerk van het Register Letselschade en is lid van het Nederlands Instituut voor Schaderegelaars (NIS) en het Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE).

Professionele, betrokken letselschade experts

Doordat wij geen duur advocatenkantoor zijn, kunnen wij op een laagdrempelige manier de beste kwaliteit bieden. We hebben afspraaklocaties door heel Nederland, zodat u altijd bij u in de buurt terecht kunt. Als u dit ook prettig vindt, bezoeken we u bovendien graag thuis. U kunt dan in uw vertrouwde omgeving uw verhaal doen. U krijgt een vaste behandelaar toegewezen die gedurende het gehele traject bij uw zaak betrokken blijft. Een persoonlijke en betrokken aanpak. Dát mag u van ons verwachten.

Wilt u meer informatie over onze aanpak? Neem vandaag nog contact op met ons team van letselschadedeskundigen.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen