Amputatie na ongeval

In het kort

  • Na een amputatie als gevolg van een ongeval is er sprake van een blijvende invaliditeit
  • Met de hulp van revalidatieartsen en arbeidsdeskundigen is een terugkeer in het arbeidproces vaak mogelijk
  • Het trauma van bijvoorbeeld een verkeersongeluk is enorm, maar ook het lichamelijk letsel van een amputatie is erg belastend. De letselschade is niet te overzien, en de kosten lopen snel op
  • Indien een ander verantwoordelijk is voor uw letsel, heeft u professionele rechtsbijstand nodig. B&O Letselschade kan u hierin kosteloos bijstaan
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

In sommige gevallen kunnen artsen besluiten over te gaan tot een amputatie na een ongeval. Wanneer een slachtoffer met ernstig lichamelijk letsel een ziekenhuis wordt binnengebracht, moet een medisch team snel handelen. Indien een deel van het lichaam onherstelbaar is beschadigd, is amputatie na een ongeval soms de enige oplossing om een patiënt te redden. Net na een verkeersongeluk of een bedrijfsongeluk is het slachtoffer in shock. De mededeling dat bijvoorbeeld een beenamputatie, armamputatie, amputatie van uw vinger, hand of voet noodzakelijk is, dringt niet door. De gevolgen van deze ingrijpende operatie worden pas later duidelijk.

Amputatie na ongeval veroorzaakt vaak beperkingen

Een amputatie na een ongeval is een trauma op zich. Het missen van een ledemaat betekent automatisch een groot aantal lichamelijke beperkingen. In ieder geval op korte termijn. In veel gevallen van amputatie na ongeval krijgt de patiënt een prothese aangemeten. In een revalidatiecentrum leert een patiënt hiermee omgaan en krijgt hij alle zorg die nodig is om zo snel mogelijk te herstellen. Uiteraard is er met een amputatie na een ongeval sprake van een blijvende invaliditeit, maar met de hulp van revalidatieartsen en arbeidsdeskundigen is een terugkeer in het arbeidproces vaak mogelijk.

Hulp B&O Letselschade ontlast slachtoffer

De gevolgen van een amputatie blijven de patiënt lang achtervolgen. Het trauma van bijvoorbeeld een verkeersongeluk is enorm, maar ook het lichamelijk letsel van een amputatie is erg belastend. De letselschade is niet te overzien, en de kosten lopen snel op. Indien een ander verantwoordelijk is voor uw letsel, heeft u professionele rechtsbijstand nodig. B&O Letselschade beschikt over een gedreven juridisch team dat uw belangen behartigt. U concentreert zich op uw herstel en wij zorgen voor een maximale schadevergoeding!

Voor meer informatie kunt u gebruik maken van het contactformulier of belt u 085 – 877 17 74.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74