Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Schadeclaim bij letselschade; wanneer kan dat?

Een schadeclaim bij letselschade is een eis tot vergoeding van de schade die is veroorzaakt door een derde. Deze schadeclaim wordt bij de aansprakelijke partij of diens verzekeraar ingediend. Bij letselschade zal de schadeclaim bestaan uit materiele en immateriele schade (smartengeld). B&O Letselschade is specialist op het gebied van letselschade dat is veroorzaakt door een verkeersongeval of bedrijfsongeval en kan u in verreweg de meeste gevallen gratis bijstaan.

Aansprakelijkheid

Om een schadeclaim voor letselschade te kunnen indienen moet de persoon waar de schadeclaim aan is gericht wel aansprakelijk zijn. Indien deze niet aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval en dus voor de daaruit voortvloeiende letselschade, zal de schadeclaim geen doel treffen. Ook kan het zijn dat de tegenpartij slechts deels aansprakelijk is. Deze partij zal in dat geval dan ook slechts een deel van uw letselschade moeten vergoeden.

Verhaalbaarheid en verjaring

Naast aansprakelijkheid is ook het moment dat het ongeval gebeurde van belang. Zo kan het zijn dat het ongeval te lang geleden heeft plaatsgevonden; de schadeclaim is dan verjaard. Ook kan het zijn dat een gedeelte van uw letselschade reeds door een ander is vergoed; bijvoorbeeld door uw werkgever die verplicht was om uw loon door te betalen. Het deel dat de werkgever voor u heeft gecompenseerd, kan dan niet meer middels een schadeclaim op de tegenpartij worden verhaald. Wel heeft uw werkgever de mogelijk om deze loonschade binnen 5 jaar op de aansprakelijke partij te verhalen.

Schadeclaim – letselschade specialisten, letselschade advocaten

Een letselschadeclaim dient uitsluitend te worden behandeld door een ervaren letselschadespecialist of letselschadeadvocaat. U kunt er niet vanuit gaan dat de tegenpartij u een redelijke schadevergoeding cadeau zal doen; laat staan dat u de hoogst mogelijke schadevergoeding zal innen wanneer u zelf uw zaak behandelt.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die onze letselschade experts u kunnen bieden bij de behandeling van uw letselschadeschadeclaim.

Letselschadejurist en eigenaar B&O Letselschade

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen