Letselschade Nederland

Letselschade ontstaat na een ongeval en kan materieel of immaterieel van aard zijn. De meeste ongevallen vinden plaats in het verkeer, maar ook bedrijfsongevallen, sportongevallen of ongevallen door een gebrekkig product komen vaak voor. Afhankelijk van de ernst van het letsel, kan het ongeval een grote impact hebben op het leven van het slachtoffer. 

Aansprakelijkheid letselschade Nederland

In Nederland kan het slachtoffer letselschade claimen als een ander aansprakelijk is voor dit letsel. Een ander is aansprakelijk als hij schuld had aan het ongeval. De wet geeft twee vormen van aansprakelijkheid: aansprakelijkheid op grond van wanprestatie (artikel 6:74 en verder Burgerlijk Wetboek) en aansprakelijkheid op grond van onrechtmatige daad (artikel 6:162 en verder Burgerlijk Wetboek).

Letselschade advocaat Nederland

Als u letselschade heeft opgelopen, is het verstandig zo snel mogelijk een juridische belangenbehartiger in te schakelen. Deze kan u helpen bij het onderbouwen van uw letselschadeclaim en bij het indienen van de vordering. In Nederland bestaan een aantal verschillende soorten belangenbehartigers, zoals:

  • Letselschadebureaus;
  • Rechtsbijstandsverzekeraars;
  • Letselschadeadvocaten.

Lees hier waarom u kiest voor een letselschadebureau

Keurmerk van het Register Letselschade

In Nederland wordt de kwaliteit van dienstverlening van letselschadeprofessionals beoordeeld door het keurmerk van het Register Letselschade. Dit is een onafhankelijke organisatie die keurmerken uitgeeft aan letselschadebureaus en letselschade advocaten. Hiermee worden kwaliteitsnormen vastgesteld en gehandhaafd.

Lees meer over het Keurmerk Letselschade.

B&O Letselschade landelijk werkzaam

Indien een ander aansprakelijk is voor uw letselschade, heeft u recht op gratis rechtsbijstand. Onze experts kunnen u dus kosteloos bijstaan bij het verhalen van uw letselschadevergoeding. Wij werken landelijk en bezoeken u graag thuis. Bovendien hebben wij de beschikking over overlegruimtes in heel Nederland. Deze laagdrempeligheid vinden wij erg belangrijk. Het gaat tenslotte om u.

Meer weten over letselschade in Nederland? Neem vandaag nog contact met ons op. We staan u graag te woord!

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74