Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letselschade Amersfoort

Na een ongeval komt er veel op u af. U heeft al uw energie nodig voor het genezingsproces en de verwerking van de schok. Juridisch gedoe is wel het laatste waar u aan moet denken. Toch is het verstandig zo snel mogelijk rechtsbijstand in te schakelen en uw letselschade te claimen. Alleen op die manier kunt u financiële moeilijkheden voorkomen. Wij bezoeken u thuis in Amersfoort.

Letselschade

Letselschade is het lichamelijke of geestelijke letsel dat iemand oploopt door een ongeval. Denk niet alleen aan een verkeersongeval, maar ook aan een bedrijfsongeval, een ongeval in een sport- of spelsituatie, een ongeval in het openbaar vervoer of een ongeval door een gebrekkig product. Het letsel kan variëren tussen een blauwe plek en in het ergste geval overlijden.

Hoogte letselschadevergoeding

Na het ongeval wilt u het liefst al uw letselschade vergoed krijgen, zodat u volledig schadeloos wordt gesteld. Dit zal niet altijd lukken. De vergoeding is sterk afhankelijk van de aard van uw letsel, de ernst ervan en de impact ervan op uw leven. In beginsel heeft u recht op vergoeding van onder andere:

  • Medische kosten
  • Reiskosten (bijvoorbeeld van en naar een fysiotherapeut)
  • Aanpassingen in huis
  • Verlies aan verdienvermogen
  • Extra huishoudelijke hulp
  • Rechtsbijstand
  • Smartengeld

Juridische eisen letselschadevergoeding Amersfoort

Wilt u aanspraak maken op letselschadevergoeding, dan zal voldaan moeten zijn aan een aantal voorwaarden. Ten eerste mag uw claim niet verjaard zijn. Als u weet wie de dader is van uw letselschade, zult u binnen vijf jaar uw vordering moeten instellen. Verder dient de veroorzaker juridisch aansprakelijk te zijn voor uw letselschade. Dat betekent dat uw letsel door zijn of haar schuld moet zijn veroorzaakt. Zodra aansprakelijkheid door de tegenpartij is erkend, kunnen wij een voorschot op de uiteindelijke letselschadevergoeding vragen. Ook is het belangrijk dat er een causaal verband bestaat tussen het ongeval en de schade. Uw letselschade dient veroorzaakt door het ongeval. Voor het (geestelijke) letsel kan smartengeld worden geclaimd.

Thuisbezoek Amersfoort

We vinden laagdrempeligheid erg belangrijk. Daarom bezoeken we u graag in Amersfoort om uw verhaal te horen. Als u van onze diensten gebruik maakt, krijgt u een vaste letselschadejurist toegewezen die u elke keer wanneer dat nodig is thuis in Amersfoort zal bezoeken. U kunt met uw vragen dus altijd bij dezelfde persoon terecht, die uw dossier tot in detail kent en u hoeft zelf niet te reizen. We beschikken tevens over een overlegruimte in Amersfoort. Mocht u liever niet thuis afspreken, dan kan dit hier.

Kosten letselschadebureau

Het is begrijpelijk dat u zich afvraagt wat rechtsbijstand u wel niet moet kosten. Door uw ongeval geeft u immers al extra veel geld uit. Het goede nieuws is dat in de meeste gevallen de rechtsbijstand u niets zal kosten. Als voldaan is aan de voorwaarden zal de veroorzaker op grond van de wet uw kosten voor rechtsbijstand moeten vergoeden.

Meer weten over onze gratis rechtsbijstand bij letsel in Amersfoort? Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder!

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen