Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letsel na aanrijding

Alhoewel u altijd goed oplet in het verkeer, kan het toch gebeuren dat u betrokken raakt bij een aanrijding. Een automobilist ziet niet dat u op de fiets van rechts komt, u wordt geschept terwijl u lopend de weg oversteekt of u staat met uw auto in de file en wordt van achter aangereden. Alhoewel het ongeval niet aan uw schuld is te wijten, zit u wél met de brokken. U heeft niet alleen geestelijke en lichamelijke schade, maar ook financiële. In veel gevallen kunt u uw letselschade verhalen. 

Letsel fietser of voetganger na aanrijding

Fietsers en voetgangers zijn de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Bij een aanrijding met een auto, vrachtwagen of bus is de letselschade vaak zeer ernstig. Het laatste jaar is het aantal fietsongevallen onder ouderen (55+) zelfs toegenomen. Dit komt onder andere door de populariteit van de elektrische fiets.

Fietsers en voetgangers hebben daarom een beschermde status. Worden zij aangereden door een motorvoertuig, dan is deze bijna altijd aansprakelijk. Schuld van de bestuurder hoeft niet te worden bewezen. Is het slachtoffer jonger dan 15 jaar dan is het motorvoertuig in principe voor 100% aansprakelijk voor de letselschade. Bij volwassenen geldt dat de bestuurder voor in ieder geval 50% aansprakelijk is.

Letsel na achteraanrijding

Als u met u auto van achteren wordt aangereden, is de kans groot dat u een whiplash oploopt. Door de klap maakt uw hoofd een ferme zwaaibeweging van voor naar achter, waardoor beschadigingen in de nek kunnen ontstaan. Alhoewel een enkeling geen langdurige gevolgen ondervindt van een whiplash, lijdt een whiplash meestal tot chronische klachten.

De achteroprijder is in principe aansprakelijk voor uw letselschade. Dat is geregeld in artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV). Het is aan de achteroprijder om het tegendeel te bewijzen. Soms zal de schadevergoeding vermindert worden als u ook een verwijt te maken valt, als u bijvoorbeeld afsneed of plots remde.

Letsel passagier na aanrijding

Het kan ook gebeuren dat u als passagier in een auto – of als bijrijder op een motor –  betrokken raakt bij een ongeval. Alhoewel u geen bestuurder was van het voertuig, kunt u toch uw letselschade vergoed krijgen, door een beroep te doen op de ‘Schaderegeling schuldloze derde’.

Schadevergoeding bij onbekende dader

Of u nu als fietser, voetganger of automobilist werd aangereden, de kans is groot dat de dader onbekend blijft. Deze kan bijvoorbeeld doorgereden zijn. De meeste slachtoffers denken dat zij dan geen mogelijkheid meer hebben hun letselschade te verhalen. Gelukkig is dat niet waar.

Speciaal voor dit soort gevallen kan het slachtoffer een beroep doen op het Waarborgfonds motorverkeer om zo zijn letselschade vergoed te krijgen.

Aanrijding tijdens werktijd

Een verkeersongeval kan plaatsvinden terwijl u voor uw werkgever onderweg bent. Een aanrijding tijdens werktijd geldt als een arbeidsongeval. De werkgever is in principe aansprakelijk voor de letselschade van de werknemer. Dit geldt niet voor een verkeersongeval tijdens woonwerkverkeer. De werkgever is niet aansprakelijk als het ongeval ontstond door opzet of roekeloos gedrag van de werknemer.

Kosteloze rechtsbijstand bij letsel na aanrijding

De aanrijding heeft zo’n grote impact op uw leven, dat uw hoofd niet staat naar juridisch gedoe. Toch is het snel vorderen van uw schadevergoeding belangrijk om financiële moeilijkheden te voorkomen. Bij B&O Letselschade werken letselschadejuristen en -experts, die alle kennis en kunde in huis hebben om uw schadeclaim te realiseren. Bovendien is onze dienstverlening in de meeste gevallen gratis. Vraag naar de mogelijkheden.

Letselschadejurist en eigenaar B&O Letselschade

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen