Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Kan ik mijn werkgever aansprakelijk stellen voor mijn letselschade?

In het kort

  • Is de letselschade ontstaan terwijl u aan het werk was? Dan is de kans groot dat u uw werkgever voor uw letselschade aansprakelijk kan stellen
  • Als u uw werkgever aansprakelijk wil stellen, is het noodzakelijk dat u bewijzen kunt dat er een direct verband bestaat tussen het uitvoeren van uw werkzaamheden en uw letselschade
  • Lukt het u niet om de bewijsvoering rond te krijgen, dan kunt u uw werkgever niet aansprakelijk stellen voor uw letselschade en zult u ook geen schadevergoeding krijgen
  • Als uw werkgever aansprakelijk is voor uw letselschade, is deze ook wettelijk verplicht de kosten voor onze juridische bijstand te vergoeden
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij letselschade denkt u misschien aan een verkeersongeluk. Maar op uw werk kunt u ook te maken krijgen met een ongeval of ongeluk en kunt u letselschade oplopen. Is de letselschade ontstaan terwijl u aan het werk was? Dan is de kans groot dat u uw werkgever voor uw letselschade aansprakelijk kan stellen. Het antwoord op de vraag: ‘kan ik mijn werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade?’ is heel vaak: ja.

Hoe doet u dat, uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade? En hoe krijgt u een schadevergoeding die de werkelijke schade dekt? U kunt ervan uitgaan dat u met de juiste juridische bijstand bijna altijd kunt rekenen op schadevergoeding van uw werkgever voor uw letselschade.

Aantonen aansprakelijkheid werkgever

Wanneer kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade? Het is allereerst van belang dat uw letselschade ontstaan is tijdens uitvoering van uw werkzaamheden. Heeft u letselschade opgelopen tijdens een autorit naar een klant of tijdens een bedrijfsuitje? Ook dan kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Het gaat erom dat de letselschade duidelijk samenhangt met uw werk of werkzaamheden.

Wanneer is uw werkgever wettelijk aansprakelijk? U kunt uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade als u kunt aantonen dat uw werkgever onvoldoende veiligheidsmaatregelen heeft genomen om werknemers te beschermen tegen ongevallen op de werkvloer. Ook kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade als er sprake was van onvoldoende toezicht op het naleven van veiligheidsvoorschriften.

> Meer over werkgever aansprakelijk stellen na bedrijfsongeval

Mogelijk zal de werkgever het ontstaan van de letselschade aan uzelf wijten. Of verkondigen dat u voor een deel zelf schuld had aan het veroorzaken van de letselschade. Bijvoorbeeld omdat u nalatig of onachtzaam bent geweest. Ook dan kunt u uw werkgever in veel gevallen aansprakelijk stellen voor letselschade. Alleen in uitzonderlijke gevallen kunt u uw werkgever echt niet aansprakelijk stellen. Bijvoorbeeld als er sprake was van opzet van uw kant of als u bewust roekeloos te werk gegaan bent.

Bewijsvoering bij werkgever aansprakelijkheid stellen voor letselschade

U wilt uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade? Dan is het noodzakelijk dat u bewijzen kunt dat er een direct verband bestaat tussen het uitvoeren van uw werkzaamheden en uw letselschade. U moet uw letselschade (schriftelijk) kunnen aantonen. Deze bewijsvoering is erg belangrijk. Lukt het u niet om de bewijsvoering rond te krijgen, dan kunt u uw werkgever niet aansprakelijk stellen voor uw letselschade en zult u ook geen schadevergoeding krijgen.

> Meer over wat te bewijzen na een bedrijfsongeval

Bewijzen dat uw werkgever aansprakelijk voor uw letselschade is, kan een complexe zaak zijn. Zeker als u ernstige letselschade opgelopen heeft, staat uw hoofd waarschijnlijk niet naar ingewikkelde juridische procedures om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor letselschade. Ons advies is dan ook altijd om u te laten bijstaan door een letselschade expert met ervaring op het gebied van het aansprakelijk stellen van werkgevers voor letselschade. Dat kost u doorgaans niets.

Werkgever aansprakelijkheid stellen als zzp’er

Heeft u als zzp’er of vrijwilliger letselschade opgelopen en wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade, dan zijn daarvoor ook mogelijkheden. Wel gelden er dan weer andere regels. U kunt hierover altijd gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen. Was u als zelfstandige aan het werk op het moment dat u letselschade opliep? Of als uitzendkracht of als onderaannemer? Dan kunnen de financiële consequenties voor u groter zijn dan als u in vaste dienst was. Ook als zelfstandige, zzp’er of flexwerker doet u er goed aan een letselschade expert in te schakelen die voor uw belangen opkomt en die ruime ervaring heeft met het aansprakelijk stellen van een werkgever voor letselschade. Samen met u kunnen wij bekijken waar u recht op heeft.

> Meer over bedrijfsongeval als ZZP’er

Gratis letselschade expert inschakelen

Bijna altijd kunt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade die u als werknemer opgelopen heeft. Ook als u onhandig of onoplettend bent geweest. Een werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade, dat kan echter een ingewikkelde procedure zijn. U moet met goede bewijslast komen en de verzekeraar van uw werkgever zal het u lastig kunnen maken. Wij staan u daarom graag bij, om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u wettelijk recht op heeft. Ons team bestaat uit letselschade juristen en experts, met jarenlange werkervaring op het gebied van letselschade.

> Meer over gevolgen bedrijfsongeval

Wij behartigen uw belangen en zullen altijd het maximale resultaat voor u behalen. Daar zijn voor u doorgaans geen kosten aan verbonden. Als uw werkgever aansprakelijk is voor uw letselschade, is deze ook wettelijk verplicht de kosten voor onze juridische bijstand te vergoeden. Wij bespreken graag de mogelijkheden die er zijn om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor letselschade. Neemt u vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, wij staan u direct te woord.

Letselschadejurist en eigenaar B&O Letselschade

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen