Wat is een inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering dekt alle schade aan jezelf, passagiers en bagage als gevolg van een verkeersongeval. Ongeacht wie er schuldig is aan het ongeval. Bij de meeste verkeersongevallen wordt de schade op de dader verhaald. Maar wat als u een eenzijdig ongeval heeft, en uzelf en/of uw inzittenden daarbij letselschade oplopen? Dan is het belangrijk om een inzittendenverzekering te hebben die al deze schade dekt. Dit voorkomt dat u zelf moet opdraaien voor alle kosten, die behoorlijk op kunnen lopen.

Beperkte schadevergoeding ongevallen inzittendenverzekering

Alle auto’s in Nederland zijn verplicht WA verzekerd. Met een schadeverzekering inzittenden wordt ook de schade vergoed die een inzittende lijdt ten gevolge van een ongeval, ongeacht wie er aan het ongeval schuldig is. Een andere inzittendenverzekering is de ongevallen inzittendenverzekering. Dit type verzekering keert alleen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit. Het uit te keren bedrag is een percentage van een vooraf vastgesteld maximum bedrag. Dit levert maar een zeer beperkte schadevergoeding op. Niet genoeg om alle letselschade te vergoeden.

Bestuurder aansprakelijk bij ongeval

Als inzittende loopt u risico’s die u niet altijd kunt overzien. Het verkeer in Nederland is gejaagd, druk en vooral gevaarlijk. Wanneer u als inzittende letsel oploopt, vertrouwt u erop dat uw letselschade wordt vergoed. Toch kunnen er zich problemen voordoen. Zeker wanneer de bestuurder van het voertuig geen schadeverzekering voor inzittenden of ongevallen inzittenden verzekering heeft afgesloten. U zult de bestuurder dan persoonlijk aansprakelijk moeten stellen voor uw letselschade. Een letselschade expert van B&O Letselschade kan u hierbij in de meeste gevallen gratis kan bijstaan.
Hebt u zelf letselschade opgelopen? Bel dan 085 – 877 17 74 of gebruik het contactformulier, wij staan u graag te woord.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74