Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Hoogte letselschadevergoeding berekenen

In het kort

  • Letselschade is de lichamelijke en/of geestelijke schade van iemand die betrokken was bij een ongeval
  • Een letselschadevergoeding is bedoeld om het slachtoffer financieel zo veel mogelijk in dezelfde situatie te plaatsen als vóór het ongeval
  • Er bestaan geen standaard regels voor het berekenen van de hoogte van letselschadevergoeding
  • Bij het berekenen en claimen van letselschadevergoeding is rechtsbijstand sterk aan te raden. De claim dient juridisch goed onderbouwd te worden en er moet rekening gehouden worden met verschillende regels
  • De letselschade-juristen van B&O Letselschade nemen u het gehele schadetraject uit handen, zodat u zich kunt blijven concentreren op uw herstel. In de meeste gevallen is deze dienstverlening gratis
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Letselschade is de lichamelijke en/of geestelijke schade van iemand die betrokken was bij een ongeval. Meestal is sprake van een verkeersongeval, maar ook een bedrijfsongeval, een ongeval tijdens sport of met een dier kunnen letselschade tot gevolg hebben. Een letselschadevergoeding is bedoeld om het slachtoffer financieel zo veel mogelijk in dezelfde situatie te plaatsen als vóór het ongeval.

Berekening letselschadevergoeding: elk geval anders

Het probleem met het berekenen van de hoogte van letselschadevergoeding is dat daar geen standaard regels voor bestaan. Er zal bij elk slachtoffer vastgesteld moeten worden wat de schade in dat concrete geval is. Gekeken wordt naar het leven van het slachtoffer vóór het ongeval. Hoe richtte hij zijn leven in? Welk werk deed hij? Wat waren zijn toekomstplannen? Welke hobby’s had hij? Wilde hij nog opleidingen volgen?

Letselschadevergoeding compenseert niet alles

Een financiële vergoeding kan nooit het leed wegnemen dat het ongeval en het letsel veroorzaakt hebben. Een slachtoffer kan problemen thuis krijgen, kan zijn hobby’s niet meer uitoefenen of kan minder werken. Dit kan psychische gevolgen hebben. Het ontvangen van een geldbedrag zal dit niet anders maken.

Claimen van schadevergoeding

Bij het berekenen en claimen van letselschadevergoeding is rechtsbijstand sterk aan te raden. De claim dient juridisch goed onderbouwd te worden en er moet rekening gehouden worden met verschillende regels, zoals verjaring, aansprakelijkheid, causaliteit, schadeposten, wettelijke rente etc. Daarnaast zal ook de nodige medische expertise noodzakelijk zijn. Vastgesteld moet worden welke medicatie het slachtoffer na het ongeval moet nemen, hoe lang het slachtoffer in het ziekenhuis is opgenomen, hoe vaak en waarom de huisarts is bezocht etc. Deze informatie is noodzakelijk om de omvang van de lichamelijke schade vast te stellen.

Berekening hoogte letselschadevergoeding

Zoals eerder gemeld is de letselschadevergoeding bij elk slachtoffer anders. Een richtlijn is niet te geven. Wel worden verschillende soorten schade onderscheiden. Deze kunnen verhaald worden op de aansprakelijke veroorzaker van het ongeval:
– Medische kosten
– Verlies aan verdienvermogen
– Kosten van huishoudelijke hulp
– Verlies zelfwerkzaamheden
– Kosten rechtsbijstand
– Smartengeld

Letselschadespecialist inschakelen

Het is sterk aan te raden rechtsbijstand in te schakelen bij het claimen van een letselschadevergoeding. Alleen een professional kent de juridische regels en heeft de juiste medische expertise. Zoekt u op internet, dan vindt u een groot aanbod van letselschadeadvocaten, letselschadejuristen, rechtsbijstandsverzekeraars en letselschadebureaus. U bent vrij te kiezen wat u wilt. Vergelijk en wees kritisch. Vraag zo nodig om een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek. Het is immers erg belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij uw toekomstige belangenbehartiger.

Kosten juridische hulp

Bij B&O Letselschade werken uitsluitend letselschadejuristen en -experts, die allen jarenlange ervaring hebben met het claimen van letselschadevergoeding. Zij nemen u het gehele schadetraject uit handen, zodat u zich kunt blijven concentreren op uw herstel. In de meeste gevallen is deze dienstverlening gratis. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten over gratis rechtsbijstand bij het claimen van letselschadevergoeding? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen