Gebeten door een hond

Het komt vaak voor dat mensen gebeten worden door de hond van een ander. Dit kan erg vervelend zijn, want medische behandelingen en blijvende littekens zijn vaak het gevolg. In de meeste gevallen komt het slachtoffer in aanmerking voor vergoeding van zijn of haar letselschade.

Eigenaar hond aansprakelijk

De hond die uw letsel veroorzaakte zal de letselschade niet kunnen vergoeden. Daarom regelt de wet in artikel 6:179 Burgerlijk Wetboek dat in principe de eigenaar van de hond aansprakelijk is voor de schade die het dier aanrichtte. Oók als de eigenaar er niets aan kon doen dat de hond aanviel. Dit is een zogeheten vorm van ‘risicoaansprakelijkheid’. In tegenstelling tot andere vormen van aansprakelijkheid is bij deze variant geen schuld vereist. De eigenaar van een hond is dus aansprakelijk ten gevolge van zijn hoedanigheid als eigenaar.

Hoogte letselschadevergoeding

Op welk bedrag heeft u nu recht als u door een hond bent gebeten? Het antwoord valt in zijn algemeenheid niet te zeggen. In beginsel dient alle letselschade vergoed te worden. Denk aan:

  • Kosten plastische chirurgie. De wonden van de hondenbeet veroorzaken meestal (lelijke) littekens. Zichtbare littekens kunnen de psychische toestand van het slachtoffer behoorlijk verslechteren. Plastische chirurgie kan vaak een oplossing bieden
  • Andere kosten. Goede wondverzorging is bij een hondenbeet noodzakelijk om ontstekingen te voorkomen. Daarvoor moet wellicht regelmatig een huisarts of medisch specialist bezocht worden. De kosten voor de behandelingen en de reiskosten komen voor vergoeding in aanmerking
  • Verminderde inkomsten. Het kan gebeuren dat u door de verwonding bepaalde lichaamsdelen minder mag of kan belasten, waardoor u uw oude werk niet meer kunt uitvoeren. Misschien moet u minder werken of moet u heel ander werk zoeken. Dit kan tot gevolg hebben dat u daardoor minder gaat verdienen. Dit gemis aan inkomsten zal ook vergoed moeten worden
  • Smartengeld. Dit is een financiële vergoeding voor immateriële schade, zoals pijn, verdriet en leed. Vooral bij grote en zichtbare littekens is het denkbaar dat er smartengeld betaald zal moeten worden.

Gebeten door een hond: gratis letselschade claimen

Wij zijn een letselschadebureau waar uitsluitend letselschadejuristen en -experts werken. Onze kwaliteit wordt gewaarborgd doordat wij in het bezit zijn van het keurmerk van het Register Letselschade. Bovendien zijn wij aangesloten bij verschillende brancheorganisaties, zoals het Nederlands Instituut Schaderegelaars (NIS) en het Nederlands Instituut Voor Register Experts (NIVRE).

Onze dienstverlening is bovendien laagdrempelig. U bent bij ons geen dossiernummer. Uw belang staat voorop. U krijgt een vaste schadebehandelaar toegewezen waar u altijd terecht kunt met al uw vragen. We bezoeken u graag vrijblijvend thuis om de mogelijkheden van uw letselschadezaak te bespreken.

Bang voor onze kosten? Dat is niet nodig! Als wij uw zaak aannemen, betaalt u niets. Dat garanderen we. Bij letselschade is de aansprakelijke tegenpartij namelijk verplicht (ook) de kosten voor rechtsbijstand van het slachtoffer te betalen. Wij sturen onze rekening dus rechtstreeks naar de tegenpartij.

Zelf aangevallen door een hond?

Wilt u meer weten over onze gratis rechtsbijstand bij letselschade door een hondenbeet? Neem vandaag geheel vrijblijvend contact met ons op

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74