Blijvende hoofdpijn na een ongeluk

In het kort

  • Het is mogelijk het zogeheten ´verlies aan verdienvermogen´ (vav) vergoed te krijgen als u inkomsten mist door blijvende hoofdpijn
  • Daarnaast komen alle kosten die het directe gevolg zijn van het ongeval voor vergoeding in aanmerking
  • Om uw letselschade vergoed te kunnen krijgen, is vereist dat een ander aansprakelijk is voor uw schade
  • Op grond van de wet moet de aansprakelijke veroorzaker van uw ongeval ook uw kosten voor rechtsbijstand vergoeden. Onze nota dienen wij dus rechtstreeks in bij de tegenpartij
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

U bent betrokken geweest bij een ongeval. Dit kan een verkeersongeval zijn, maar bijvoorbeeld ook een bedrijfsongeval. Aan het ongeluk heeft u blijvende hoofdpijn overgehouden, waardoor u uw dagelijkse activiteiten of uw werk niet meer kunt uitvoeren zoals u graag wilt. Dit zorgt voor stress, medische kosten voor bijvoorbeeld therapie of minder inkomsten. Lees hier hoe u uw letselschade vergoed kunt krijgen.

Blijvende hoofdpijn

Hoofdletsel ontstaat vaak door een klap of een stoot tegen het hoofd. De ernst van het letsel hangt af van de kracht van de klap of stoot en de plek op het hoofd dat beschadigd raakt. Zo kunnen onder andere huid en spieren beschadigd raken, maar ook kan een hersenschudding worden opgelopen of kan zelfs een breuk in het schedelbot ontstaan. Dit alles kan hoofdpijn veroorzaken. Deze hoofdpijn kan direct na het ongeval komen opzetten of pas na enkele dagen. Meestal gaat de hoofdpijn met voldoende rust over, maar soms zal sprake zijn van chronische, of blijvende hoofdpijn.

Letselschade door hoofdpijn

Door blijvende hoofdpijn kan het zijn dat u uw voormalige werk niet meer kunt uitvoeren, zodat u misschien een andere functie krijgt of zelfs gedeeltelijk wordt afgekeurd. Hierdoor loopt u inkomsten mis. Het is mogelijk dit zogeheten ´verlies aan verdienvermogen´ (vav) vergoed te krijgen. Hoe hoog uw vav is, is niet eenvoudig vast te stellen. Alle goede kansen (zoals promotie-, bonus- en opslagkansen) worden afgewogen tegen de slechte kansen (zoals kans op ziekte of ontslag). Gespecialiseerde rekenbureaus kunnen deze ingewikkelde berekening uitvoeren.

Daarnaast komen alle kosten die het directe gevolg zijn van het ongeval voor vergoeding in aanmerking. Denk aan beschadiging van uw spullen, medische kosten, reiskosten en rechtsbijstandkosten en smartengeld. Dit laatste is een vergoeding van uw immateriële schade, zoals pijn, verdriet en gederfde levensvreugde.

Aansprakelijkheid letselschade door hoofdpijn

Om uw letselschade vergoed te kunnen krijgen, is vereist dat een ander aansprakelijk is voor uw schade. Hieronder de twee meest voorkomende ongevallen waarbij een ander aansprakelijk is voor uw blijvende hoofdpijn.

Kopstaartbotsing

Uw hoofdpijn kan ontstaan zijn nadat u van achter bent aangereden. Bij een zogeheten kopstaartbotsing is de achteroprijder vaak aansprakelijk. Dat vloeit voort uit artikel 19 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV). Daarin is bepaald dat automobilisten voldoende afstand tot elkaar moeten houden. Bij een kopstaartbotsing wordt er vanuit gegaan dat de achteroprijder onvoldoende afstand hield, en dus schuld heeft aan het ongeval. Het is aan de achteroprijder om het tegendeel te bewijzen.

Bedrijfsongeval

Uw werkgever dient voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen en zich te houden aan veiligheidsvoorschriften, om ongelukken op de werkvloer te voorkomen. Als u betrokken bent geweest bij een bedrijfsongeval, zal uw werkgever vaak aansprakelijk zijn voor uw schade. Vereist is dat uw werkgever zijn zorgplicht schond. Wat de zorgplicht van uw werkgever precies inhoudt, zal afhangen van de omstandigheden van het geval. Over het algemeen geldt: hoe gevaarlijker het werk, hoe verder de zorgplicht reikt. Lees hier wat u moet doen na een ongeval op de werkvloer.

Gratis rechtsbijstand na een ongeluk

Benieuwd of wij u kunnen helpen bij het claimen van letselschade? U hoeft niet bang te zijn voor onze kosten. Op grond van de wet moet de aansprakelijke veroorzaker van uw ongeval ook uw kosten voor rechtsbijstand vergoeden. Onze nota dienen wij dus rechtstreeks in bij de tegenpartij.


Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74