Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Berekening letselschade

U bent betrokken bij een ongeval en heeft lichamelijk letsel opgelopen. Hierdoor maakt u veel kosten (voor bijvoorbeeld fysiotherapie of gespecialiseerde zorg), terwijl de kans groot is dat u (tijdelijk) minder kunt werken. Om financiële moeilijkheden te voorkomen wilt u al uw letselschade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Maar op welk bedrag heeft u recht en hoe wordt letselschade berekend?

Berekening letselschade specialistenwerk

De eerste stap bij het claimen van letselschade is het inschakelen van een letselschadespecialist. Dit kan een letselschade advocaat of letselschade expert zijn. Alleen zij hebben de juiste medische en juridische kennis in huis om uw claim met een gedegen berekening te onderbouwen. Het is belangrijk dat uw letselschadeclaim zorgvuldig en correct wordt onderbouwd.

Schade berekenen

Uw claim dient te worden onderbouwd met bewijsstukken. De tweede stap is dus om een dossier samen te stellen waarin u alle relevante kosten, informatie en documenten bijhoudt. Bewaar bijvoorbeeld alle bonnetjes, houdt schade bij, vraag om schriftelijke toezeggingen van de wederpartij, consulteer tijdig een arts en houdt afspraken bij. Uw belangenbehartiger zal u hierbij uiteraard helpen.

Schadeposten letselschade

De meeste slachtoffers denken dat alleen medische kosten in aanmerking komen voor vergoeding. Dat is gelukkig niet het geval. Onder letselschade vallen een groot aantal verschillende posten. Een overzicht:

  • Medische kosten (zoals het eigen risico van de zorgverzekering)
  • Kosten voor hulp in de huishouding
  • Verlies aan zelfwerkzaamheid
  • Kosten voor het aanpassen van het huis
  • Verhuiskosten
  • Extra kosten voor vakanties
  • Verlies aan verdienvermogen
  • Smartengeld
  • Kosten voor rechtsbijstand

Aansprakelijkheid en eigen schuld

Bij het bepalen van de hoogte van de letselschadeclaim zal ook rekening worden gehouden met de mate waarin u eventueel eigen schuld heeft aan het ongeval. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u werd aangereden, terwijl u zelf ook te hard reed. Als er sprake is van een gedeelte eigen schuld, zal de letselschadevergoeding worden verminderd met dit deel.

Kosten letselschadespecialist

B&O Letselschade is een letselschadebureau met veel ervaring. Onze letselschadejuristen en -experts hebben al vele letselschadeslachtoffers met succes bijgestaan. Wij kunnen uw letselschade berekenen en onderbouwen. Bovendien nemen wij u het gehele schadetraject uit handen, zodat u zich kunt concentreren op uw herstel. In de meeste gevallen is onze dienstverlening gratis. De aansprakelijke tegenpartij is namelijk wettelijk verplicht de kosten van rechtsbijstand van het slachtoffer te vergoeden.

Meer weten over onze gratis dienstverlening bij de berekening van letselschade? Neem vandaag nog contact met ons op.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen