Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Arbeidsongeschikt na bedrijfsongeval

In het kort

  • Als u arbeidsongeschikt bent geraakt door bedrijfsongeval is het verlies aan inkomen de grootste schadepost van uw letselschade
  • Als u in loondienst bent, kunt u een schadevergoeding claimen bij uw werkgever om het verlies aan inkomen te compenseren doordat u arbeidsongeschikt bent geraakt
  • Als uw werkgever zijn aansprakelijkheid heeft erkent, dan kunt u eisen dat hij uw ziektewet-uitkering aanvult tot 100%
  • Als zelfstandig ondernemer kunt u alleen een schadevergoeding claimen als er een ander aansprakelijk is voor uw arbeidsongeschiktheid en andere letselschade
  • Volgens de Nederlandse wet moeten de werkgever en de werknemer er bij arbeidsongeschiktheid alles aan doen om het herstel te bevorderen en te reïntegreren op de arbeidsmarkt
  • Als uw werkgever aansprakelijk is voor uw letselschade na bedrijfsongeval, dan is onze rechtsbijstand gratis
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

bedrijfsongeval-arbeidsongeval-arbeidsongeschiktLetselschade door een bedrijfsongeval kan verregaande gevolgen hebben voor de rest van uw persoonlijke leven en uw professionele loopbaan. Als u gedeeltelijk of geheel arbeidsongeschikt raakt, dan betekent dit dat u elke maand weer inkomen misloopt. Misschien moet u verhuizen omdat u de hypotheek of de huur van uw huidige woning niet meer kunt betalen of moet u een deel van uw vrijheid inleveren omdat de vaste lasten van uw auto simpelweg niet meer op te hoesten zijn.

Gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt na een bedrijfsongeval kan ook het einde van uw carrière betekenen. U moet de werkzaamheden neerleggen waaruit u altijd veel voldoening haalde en u heeft geen doorgroeimogelijkheden of uitzicht op promoties. Ons letselschadebureau kan u rechtsbijstand verlenen als u arbeidsongeschikt bent geraakt na een bedrijfsongeval en schadevergoeding claimen bij de aansprakelijke partij.

Verlies aan inkomen

Als u arbeidsongeschikt bent geraakt door bedrijfsongeval is het verlies aan inkomen de grootste schadepost van uw letselschade. Wanneer u een vast contract heeft bij uw werkgever, dan krijgt u voor een maximaal 2 jaar 100% van uw loon doorbetaald. Na deze periode komt u terecht in een uitkering en krijgt u hoogstens nog 70% van uw laatstverdiende loon. Als u arbeidsongeschikt raakt terwijl u geen vast contract heeft of via een uitzendbureau werkt, dan komt u meestal direct in de ziektewet met een uitkering van 70% van uw laatstverdiende dagloon. Als zelfstandig ondernemer is een bedrijfsongeval vaak het meest ingrijpend aangezien er geen sprake is van een werkgever. U heeft alleen recht op doorbetaling als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten.

> Meer over verlies aan inkomen

Als u in loondienst bent, kunt u een schadevergoeding claimen bij uw werkgever om het verlies aan inkomen te compenseren doordat u arbeidsongeschikt bent geraakt. Als uw werkgever zijn aansprakelijkheid heeft erkent, dan kunt u eisen dat hij uw ziektewet-uitkering aanvult tot 100%. Als zelfstandig ondernemer kunt u alleen een schadevergoeding claimen als er een ander aansprakelijk is voor uw arbeidsongeschiktheid en andere letselschade. Het is altijd verstandig om de rechtsbijstand van een letselschade expert in te schakelen om te onderhandelen met de betrokken partijen en een schadevergoeding voor u te claimen. Zonder de juridische dienstverlening van een professioneel letselschadebureau loopt u namelijk de kans dat uw schadevergoeding veel te laag uitvalt.

Psychische schade en gederfde levensvreugde

Als u arbeidsongeschikt raakt door een bedrijfsongeval kunt u ook te maken krijgen met psychische klachten en gederfde levensvreugde. Ten eerste is het voor veel mensen moeilijk om te accepteren dat ze tijdelijk of permanent niet meer functioneren in de maatschappij zoals voorheen. Het gemis van een carrière, doordat u arbeidsongeschikt bent geraakt na bedrijfsongeval, kan ertoe leiden dat u minder plezier in het leven ervaart. Als u lichamelijke of psychische beperkingen heeft opgelopen naar aanleiding door bedrijfsongeval dan kan dit zelfs doordringen in uw persoonlijke leven.

> Meer over klachten na bedrijfsongeval

Arbeidsongeschikt na bedrijfsongeval kan leiden tot depressie, sociaal isolement en gederfde levensvreugde. Deze gevolgen vallen onder immateriële letselschade en zijn een reden om smartengeld te eisen van de aansprakelijke partij. Ons letselschadebureau kan u helpen met het berekenen van de hoogte van uw smartengeld aan de hand van factoren als leeftijd, ernst en duur van de letselschade, mate van invaliditeit en uitgekeerde bedragen aan smartengeld in voorgaande letselschadezaken.

Reïntegratie

Volgens de Nederlandse wet moeten de werkgever en de werknemer er bij arbeidsongeschiktheid alles aan doen om het herstel te bevorderen en te reïntegreren op de arbeidsmarkt. Zo is het verplicht om een bedrijfsarts in te schakelen als een werknemer langdurig ziek thuis zit. Vervolgens moeten de werkgever en de werknemer een plan van aanpak opstellen om reïntegratie op de arbeidsmarkt zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Als een werknemer gedeeltelijk arbeidsongeschikt is, dan kan dit betekenen dat hij zijn werkzaamheden parttime zou kunnen hervatten of dat er gezocht kan worden naar ander werk dat gezien de beperkingen als gevolg van het bedrijfsongeval nog wel mogelijk is. Als de werknemer volledig arbeidsongeschikt is, dan hangt het van de situatie af of er sprake zal zijn van een ZW-, WAO-, WIA-, WW- of WAZO-uitkering.

> Meer over arbeidsongeschiktheid

Juridische hulp bij arbeidsongeschiktheid na bedrijfsongeval

Bent u arbeidsongeschikt na bedrijfsongeval? Dan is het verstandig om de juridische hulp in te roepen van een erkend letselschadebureau zoals B&O Letselschade. Als uw werkgever aansprakelijk is voor uw letselschade na bedrijfsongeval, dan is onze rechtsbijstand zelfs gratis. Wij kunnen uw juridische kosten in dit geval namelijk direct doorbereken aan uw werkgever. Daarnaast hebben wij ervaring met het onderhandelen met werkgevers, verzekeraars en arbeidsdeskundigen zodat u niet alleen staat tegenover doorgewinterde partijen die u proberen af te schepen met een lage schadevergoeding. Met de juridische bijstand van een letselschadebureau staat u er niet alleen voor en heeft u letselschade experts achter u staan die ervoor zorgen dat u de maximale schadevergoeding ontvangt voor uw geleden letselschade doordat u arbeidsongeschikt bent geraakt.

B&O Letselschade

Letselschadebureau B&O Letselschade heeft veel ervaring met het verlenen van juridische bijstand aan werknemers die arbeidsongeschikt zijn geraakt na een bedrijfsongeval. Als de werkgever aansprakelijk is voor uw letselschade en arbeidsongeschiktheid, dan kunnen wij u gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand bieden. Arbeidsongeschikt na een bedrijfsongeval? Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijke afspraak bij u thuis met één van onze letselschade experts.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen