Arbeidsongeschikt door ongeval

In het kort

 • Wanneer u arbeidsongeschikt raakt door een ongeval dat een ander heeft veroorzaakt, is het zaak tijdig juridische bijstand te zoeken
 • Om uw letselschade vergoed te krijgen zult u de verantwoordelijke partij aansprakelijk moeten stellen
 • De letselschade experts van B&O Letselschade kunnen u bijstaan wanneer u arbeidsongeschikt raakt door een ongeval. Indien de andere partij hiervoor aansprakelijk is, staan wij u geheel kosteloos bij
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Slachtoffers die niet meer kunnen werken door een ongeluk, krijgen te maken met inkomensverlies. Als u door een verkeersongeluk of bedrijfsongeval blijvend letsel heeft opgelopen, kunt u gedeeltelijk of volledig arbeidsongeschikt raken. Eerst komt u in de ziektewet, maar na twee jaar kan uw werkgever u, in verband met uw letsel, ontslaan. Vervolgens zal het UWV beoordelen of u voor een WIA uitkering in aanmerking komt. U krijgt te maken met een aanzienlijk verlies aan inkomen. Deze grote schadepost kunt u verhalen op degene die aansprakelijk is voor het ongeluk. Het waarderen van deze schadepost is echter zeer complex en vereist vaak specialistische kennis. Hieronder leggen we graag uit waar u mee te maken kan krijgen maar u mag ons ook direct bellen voor advies over uw specifieke situatie!

Zelf arbeidsongeschikt na een ongeval? Inkomensschade claimen is kosteloos!

Als u niet meer kunt werken door een ongeluk, is het daarom belangrijk dat u niet langer wacht met het inschakelen van hulp. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om uw schade (waaronder uw inkomensverlies) vergoed te krijgen. Bij letselschade is het verstandig direct contact op te nemen met onze letselschadejuristen- en experts. Wij kunnen u bijstaan gedurende het letselschadetraject en hebben de rekenkundige kennis in huis om de juiste waarde aan deze schadepost te hangen. We begrijpen met welke problemen u geconfronteerd wordt en kunnen u op basis van onze jarenlange ervaring goed helpen! U mag ons altijd even bellen voor advies en het verplicht u tot niets!

Wanneer is sprake van arbeidsongeschiktheid?

Als iemand niet meer in staat is zijn werkzaamheden uit te voeren, wordt van arbeidsongeschiktheid gesproken. Er is sprake van arbeidsongeschiktheid wanneer mensen geheel of gedeeltelijk niet meer kunnen werken door ziekte of een ongeluk, waarbij zij letsel hebben opgelopen. Iemand kan dus geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. De oorzaak kan van lichamelijke en/of psychische aard zijn.

Arbeidsongeschikt zijn is dramatisch voor de persoon in kwestie en hakt vooral financieel er hard in. Werknemers die niet meer kunnen werken door ziekte of een ongeluk kunnen aanspraak maken op doorbetaling van salaris door de werkgever of een uitkering van het UWV. Daarnaast hebben zij, indien er sprake is van een ongeluk, ook recht op een schadevergoeding. Dit alleen als er sprake is van aansprakelijkheid van een andere partij of als er een ongevallenverzekering is. De door arbeidsongeschiktheid ontstane inkomensschade is veelal de grootste schadecomponent bij letselschade.

Arbeidsdeskundige bij re-integratie

Een arbeidsdeskundige is gespecialiseerd op het gebied van arbeidsprocessen en beroepen. Deze kan worden ingeschakeld als het er naar uitziet dat u niet meer kunt werken door het ongeluk. Wellicht kunt u niet meer in uw eigen werk terugkeren, maar zijn er nog wel mogelijkheden voor ander soort werkzaamheden. Een arbeidsdeskundige kan behulpzaam zijn bij omscholing of het vinden van ander gepast werk. Samen wordt geprobeerd om u weer aan het werk te helpen. Als letselschadekantoor werken wij samen met alleen de beste arbeidsdeskundigen.

Welke inkomensschade bij arbeidsongeschiktheid?

Bent u zelf arbeidsongeschikt na een ongeval? Dan krijgt u beslist te maken met inkomensschade. Wellicht niet direct, maar wel na verloop van tijd. Deze inkomensschade kunt u als letselschadevergoeding verhalen. Werknemers die niet meer kunnen werken door een ongeluk kunnen bijvoorbeeld te maken krijgen met:

 • Doorbetaling loon voor slechts 70%;
 • Een contract voor bepaalde tijd dat niet wordt verlengd;
 • Mislopen van onregelmatigheidstoeslag, overwerk, fooien of extra ingeroosterde werkdagen;
 • Mislopen van pensioenopbouw;
 • Mislopen van een promotie naar een hogere functie inclusief salarisverhoging;
 • Mislopen van bonussen, tantièmes, gratificaties en/of winstdeling;
 • Mislopen leaseauto, telefoon en laptop;
 • WIA of WW. Dit betekent dat u slechts 70% van uw normale inkomen ontvangt.

Al deze kosten zijn bij de verantwoordelijke partij te verhalen. Bent u arbeidsongeschikt door een ongeluk? Schakel een gespecialiseerde letselschadejurist in om letselschadevergoeding te claimen voor uw inkomensschade.

Hoeveel schade claimen bij arbeidsongeschiktheid?

Slachtoffers die niet meer kunnen werken door een ongeluk, kunnen naast de inkomensschade eveneens een compensatie claimen voor alle extra gemaakte kosten, schades en smartengeld. Veel voorkomende schadeposten die verhaald kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

 • Kosten van medische behandelingen die uw zorgverzekeraar niet (meer) betaalt;
 • Reiskosten als u geregeld een fysiotherapeut of andere arts moet bezoeken;
 • Kosten van de aanschaf van medische hulpmiddelen die niet worden vergoed;
 • Eigen risico van uw zorgverzekering;
 • De kosten van huishoudelijk hulp of mantelzorg;
 • Kosten van thuiszorg;
 • Kosten van aanpassing van de woning;
 • Extra kosten vanwege studievertraging;
 • Kosten voor het inschakelen van hulp in en rondom uw woning, bijvoorbeeld een tuinman of iemand die uw hond uit laat;
 • Smartengeld voor de emotionele schade (het leed en de pijn) na het ongeval;
 • Wettelijke rente en kosten van de juridische bijstand;

Wanneer een letseljurist inschakelen?

Twijfel na een ongeval niet en neem contact op met onze letselschadejuristen. Wij nemen het juridische werk volledig uit handen en zullen u stap voor stap door het schadetraject leiden. Van de inventarisatie tot aan het aansprakelijk stellen, tot aan het indienen van de schadeclaim, tot aan de afwikkeling van de letselschadezaak. Daarnaast helpen wij u tevens bij eventuele discussies met het UWV en het inschakelen van een arbeidsdeskundige. Kortom, wij ontzorgen en dit kost u helemaal niets!

Arbeidsongeschikt na een ongeval? Benieuwd wat wij voor u en uw specifieke situatie kunnen betekenen? Neem contact op met onze gespecialiseerde letselschadejuristen- en experts, want wij staan klaar om u van optimale rechtshulp te voorzien. Ons advies is altijd gratis en wij bezoeken u thuis om in alle rust de gevolgen van het ongeluk met u te bespreken!

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74