Conclusies Arbeidsinspectie vaak doorslaggevend

Werkgever moet arbeidsinspectie inschakelen

Wanneer u betrokken bent bij een ernstig bedrijfsongeval, moet de Arbeidsinspectie worden geïnformeerd. Dat is een taak van de werkgever. Een werkgever moet zorg dragen voor een veilige werkomgeving en de Arbeidsinspectie gaat naar aanleiding van het bedrijfsongeluk onderzoeken of hieraan is voldaan. Wanneer de Arbeidsinspectie constateert dat het bedrijfsongeval te wijten is aan onveilige omstandigheden of ondeugdelijk materiaal, is de werkgever meestal verantwoordelijk voor het arbeidsongeluk.

Bevindingen arbeidsinspectie geven gewicht aan uw letselschadezaak

Wanneer de Arbeidsinspectie concludeert dat de werkgever aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval waar u slachtoffer van bent, zult u uw werkgever aansprakelijk moeten stellen voor uw letselschade. Niet leuk om te doen, maar wel noodzakelijk om uw schade verhaald te krijgen. Met de conclusies van de Arbeidsinspectie staat u sterker in een letselschadezaak. Een werkgever is in de meeste gevallen verzekerd voor de gevolgen van een bedrijfsongeval. De verzekeringsmaatschappij neemt het van hem over en moet de bevindingen van de Arbeidsinspectie respecteren.

Arbeidsinspectie onderzoekt en B&O Letselschade biedt juridische ondersteuning

Bij een ernstig bedrijfsongeval is de werkgever dus verplicht de Arbeidsinspectie in te schakelen. Maar de wat ‘onschuldigere’ bedrijfsongelukken kunnen ook flinke schade toebrengen aan de gezondheid van een werknemer. Na verloop van tijd wordt het moeilijker vast te stellen én te bewijzen hoe een arbeidsongeluk precies is ontstaan.

Laat u daarom zo snel mogelijk bijstaan door een letselschade specialist van B&O Letselschade, liefst voordat u door een schaderegelaar van de wederpartij wordt bezocht. Met de juridische bijstand van juristenkantoor B&O Letselschade bent u zeker van een maximaal haalbare schadevergoeding.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74