Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Aansprakelijkheid werkgever bewijzen na bedrijfsongeval

In het kort

  • Er is sprake van een bedrijfsongeval als tijdens het werk een ongeluk gebeurt en de werknemer hierdoor letsel oploopt. En het begrip ‘werk’ kan hierbij ruim worden genomen
  • Een werkgever aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval, kan voor letselschade die de werknemer lijdt in uitoefening van zijn werkzaamheden
  • Schadevergoeding na een bedrijfsongeval bestaat zowel uit materiële letselschade als de immateriële letselschade (smartengeld)
  • Als wij uw zaak aannemen, garanderen wij dat u kosteloos gebruik kunt maken van onze diensten
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Op een vrijdag in de zomer houdt een vrouw toezicht bij het luchten van gedetineerden in een jeugdinrichting. Twee jongens zijn aan het voetballen met een officiële leren wedstrijdbal die ze van de directie hebben gekregen als beloning voor hun goede gedrag. Een van de jongens heeft net een standje gekregen van de vrouw.

De jeugddetentiemedewerkster zit op een picknickbank, vanwaar ze de luchtplaats helemaal kan overzien. Maar als ze even omkijkt naar haar collega, merkt ze niet op dat de harde voetbal haar kant op suist. Totdat ze de leren bal, waarschijnlijk expres, keihard tegen haar achterhoofd krijgt.

Even dreigt ze het bewustzijn te verliezen, maar ze blijft toch bij kennis. Ondanks de knal maakt ze haar dienst af en rijdt ze zelfs naar huis. Als ze uitstapt, lijkt ze wel dronken. Ze is duizelig, vreselijk misselijk en heeft erge hoofdpijn. Een hersenschudding, denkt ze zelf. De huisarts later ook.

Ernstige klachten na bedrijfsongeval

Het bedrijfsongeval is het begin van ernstige klachten, die ook steeds zwaarder blijken worden. De vrouw moet zich ziek melden. Als na een paar maanden het einde van haar jaarcontract in zicht is, wordt haar dienstverband niet verlengd.

Maar de vrouw heeft letselschade geleden en lijdt nog steeds letselschade. Ze wijt dat aan haar voormalig werkgever en wil hiervoor haar werkgever aansprakelijk stellen. Deze heeft immers de gedetineerden een officiële wedstrijdbal gegeven, die ze mochten gebruiken op de binnenplaats. Daar is zo’n bal niet voor bedoeld.

Wanneer werkgever aansprakelijk na bedrijfsongeval?

Wat deze vrouw meemaakte valt in de categorie ‘bedrijfsongeval’ of ‘arbeidsongeval’. Daarvan is sprake als tijdens het werk een ongeluk gebeurt en de werknemer hierdoor letsel oploopt. En het begrip ‘werk’ wordt ruim genomen. Ook tijdens de pauze kan een bedrijfsongeval gebeuren, of als een werknemer reist in opdracht van de werkgever (woon-werkverkeer valt er echter meestal niet onder).

Een werkgever aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval, kan voor letselschade die de werknemer lijdt in uitoefening van zijn werkzaamheden. Maar als de werkgever kan aantonen dat hij gezorgd heeft voor een veilige werkplek of de letselschade komt door grove schuld (opzet of bewuste roekeloosheid) van de werknemer, dan is hij niet aansprakelijk voor letselschade van de werknemer.

Zo was er een rechtszaak van een koerier die tijdens zijn werk een ernstig ongeluk kreeg. De rechter oordeelde dat hij eigen schuld had aan het ongeluk, want de werkgever had aangetoond dat de koerier voor het ongeval al zwaar agressief rijgedrag vertoonde. Daarmee was er sprake van bewuste roekeloosheid.

Deze regels gelden overigens ook voor uitzendkrachten, stagiaires en oproepkrachten.

Bewijslast werkgever bij bedrijfsongeval

Meestal geldt de regel: “Wie stelt, moet bewijzen”. Maar bij een bedrijfsongeval zal het lastig zijn voor een werknemer om aan te tonen dat zijn werkgever onvoldoende veiligheidsmaatregelen heeft getroffen. Want dan moet de werknemer ook iets weten van de bedrijfsprocessen ten tijde van het voorval.

Daarom zijn bij arbeidsongevallen de regels voor bewijzen omgedraaid. Zoals juristen zeggen: de bewijslast ligt bij de werkgever. Een werknemer kan een werkgever aansprakelijk stellen na een bedrijfsongeval en stellen het is gebeurd door nalaten van de werkgever om een veilige werkplek te creëren. Het is dan aan de werkgever om te bewijzen dat hij wel aan zijn zorgplicht heeft voldaan en het ongeluk hem niet te verwijten valt.

Schadevergoeding bedrijfsongeval

Als uiteindelijk blijkt dat de werkgever inderdaad niet voor een veilige werkplek heeft gezorgd, en de werknemer ook geen grove schuld heeft aan het ongeluk, dan is de werkgever aansprakelijk voor het bedrijfsongeval en maakt de werknemer aanspraak op een schadevergoeding.

Daarbij gaat het dan om een vergoeding van zowel de materiële letselschade (bijvoorbeeld schade aan de eigen auto of verminderde inkomsten) als de immateriële letselschade (smartengeld, bijvoorbeeld vanwege pijn door het ongeluk).

Zo was de jeugdinrichting aansprakelijk voor de letselschade die de jeugddetentiemedewerker leed toen zij hard door de voetbal werd geraakt. De werkgever was namelijk tekortgeschoten in zijn zorgplicht: toestaan dat een leren wedstrijdbal gebruikt wordt op een binnenplaats van een justitiële jeugdinrichting levert een onveilige situatie op.

Letselschadebureau inschakelen

Als u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval, en u hiervoor uw werkgever aansprakelijk wilt stellen, is het verstandig om een letselschadebureau in te schakelen. Een letselschadespecialist zet voor u alle feiten op een rij, voert de correspondentie en discussies met de andere partij en regelt dat u een schadevergoeding krijgt.

Bij B&O Letselschade werken zulke letselschadespecialisten. Wij komen bij u thuis om de zaak te bespreken, ongeacht uw woonplaats. Als wij uw zaak aannemen, garanderen wij dat u kosteloos gebruik kunt maken van onze diensten.

Onze kosten worden namelijk neergelegd bij de verzekeraar van uw werkgever; die zijn namelijk onderdeel van de schade die u lijdt door het bedrijfsongeval. Laat uw gegevens achter in ons contactformulier of bel ons op 085 – 877 17 74 voor meer informatie.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen