Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 275 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Aanrijding door gladheid

In het kort

  • Ongeacht de omstandigheden op de weg, degene die het ongeluk heeft veroorzaakt, is aansprakelijk voor uw letselschade
  • Wij adviseren altijd een letselschade expert in te schakelen als u slachtoffer bent van een aanrijding door gladheid, zodat u niet voor onaangename verrassingen kom te staan
  • Ook als er sprake is van een eenzijdig ongeluk kan het dan voorkomen dat een derde aansprakelijk is voor uw ongeluk. U kunt dan denken aan wegbeheerders
  • Een wegbeheerder is aansprakelijk voor uw letselschade als de weg waarop u een ongeluk kreeg gevaarlijke gebreken vertoonde
  • Wij hebben veel ervaring met het begeleiden en regelen van schadezaken. Slachtoffers van een aanrijding kunnen bij ons rekenen op persoonlijk contact en een maximale schadevergoeding. Onze juridische bijstand is doorgaans kosteloos als u slachtoffer bent van een aanrijding door gladheid
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Een aanrijding door gladheid, dat is goed schrikken. In de winter loopt het aantal aanrijdingen door gladheid flink op. Besneeuwde wegen, aangevroren mist en ijzel eisen hun tol. De schade die een aanrijding door gladheid veroorzaak, kan enorm groot zijn. Zowel immaterieel als materieel. Bent u betrokken geweest bij een dergelijk ongeval, dan kunt u alle hulp gebruiken om er weer bovenop te komen en te zorgen dat u uw schade kunt verhalen.

Onze betrokken en uiterst ervaren juristen en letselschade experts staan u graag bij als u schade heeft opgelopen bij een aanrijding door gladheid. Een ongeluk kan een traumatische gebeurtenis zijn, waarvan de gevolgen niet altijd zijn te overzien. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden en regelen van schadezaken. Slachtoffers van een aanrijding kunnen bij ons rekenen op persoonlijk contact en een maximale schadevergoeding. Onze juridische bijstand is doorgaans kosteloos als u slachtoffer bent van een aanrijding door gladheid en levert u veel voordelen:

  • U krijgt waar u recht op heeft; maximale schadevergoeding
  • Geen zorgen om ingewikkelde juridische procedures
  • Gratis advies en juridische bijstand
  • Ervaren en deskundige juristen die in uw belang onderhandelen

Heeft u een aanrijding door gladheid gehad? Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadejuristen via 085 -877 17 74 of via het contactformulier.

Letselschade na aanrijding door gladheid

Elke winter blijkt dat automobilisten regelmatig worden verrast door weersomstandigheden. Het aantal ongelukken door gladheid is elke jaar weer groot. Net als de schade als gevolg van een aanrijding door gladheid. Een verkeersongeluk kan leiden tot nekklachten, een whiplash en botbreuken. Bent u gewond geraakt, dan kost het soms behoorlijk wat tijd om hier volledig van te herstellen. U maakt medische kosten en krijgt mogelijk te maken met inkomstenderving. Daarnaast is er de materiële schade aan uw voertuig en persoonlijke eigendommen.

Wanneer kunt u deze letselschade op een ander verhalen als de aanrijding bij gladheid is ontstaan? Als een ander het ongeval heeft veroorzaakt, kunt u hem of haar altijd aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Het is verstandig om hiervoor bijtijds een letselschade expert te raadplegen. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis die u als slachtoffer na een aanrijding door gladheid hard nodig heeft.

Aansprakelijkheid bij aanrijding door gladheid

Verkeersdeelnemers die niet alert genoeg zijn tijdens winterse omstandigheden op de weg veroorzaken nogal eens aanrijdingen. Automobilisten, fietsers, scooterrijders, fietsers,  vrachtwagenchauffeurs en voetgangers: iedereen krijgt te maken met gladheid en extra risico’s. Soms met ernstige gevolgen. Ongeacht de omstandigheden op de weg, degene die het ongeluk heeft veroorzaakt, is aansprakelijk voor uw letselschade. Belangrijk is dat deze aansprakelijkheid zorgvuldig met de verzekeraar van de tegenpartij wordt geregeld, zodat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Wij adviseren altijd een letselschade expert in te schakelen als u slachtoffer bent van een aanrijding door gladheid, zodat u niet voor onaangename verrassingen kom te staan.

> Meer over aansprakelijkheid na ongeval

Aanrijding door gladheid: bij wie ligt de schuld?

Als de wegen glad zijn in de winter, dient elke verkeersdeelnemer daar rekening mee te houden. Iedereen die zich op de weg begeeft, heeft een eigen verantwoordelijkheid. Soms is één partij duidelijk aan te wijzen als veroorzaker van de aanrijding. Als een ander bijvoorbeeld de macht over het stuur verloor door de gladde weg en u aanreed, doen de weersomstandigheden er voor u niet toe en is de tegenpartij aansprakelijk. U heeft dan recht op schadevergoeding.

Een ongeval door gladheid kan uw eigen schuld zijn, als u niet voldoende rekening hebt gehouden met de gladheid van wegen. Verloor u de controle over remmen of stuur en bent u daardoor tegen een boom of verkeerspaal gereden, dan is er sprake van een eenzijdig ongeluk en kunt u uw schade niet op een ander verhalen. Toch kan het dan voorkomen dat een derde aansprakelijk is voor uw ongeluk. U kunt dan denken aan wegbeheerders. Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten hebben de plicht om te zorgen voor een goed berijdbare wegen. Hebben zij deze zorgplicht niet voldoende vervuld, dan kunnen wij bekijken of wij de wegbeheerder aansprakelijk kunnen stellen voor uw aanrijding door gladheid en de letselschade die u daarbij heeft opgelopen.

> Meer over schadevergoeding letselschade claimen na ongeval

Wegbeheerder aansprakelijk voor aanrijding door gladheid?

Een wegbeheerder is aansprakelijk voor uw letselschade als de weg waarop u een ongeluk kreeg gevaarlijke gebreken vertoonde. Een weg die glad is door sneeuw, ijzel of aangevroren mist, is niet direct een weg met een gebrek. Wel dient de wegbeheerder de gladheid te bestrijden, doorgaans door zout te strooien.

Wegbeheerders strooien doorgaans via vastliggende strooischema’s en hebben wat wij noemen een inspanningsverplichting. Bovendien mogen gevaarlijke situaties niet worden gelaten voor wat ze zijn. Het kan dus zijn dat een wegbeheerder niet heeft voldaan aan zijn inspanningsverplichting als er op belangrijke wegen geen zout is gestrooid, terwijl dit wel diende te gebeuren volgens het strooischema. U moet wel kunnen aantonen dat de wegbeheerder niet aan zijn zorgplicht en inspanningsverplichting heeft voldaan en daarmee de veroorzaker is van de aanrijding door gladheid. Wij helpen u graag uitzoeken of u de wegbeheerder aansprakelijk kunt stellen voor de aanrijding door gladheid.

> Meer over ander aansprakelijk stellen

Gratis juridische bijstand

Als u betrokken bent geweest bij een aanrijding door gladheid en de veroorzaker van het ongeval was iemand anders, dan is deze aansprakelijke tegenpartij ook wettelijk verplicht de kosten voor uw juridische bijstand te vergoeden. Deze kosten maken dan deel uit van de totale schadevergoeding waar u recht op heeft: onze juridische bijstand kost u dus niets. U hoeft zich vervolgens ook geen zorgen te maken over ingewikkelde juridische procedures. Samen met u inventariseren wij alle schadeposten die u heeft als gevolg van de aanrijding door gladheid, wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en zorgen ervoor dat diens verzekeraar uw schadevergoeding zo snel mogelijk aan u uitbetaalt.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen