Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Aangereden door een auto

In het kort

  • Wanneer u zelf in de auto zat en bent aangereden door een auto, dan ligt het aan de omstandigheden van het ongeluk wie aansprakelijk is
  • Is een derde aansprakelijk voor het ongeval, dan kunt u een vergoeding voor uw letselschade claimen nadat u bent aangereden
  • In principe is het zo dat wanneer u wordt aangereden op de fiets door een auto, de bestuurder altijd aansprakelijk is, tenzij u aantoonbaar roekeloos gedrag vertoonde
  • Onze deskundige letselschade juristen kunnen u gratis bijstaan indien de andere partij aansprakelijk kan worden gesteld voor uw letselschade
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Bent u aangereden een auto en is de veroorzaker aansprakelijk voor uw letselschade? Laat dan uw letselschade claimen door een specialist. Als u bent aangereden door een auto komt er veel op u af. Naast uw herstel en eventuele psychische schade komt u ook in een juridisch proces terecht. Een aanrijding is slechts het nare begin van een vaak lang en zwaar traject waar u juridische hulp goed bij kunt gebruiken.

Kind aangereden

Helaas wordt er door veel automobilisten nog steeds te weinig rekening gehouden met de maximum snelheid binnen de bebouwde kom. Dit heeft als gevolg dat nog steeds veel te veel kinderen worden aangereden. We herinneren ons allemaal nog de grote verontwaardiging over het aantal kinderen bij en voor schoolgebouwen dat betrokken is bij een ongeluk. Als een kind wordt aangereden kan dat gevolgen hebben voor zijn of haar gehele toekomst. Aangereden worden heeft zo een enorme schadepost tot gevolg. Zorg voor juridische bijstand van een letselschadespecialist. B&O Letselschade weet dat wanneer er een kind slachtoffer is, er een specialistische aanpak vereist is.

Aangereden door een auto

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker een auto ongeluk wanneer u veel op de weg zit. Maar ook slecht zicht, files en onoverzichtelijke verkeerssituaties kunnen een auto ongeluk veroorzaken. Wanneer u bent aangereden door een auto kan de schade uiteenlopend zijn. U kunt er met minimale schade vanaf komen, of kampen met langdurig letsel of invaliditeit. Wanneer u zelf in de auto zat en bent aangereden door een auto, dan ligt het aan de omstandigheden van het ongeluk wie aansprakelijk is. Is een derde aansprakelijk voor het ongeval, dan kunt u een vergoeding voor uw letselschade claimen nadat u bent aangereden.

> Meer over aangereden als voetganger door auto of motor

Aangereden op de fiets

Nederland kent meer fietsen dan auto’s, het is dus niet heel gek dat er regelmatig ongelukken gebeuren waarbij fietsers zijn betrokken. In principe is het zo dat wanneer u wordt aangereden op de fiets door een auto, de bestuurder altijd aansprakelijk is, tenzij u aantoonbaar roekeloos gedrag vertoonde. Uiteraard wordt in elke letselschade zaak gekeken wie er aansprakelijk is voor het letsel nadat iemand is aangereden op de fiets. Naast de kosten die u heeft aan een kapotte fiets en medische kosten, kan er meer letselschade aan de orde zijn. Zorg dat u altijd juridische bijstand van een letselschade specialist inschakelt wanneer u bent aangereden op de fiets.

> Meer over aangereden op de fiets

Aangereden op de scooter

Een ongeluk met een scooter of brommer komt helaas regelmatig voor. Wanneer u als voetganger bent aangereden door een scooter of brommer is het belangrijk om het voorval en alle bijkomende kosten goed te documenteren en een letselschade specialist in te schakelen. U heeft dan zeer waarschijnlijk recht op schadevergoeding.

Wanneer u bent aangereden op de scooter of brommer is het uiteraard óók van belang om alles goed te documenteren en om de aansprakelijkheid te bepalen. Wanneer een derde aansprakelijk is voor het ongeval heeft u recht op volledige vergoeding van uw letselschade. Maar ook wanneer u zelf deels aansprakelijk bent, is het zinnig om letselschade te claimen. U heeft in veel gevallen namelijk nog steeds recht op schadevergoeding. Wanneer u als automobilist bent aangereden door een scooter of brommer is het zaak om eerst de aansprakelijkheid te bepalen. bent u hierbij gewond geraakt, dan kan een letselschade specialist u helpen.

Aangereden op de motor

Elke motorrijder weet dat het elk ritje een uitdaging is om zichtbaar te zijn voor medeweggebruikers. Motorrijders zijn bij uitstek kwetsbare weggebruikers die na een ongeluk vaak met ernstig letsel te kampen hebben. Wanneer u bent aangereden op de motor is het zaak het ongeval en uw schade goed te documenteren. Niet alleen de reparatiekosten van uw motor en de ziekenhuiskosten tellen hierin mee, ook andere bijkomende kosten en psychische schade die direct voortvloeien uit het ongeval worden meegenomen in een letselschade claim. Laat u bijstaan door een letselschade specialist wanneer u bent aangereden op de motor om uw schade te claimen.

> Meer over smartengeld bij meervoudig letsel na bijvoorbeeld motorongeluk

Juridische hulp na aanrijding

Als u bent aangereden zijn er vaak goede mogelijkheden om een letselschadeclaim in te dienen. De aansprakelijke partij zal de letselschade moeten vergoeden. Dit gaat helaas niet vanzelf. U zal zich bij voorkeur moeten laten bijstaan door een ervaren letselschadespecialist die vervolgens de persoon die u heeft aangereden aansprakelijk stelt en zich richting de verzekeraar van de partij die u heeft aangereden, hard maakt voor uw belangen. Het goed documenteren van de letselschade om zo een gedegen schadeclaim in te dienen is van groot belang, uw letselschade specialist kan u bijstaan in het berekenen van materiële en immateriële letselschade wanneer u bent aangereden.

Letselschadejurist en eigenaar B&O Letselschade

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen