Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Aangereden door auto die van links kwam

In het kort

 • Als u wordt aangereden door een auto die van links kwam, is in negen van de tien gevallen de veroorzaker van de botsing aansprakelijk
 • Verlaat de plaats van de aanrijding zeker niet zonder de gegevens van de tegenpartij. Bij een aanrijding met twee auto’s, is het belangrijk dat het schadeformulier correct wordt ingevuld
 • U kunt zowel schadevergoeding voor materiële als immateriële schade (smartengeld) claimen
 • Als u van links bent aangereden, kunnen de letselschade experts van B&O Letselschade Juristen u gedurende het traject kosteloos juridisch ondersteunen
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Wie is er schuldig bij een aanrijding? Als u wordt aangereden door een auto die van links kwam, is in negen van de tien gevallen de veroorzaker van de botsing aansprakelijk. U kunt de automobilist dan aansprakelijk stellen voor het ongeval en uw letselschade claimen. Zodra deze de aansprakelijkheid heeft erkend, dient een schadevergoeding te worden betaald.

Bent u aangereden door een auto die van links kwam? Grote kans dat u recht heeft op schadevergoeding. Meld uw letselschade aan de ervaren en deskundige letselschadespecialisten van B&O Letselschade. Wij zullen uw schadevergoeding claimen:

 • U hoeft zich niet in de wet- en regelgeving te verdiepen, wij kennen deze als geen ander
 • U ontvangt een maximale schadevergoeding, in ieder geval hoger dan het aanbod dat de verzekeraar van de tegenpartij u zal doen
 • U krijgt zekerheid dat alles goed geregeld wordt. U kunt zich met een gerust gevoel richten op uw herstel.

Onze juridische hulp kost u niets zodra een ander aansprakelijk is. Bent u dus aangereden door een auto die van links kwam en heeft u behoefte aan gratis juridische hulp? Wij werken voor verkeersslachtoffers uit heel Nederland. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Aansprakelijkheid bij aanrijding met auto van links

Bent u aangereden door een auto die van links kwam, dan heeft in de meeste gevallen deze automobilist u geen voorrang verleend en is diegene dus aansprakelijk voor de aanrijding en al uw letselschade. Heeft u echter ook zelf een verkeersfout gemaakt, bijvoorbeeld doordat u gevaarlijk reed of uit een straat met eenrichtingsverkeer kwam en u tegen de richting inreed, dan geldt mogelijk een percentage eigen schuld. Een deel van uw letselschade krijgt u dan niet vergoed.

Op de fiets aangereden door auto links

Wanneer u als fietser of voetganger wordt aangereden door een auto die van links kwam, is vrijwel altijd de automobilist schuldig aan het ongeval. In artikel 185 van de Wegenverkeerswet is geregeld dat gemotoriseerd verkeer doorgaans altijd aansprakelijk is bij ongevallen met niet gemotoriseerde verkeersdeelnemers. Volgens ditzelfde artikel genieten voetgangers en fietsers extra bescherming, omdat zij tot de kwetsbare groep verkeersdeelnemers behoren. Ook als u dus als fietser zonder licht van rechts komt fietsen of als voetganger door rood licht de straat oversteekt en wordt aangereden door een auto die van links kwam, bent u niet volledig schuldig en kunt u schadevergoeding claimen.

Wat te doen na een aanrijding door een auto?

Wanneer u net bent aangereden door een auto die van links kwam, is de vraag wie schuldig is niet het allerbelangrijkste. Als er gewonden zijn gevallen door de aanrijding, is het inschakelen van medische hulp prioriteit nummer één! Verlaat de plaats van de aanrijding ook zeker niet zonder de gegevens van de tegenpartij. Bij een aanrijding met twee auto’s, is het belangrijk dat het schadeformulier correct wordt ingevuld. Controleer ook wat de tegenpartij noteert en vergelijk de gegevens met een ID-bewijs. Maak, indien dit mogelijk is, foto’s van de aanrijding of vraag omstanders dit te doen. Noteer ook getuigenverklaringen of vraag om adresgegevens, zodat u hier later op terug kunt komen. Heeft u wat lichte pijnklachten? Bezoek ook dan altijd uw huisarts. Dit is in uw voordeel indien de klachten later toch ernstiger blijken te zijn.

Hoe schadevergoeding claimen na aanrijding met auto?

Nadat u bent aangereden door een auto die van links kwam, kunt u de automobilist aansprakelijk stellen voor alle letselschade die uit de aanrijding voortvloeit. U kunt zowel schadevergoeding voor materiële- als immateriële schade claimen. De eerste is een vergoeding direct uitgedrukt in geld, de tweede is beter bekend als smartengeld. Voorbeelden van schadeposten zijn:

 • Schade aan persoonlijke eigendommen, zoals auto, fiets, smartphone, kleding
 • Medische kosten inclusief het eigen risico van uw zorgverzekering
 • Extra reiskosten voor bezoeken aan een arts of therapeut
 • Kosten voor het inschakelen voor huishoudelijke hulp
 • Kosten voor het inschakelen voor hulp in de tuin en klussen in huis
 • Verlies aan inkomen wanneer u door de aanrijding (deels) arbeidsongeschikt bent geraakt
 • Juridische kosten, ofwel de kosten van onze juridische bijstand
 • Een vergoeding voor het verdriet, de pijn en verlies aan levensvreugde

Niet alleen de letselschade van het moment dat u bent aangereden door de auto die van links kwam kunt u claimen, ook toekomstige schade kunt u verhalen op de veroorzaker. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u blijvende littekens aan de aanrijding overhoudt, psychische klachten ontwikkelt of blijvende lichamelijke beperkingen waardoor u uw favoriete hobby of sport niet meer kunt uitoefenen.

Kosten rechtsbijstand na aanrijding

Bent u aangereden door een auto die van links kwam en heeft u letsel opgelopen? De letselschade experts van B&O Letselschade kunnen u gedurende het traject juridisch ondersteunen. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en claimen uw schadevergoeding.

De afwikkeling van letselschade is een ingewikkeld proces. Deze zit bovendien vol valkuilen. Als leek bent u wellicht niet op de hoogte van alle wetten en regels en gaat u misschien akkoord met een veel lager bedrag aan schadevergoeding. De verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij is er immers niet bij gebaat om zoveel mogelijk aan u uit te keren. Of u raakt verwikkelt in juridisch getouwtrek terwijl u nog herstellende bent. Voorkom problemen en schakel onze hulp in.

 • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk
 • Wij claimen uw letselschade
 • Wij voeren de juridische discussies
 • Wij zorgen voor een maximale schadevergoeding

Kortom, onze letselschadejuristen werken in uw belang! Neem vandaag nog contact met ons op als u bent aangereden door een auto die van links kwam!

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen