Nekklachten na ongeluk of aanrijding

In het kort

 • Nekklachten na aanrijding zijn veelvoorkomende klachten waar slachtoffers van kop-staartbotsing (aanrijding van achteren) regelmatig mee geconfronteerd worden
 • Nekklachten na aanrijding kunnen onschuldig en tijdelijk van aard zijn. Sommige nekklachten na aanrijding kunnen langer aanhouden en leiden tot de diagnose whiplash
 • Ook al denkt u dat uw klachten meevallen, toch is het verstandig direct uw huisarts te bezoeken of een andere specialist
 • Raakt u betrokken bij een aanrijding van achteren, dan is het belangrijk dat u eerst u zelf en anderen in veiligheid brengt. Probeer als dat mogelijk is zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen
 • Onze letselschade specialisten staan bekend om hun ervaring en succes met het claimen van een maximale schadevergoeding bij nekklachten na een aanrijding
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Door een verkeersongeval hebt u last van nek pijn na het ongeluk, rugklachten en tintelingen in arm, hand en vingers. De dagelijkse activiteiten lijden hier behoorlijk onder. Het werk kan soms niet meer worden uitgeoefend. Dit is niet alleen een emotionele last, maar ook een financiële. Geluk bij een ongeluk: nekpijn, rugklachten en tintelingen worden meestal veroorzaakt door een kop-staartbotsing en juist bij een dergelijk auto-ongeluk is degene die u heeft aangereden vrijwel altijd aansprakelijk voor uw letselschade. Wij staan slachtoffers van een kop-staartaanrijding dan ook gratis bij.

Nekklachten na ongeluk

Nekklachten na een aanrijding zijn veelvoorkomende klachten waar slachtoffers van kop-staartbotsing (aanrijding van achteren) regelmatig mee geconfronteerd worden. Ook klachten als hoofdpijn en pijn in de schouders, armen en/of rug zijn veelgehoorde klachten. Deze klachten worden vaak benoemd als whiplash. Meestal heeft u in dergelijke gevallen recht op een schadevergoeding. Het is verstandig om bij nekklachten na een ongeval professionele rechtsbijstand in te schakelen.

De letselschadejuristen- en experts van B&O Letselschade zijn bekend met de (mogelijke) gevolgen van een kop-staartbotsing en weten dat nekklachten na een aanrijding u behoorlijk kunnen beperken bij het uitoefenen van uw dagelijkse activiteiten. Onze rechtsbijstand heeft tot doel om een maximale schadevergoeding te realiseren voor uw nekklachten na een ongeluk.

Schakel direct onze juridische hulp na een aanrijding in, omdat:

 • Wij direct voor u aan de slag gaan
 • U zich zelf niet hoeft te verdiepen in complexe wetten en regels
 • Wij luisteren naar uw behoeften
 • Wij het maximale claimen
 • Wij u gratis bijstaan

Heeft u nekklachten na een auto ongeluk? Neem vandaag nog contact met ons op via 085 – 877 17 74 of laat uw gegevens achter op onze contactpagina, zodat wij contact met u op kunnen nemen.


Soorten nekklachten na aanrijding

Nekklachten na een aanrijding kunnen onschuldig en tijdelijk van aard zijn. Gewone nekpijn kan dof, hevig of zeurend zijn waardoor bepaalde bewegingen en houdingen (tijdelijk) niet meer mogelijk zijn. Nekpijn kan samengaan met een gevoel van stijfheid of uitstralende pijn naar het hoofd, de schouder, rug of arm. Sommige nekklachten na een ongeluk kunnen langer aanhouden en leiden tot de diagnose whiplash. Veel voorkomende klachten die regelmatig voorkomen bij slachtoffers na een kop-staartbotsing of ander soort aanrijding zijn:

 • Nekpijn, stijve nek en hoofdpijn
 • Schouderklachten en rugpijn
 • Tintelingen in armen en handen
 • Duizeligheid en misselijkheid
 • Vergeetachtigheid en concentratieproblemen
 • Vermoeidheid en slapeloosheid
 • Psychische problemen, zoals angst in het verkeer

Nekpijn, rugklachten en tintelingen: whiplash?

Nekpijn ontstaat dus meestal nadat u van achteren bent aangereden. Uw hoofd maakt hierdoor een hevige beweging van voor naar achteren. De nek raakt overstrekt, waardoor nekklachten ontstaan. In officiële termen wordt dit een ‘whiplash’(zweepslag) genoemd. De pijn in de nek wordt veroorzaakt doordat een zenuw geïrriteerd is geraakt.

Door een whiplash kunt u last krijgen van verschillende symptomen. Dit komt doordat aan beide zijden van de halswervels zenuwwortels lopen. Deze wortels ontstaan in het ruggenmerg en lopen door naar de hersenen. Ze geven allerlei informatie door aan spieren, weefsel en organen. Letsel aan de halswervels kan de doorvoer van deze informatie belemmeren. Nekpijn, rugklachten, tintelingen en uitvalverschijnselen zijn het gevolg.

Auto ongeluk nekklachten: bezoek altijd uw huisarts

Raakt u betrokken bij een verkeersongeval en ervaart u nekklachten na de aanrijding of andere soort klachten die kunnen duiden op een whiplash? Neem dan direct contact op met uw huisarts. Het kan soms gebeuren dat u in eerste instantie na een botsing van achteren geen klachten of pijn heeft. Dit komt door de adrenaline in uw lichaam. Nekklachten na een aanrijding of andere klachten kunnen mogelijk pas optreden zodra de adrenaline uit uw lichaam trekt.

Ook al denkt u dat uw klachten meevallen, toch is het verstandig direct uw huisarts te bezoeken of een andere specialist. Nekpijn kan voor slachtoffers van een aanrijding erg hinderlijk zijn en zeker wanneer de klachten langer aanhouden of niet meer weggaan, kan het lastig worden om de dagelijkse dingen normaal uit te voeren. Voor het claimen van een schadevergoeding is de opbouw van een medisch dossier een belangrijk bewijsstuk.


Heeft u als gevolg van een auto ongeluk nekklachten? Dan kunnen wij u mogelijk kosteloos juridisch bijstaan. Doe geheel vrijblijvend onze letselschadetest!


Categorieën nekklachten na aanrijding

Vertel uw behandelend arts wat er is gebeurd en welke problemen, pijn en nekklachten u door de aanrijding ervaart. Aan de hand van de ernst van uw klachten, worden nekklachten na een auto ongeluk gecategoriseerd. Vaak geldt de volgende indeling:

 • Niveau 1: nekpijn en stijfheid. Van fysiek letsel is geen duidelijke analyse
 • Niveau 2: nekklachten met aanwijzingen voor letsel aan nekspieren en gewrichtsbanden. De nek heeft een beperkte beweeglijkheid
 • Niveau 3: nekpijn en plotselinge uitvalsverschijnselen, bijvoorbeeld doordat u bepaalde lichaamsdelen ineens niet meer kunt bewegen
 • Niveau 4: nekklachten na een aanrijding die mogelijk door een wervelprobleem of discusletsel worden veroorzaakt

Wat te doen na aanrijding?

Raakt u betrokken bij een aanrijding van achteren, dan is het belangrijk dat u eerst u zelf en anderen in veiligheid brengt. Probeer als dat mogelijk is zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen. Noteer gegevens van omstanders en vraag of zij foto’s maken en wat zij hebben gezien (getuigenverklaringen). Vul samen met degene die achterop reed het schadeformulier in en bezoek daarna uw huisarts als u pijn, zoals nek pijn na een ongeluk ervaart.

Aansprakelijkheid kop-staartbotsing

Als uw letsel inderdaad is ontstaan doordat u van achteren bent aangereden, dan kunt u een beroep doen op artikel 19 RVV (Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens). In dit artikel is geregeld dat automobilisten voldoende afstand moeten bewaren tot hun voorganger. Veroorzaakt iemand toch een kop-staartbotsing, dan wordt ervan uitgegaan dat er niet voldoende afstand werd gehouden. De achterop-rijder zat dus fout en is aansprakelijk voor uw letselschade. Het is aan de achterop-rijder om het tegendeel te bewijzen.

Schadevergoeding bij nekklachten na kop-staartbotsing

Nekklachten na een aanrijding worden veelal veroorzaakt door een kop-staartbotsing. Deze klachten kunnen u flink belemmeren bij uw normale functioneren. U loopt daardoor forse letselschade op. U heeft recht op een letselschadevergoeding welke bestaat uit een materieel en een immaterieel deel. Dit laatste noemen we smartengeld, een vergoeding voor uw pijn, verdriet en gederfde levensvreugde. De materiële schadevergoeding bestaat uit een vergoeding voor alle kosten die u als gevolg van de kop-staartbotsing heeft moeten maken. Enkele voorbeelden zijn:

 • Medische kosten, zoals medicijnen of behandelingen die niet worden vergoed, evenals uw eigen risico
 • Extra reiskosten, omdat u wekelijks een therapeut bezoekt
 • Kosten voor huishoudelijke hulp of hulp bij andere klussen in/rondom uw huis
 • Ook gemiste inkomsten als gevolg van uw nekklachten na een ongeluk behoren tot het materiële deel van de letselschadevergoeding

Juridische bijstand: kosteloos en deskundig

Om een schadeclaim in te kunnen dienen, dient eerst de veroorzaker van uw nekklachten na de aanrijding aansprakelijk gesteld te worden. De letselschadejuristen- en experts van B&O Letselschade kunnen u bijstaan bij het claimen van uw letselschade. Wij stellen de veroorzaker aansprakelijk, berekenen uw schadeclaim, gaan in gesprek met de aansprakelijkheidsverzekeraar en zorgen dat u in financieel opzicht in de dezelfde positie blijft als voor de aanrijding. Alle extra uitgaven en gemiste inkomsten als gevolg van uw nekklachten na de aanrijding kunt u als schadepost opvoeren. Dit betekent dat ook onze juridische kosten als schadepost opgenomen kunnen worden en onze hulp u niets kost! De aansprakelijke tegenpartij dient alles te vergoeden!

Vrijblijvend contact

Bent u van achteren aangereden of op een andere manier betrokken geraakt bij een ongeval? Heeft u nekklachten door de aanrijding of ander nekletsel? Onze letselschade specialisten staan bekend om hun ervaring en succes met het claimen van een maximale schadevergoeding bij nekklachten na een ongeval


Neem vrijblijvend contact met ons op of laat uw gegevens achter. Onze letselschade juristen kunnen u mogelijk gratis helpen als de andere partij aansprakelijk is voor uw nekklachten na een auto ongeluk.


Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74