Auto total loss na aanrijding

In het kort

  • Indien uw auto niet meer te repareren is na een aanrijding, is deze technisch total loss. Als de kosten van de reparatie hoger zullen uitpakken dan de waarde van uw auto spreken we van een economisch total loss.
  • Indien uw auto total loss is na een aanrijding en de tegenpartij aansprakelijk, kunt u schadevergoeding claimen. De schadevergoeding bevast naast de schade aan uw auto kunt u ook andere schade zoals medische kosten en verlies van inkomsten.
  • Onze ervaren letselschadejuristen kunnen u helpen bij het claimen van uw schadevergoeding. Bij aansprakelijkheid van de tegenpartij is onze hulp voor u gratis. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Heeft een aanrijding gehad? De gevolgen kunnen enorm zijn. Van schade aan uw auto tot lichamelijke verwondingen en blijvende pijnklachten. Is uw auto total loss en heeft u pijn? Wij kunnen degene die u heeft aangereden aansprakelijk stellen voor al uw materiële en immateriële schade. Onze juridische experts gaan direct voor u aan de slag. U kunt een volledige schadevergoeding verwachten als de tegenpartij aansprakelijk is voor de aanrijding.

Wanneer is uw auto total loss?

U bent aangereden en uw auto heeft aanzienlijke schade opgelopen. Een expertisebureau of een expert van de verzekeringsmaatschappij kan tot de conclusie komen dat uw auto total loss is. Een auto kan op twee manier total loss worden verklaard.

Technisch total loss

Er is sprake van technisch total loss als het technisch gezien niet meer mogelijk is de schade aan uw auto te herstellen, bijvoorbeeld door vervorming van het chassis of de carrosserie.

Economisch total loss

Uw auto is economisch total loss wanneer de kosten van de reparatie hoger zullen uitpakken dan de dagwaarde van uw auto direct voor de aanrijding met aftrek van de restwaarde die uw auto heeft. Het is het dan eigenlijk niet meer waard om de schade te herstellen.

Auto total loss, wat nu?

Een expert heeft uw auto na de aanrijding total loss verklaard. Bij een technische total loss kunt u niet meer in uw auto rijden. U dient dan afstand van uw auto te doen. U krijgt een vrijwaringsbewijs, wat u nodig heeft om uw verzekering te beëindigen. Is uw auto economisch total loss, dan heeft u verschillende opties. U kunt uw auto verkopen, laten repareren of blijven rijden in een auto die beschadigd is. Hoeveel u vergoed krijgt vanuit uw verzekering om uw auto te repareren hangt van uw polisvoorwaarden af. Met enkel een WA-dekking krijgt u helemaal geen vergoeding voor schade aan uw eigen auto, bij beperkt casco alleen in bijzondere gevallen, terwijl u bij een allrisk verzekering uw schade vaak wel vergoed krijgt.

Auto total loss door tegenpartij

Als uw auto total loss is verklaard na een aanrijding, moet de klap hard zijn aangekomen. De kans is groot dat u daarbij ook lichamelijk letsel heeft opgelopen. Indien de tegenpartij aansprakelijk is voor het ongeval, kunt u een schadevergoeding claimen. Voor uw auto kunt u enkel het verschil tussen de dagwaarde van uw auto en de schrootwaarde vorderen. Maar uw totale schadevergoeding bestaat uit verschillende schadeposten, waaronder medische kosten voor uw lichamelijk letsel, eventueel verlies aan inkomsten en smartengeld.

Heeft u pijn of andere lichamelijke klachten en ongemakken na een aanrijding? Wij adviseren slachtoffers van een aanrijding altijd zo snel mogelijk een afspraak bij de huisarts te maken. Dit is van belang voor de afhandeling van uw schadeclaim. De verzekeraar van de tegenpartij zal vaak proberen uw pijn en andere klachten te bagatelliseren om de schadevergoeding zo laag mogelijk te houden. Het is dan belangrijk dat u bewijs heeft van uw lichamelijke klachten.

Gratis inschakelen letselschade expert

Het claimen van een schadevergoeding kan een juridisch ingewikkelde aangelegenheid zijn. U krijgt te maken met procedures waar uw hoofd niet naar staat, zeker niet als u zich moet richten op uw herstel. Is uw auto total loss verklaard en heeft u pijn of andere lichamelijke klachten? Het is altijd verstandig om een letselschade expert in te schakelen. U kunt het aan ons overlaten de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor de aanrijding en al uw letselschade. Juridische bijstand van ons kantoor is gratis: de kosten voor het inschakelen van een letselschade expert zijn onderdeel van de schadevergoeding waar u recht op heeft. Wacht u niet te lang? U dient bij pijn en andere lichamelijke klachten bijvoorbeeld aan te kunnen tonen dat deze gevolg zijn van de aanrijding. U staat sterker als u ons zo snel mogelijk na het verkeersongeval inschakelt om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Schadevergoeding na aanrijding

Een verkeersongeval kan vervelend gevolgen hebben. Bent u slachtoffer van een aanrijding? Is uw auto total loss en heeft u letselschade? Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor alle schade die u heeft als gevolg van de aanrijding. Bij aansprakelijkheid van de tegenpartij is onze hulp voor u gratis. Indien u wenst, kunnen wij u thuis bezoeken om uw zaak te bespreken en al uw letselschade te inventariseren.

Onze ervaring is dat slachtoffers van een aanrijding lang niet altijd weten waar zij precies recht op hebben. Wij dienen de schadeclaim voor u in en zorgen ervoor dat de verzekering van de tegenpartij u een maximale schadevergoeding uitkeert. Snel en zorgeloos: een voorschot op het totaalbedrag regelen wij ook voor u. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74