Letselschade na aanrijding auto, motor, scooter of fiets

Wij worden van jongs af aan geleerd om veilig deel te nemen aan het verkeer. Wij zeggen onze kinderen herhaaldelijk om eerst naar links te kijken, dan naar rechts en nog een keer naar links voordat ze de weg oversteken. Tijdens autorijlessen leert iedereen dat veilig rijden belangrijker is dan welke verkeersregel ook. Op welke manier u ook deelneemt aan het verkeer, te voet, per fiets, met de motor of auto, de nadruk ligt op het voorkomen van een aanrijding. Toch kunt u in aanraking komen met een andere weggebruiker en hierbij letselschade oplopen.

Heeft u letselschade na aanrijding auto, motor, scooter of fiets en wilt u hulp bij het verhalen van deze schade? Dan kunnen wij u in veel gevallen kosteloos bijstaan.

Schade verhalen na aanrijding

Als letselschadekantoor verlenen wij kosteloze rechtsbijstand aan slachtoffers van een aanrijding. Wij claimen in dat geval de door de aanrijding ontstane letselschade bij de aansprakelijke partij. De toewijzing van aansprakelijkheid is mede-afhankelijk van uw rol in het verkeer op het moment van de aanrijding. Het bijvoorbeeld van belang of u een aanrijding hebt gehad als kwetsbare verkeersdeelnemer of als bestuurder van een motorvoertuig. Letselschade na aanrijding met auto, motor, scooter of vrachtwagen wordt anders beoordeeld dan letselschade na een aanrijding met de fiets of als voetganger.

Bij letselschade na een aanrijding kunt u te maken krijgen met meerdere partijen of verzekeraars die niet willen meewerken. Dit maakt een letselschadezaak al snel complex. Wilt u uw schade vergoed krijgen, dan is het vrijwel onontkoombaar om de hulp in te roepen van een belangenbehartiger. Immers, u bent waarschijnlijk zelf geen letselschade-deskundige en hebt door uw letsel wel andere dingen aan uw hoofd dan de correspondentie met een verzekeraar. In verband met de bewijslast is het verstandig om wel snel de juiste stappen te zetten. Schroom dus niet om onze letselschade-experts te benaderen, het is ook nog eens wettelijk geregeld dat de aansprakelijke wederpartij de kosten van uw rechtsbijstand dient te voldoen. Ons hulp kost u dus niets.

Letselschade na aanrijding op de fiets of te voet

Voetgangers en fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Heeft u letselschade na een aanrijding op de fiets of terwijl u zich te voet door het verkeer bewoog en werd u aangereden door een auto, een scooter of ander motorvoertuig, dan geniet u extra wettelijke bescherming. U bent extra kwetsbaar doordat u zich niet bevindt in een voertuig dat enige bescherming biedt. Daarnaast bent u door uw beperkte snelheid minder in staat om een aanrijding te ontwijken. Bestuurders van motorvoertuigen worden geacht hier rekening mee houden!

Zelfs als de schuld van de aanrijding geheel of gedeeltelijk bij u als voetganger of de fietser ligt, krijgt u toch de helft van uw letselschade vergoed.

Lijdt u letselschade na aanrijding op de fiets of te voet en is de tegenpartij een auto, scooter of ander motorvoertuig, dan ligt de aansprakelijkheid in eerst instantie dus bij deze tegenpartij. De automobilist zal moeten aantonen er alles aan gedaan te hebben om een aanrijding te voorkomen. Bent u toch zelf (mede)verantwoordelijk voor de aanrijding, dan alsnog is de automobilist voor tenminste 50% aansprakelijk en zal deze dus een deel van de letselschadevergoeding moeten betalen.

Betrokken bij een aanrijding op de fiets of als voetganger en wilt u meer informatie; neem gerust contact met ons op.

Letselschade na aanrijding scooter of motor

Bij een aanrijding bent u als bestuurder van een scooter of motor ook extra kwetsbaar. Net als bij een aanrijding met een fietser of voetganger, is de kans op ernstig letsel met forse letselschade groot. Toch valt u als bestuurder van een motor of scooter niet in de categorie ‘kwetsbare verkeersdeelnemer’. U bent immers nog wel in staat om met hoge snelheid deel te nemen aan het verkeer en om vlot te manoeuvreren wanneer een aanrijding dreigt.

Lijdt u als scooter- of motorrijder letselschade na aanrijding met een auto, vrachtwagen of ander motorvoertuig, dan wordt de aansprakelijkheid beoordeelt als een aanrijding tussen gelijkwaardige verkeersdeelnemers.

Bent u betrokken geweest bij een aanrijding op de scooter of motor, neem dan contact op met onze letselschade-experts. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden in uw geval.

Letselschade na aanrijding met auto 

Heeft u letselschade na aanrijding met de auto, dan lopen de kosten vaak snel op. De schade aan uw auto is vaak al een hoge post. Bent u ook gewond geraakt, dan de zal autoschade in combinatie met uw letselschade een fors zijn. De aansprakelijkheid bij een aanrijding met de auto is enerzijds afhankelijk van het voertuig waarmee u in botsing kwam en anderzijds van de ter plekke geldende verkeersregels.

Hierboven heeft u gelezen dat een aanrijding met een fietser of voetganger voor u als automobilist andere consequenties heeft dan een aanrijding met een andere auto, motor of ander motorvoertuig. Kwam u in aanraking met een gelijkwaardige verkeersdeelnemer, dan is uw recht op schadevergoeding afhankelijk van de situatie ter plaatse. Hield de tegenpartij zich niet aan de regels, bijvoorbeeld door u geen voorrang te verlenen, dan kunt u uw letselschade op diens verzekeraar verhalen.

Zelf letselschade na aanrijding met auto opgelopen en benieuwd naar uw verhaalsmogelijkheden? Vraag onze letselschade-experts dan gerust om advies. Het kost u niets.

Letselschade na aanrijding met ander motorvoertuig

Wanneer u als bestuurder van een vrachtwagen, bus of ander motorvoertuig een aanrijding gehad hebt, dan wordt uw letselschade op dezelfde wijze afgewikkeld als bij een ‘gewoon auto-ongeluk’. Gebeurde het ongeluk tijdens werktijd, dan kan de aanrijding worden aangemerkt als bedrijfsongeval en kan vaak uw werkgever worden aangesproken. Ook bij letselschade na aanrijding met een ander motorvoertuig dan een auto, brommer of motor, raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden en staan u kosteloos bij als u recht heeft op vergoeding van uw letselschade.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74