Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
9,3

Klanten geven ons gemiddeld een 9,3 uit 262 stemmen

Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Letselschade verhalen op de tegenpartij

In het kort

  • U kunt alle schade die u lijdt door het ongeval verhalen op de aansprakelijke partij
  • Als eerste zult u de tegenpartij schriftelijk aansprakelijk moeten stellen voor uw schade. Het gaat dan om kosten die u al heeft moeten maken naar aanleiding van het ongeval
  • Maar ook smartengeld en eventuele toekomstige letselschade in de vorm van inkomstenverlies door arbeidsongeschiktheid komt voor vergoeding in aanmerking
  • Wilt u letselschade verhalen op de tegenpartij? Dan kost onze juridische bijstand u in de meeste gevallen helemaal niets
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Heeft u letselschade opgelopen als gevolg van een ongeval? Dan kunt u wellicht letselschade verhalen op de tegenpartij. Een ongeval met letsel heeft niet alleen een grote emotionele en psychische impact, ook financieel kunt u aanzienlijke schade lijden. U kunt alle schade die u lijdt door het ongeval verhalen op de aansprakelijke partij.

Als eerste zult u de tegenpartij schriftelijk aansprakelijk moeten stellen voor uw schade. Het gaat dan om kosten die u al heeft moeten maken naar aanleiding van het ongeval. Zoals kosten voor medische behandelingen die niet (volledig) vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Maar ook eventuele toekomstige letselschade in de vorm van inkomstenverlies door arbeidsongeschiktheid komt voor vergoeding in aanmerking. En u kunt bijvoorbeeld ook smartengeld claimen, ter compensatie van pijn, verdriet en gederfde levensvreugde.

Wilt u letselschade verhalen op de tegenpartij, dan kunnen wij u helpen om al deze kosten zorgvuldig in kaart te brengen. In de meeste gevallen kost u dit helemaal niets. Ook de kosten voor onze juridische bijstand worden namelijk in rekening gebracht bij de aansprakelijke partij.

Hoe letselschade verhalen op tegenpartij?

Als u letsel hebt opgelopen door een ongeval en u wilt letselschade verhalen op de tegenpartij, dan zijn er enkele stappen die u moet doorlopen.

  1. Allereerst is het belangrijk bewijs te verzamelen over de toedracht van het ongeval. Maak overal foto’s van. Van de locatie van het ongeval, de ontstane schade en uw letsel
  2. Noteer de namen en telefoonnummers van de aansprakelijke partij en van eventuele getuigen
  3. Stel de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade. U moet hierbij kunnen bewijzen dat de tegenpartij schuldig is aan het ongeval.

U kunt zelf de tegenpartij aanschrijven en aansprakelijk stellen. De meeste slachtoffers voelen hier echter weinig voor. Een juridische procedure kost veel tijd en energie, en de nasleep van het ongeval is emotioneel en fysiek vaak al belastend genoeg. Daarnaast vereist letselschade verhalen een hoop kennis. Als u hier zelf mee aan de slag gaat, loopt u het risico dat u belangrijke zaken vergeet en niet al uw letselschade vergoed krijgt.

Ons team van experts kan u helpen uw letselschade te verhalen op de tegenpartij. In de meeste gevallen is onze hulp voor u volledig kosteloos, aangezien we onze kosten verhalen op de aansprakelijke partij. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een kosteloos en vrijblijvend advies.

Wat gebeurt er na de aansprakelijkstelling?

Wij stellen namens u de tegenpartij aansprakelijk voor de letselschade die u heeft opgelopen. Als het gaat om een verkeersongeval waarbij een motorvoertuig is betrokken, zal dit de verzekeraar van de tegenpartij zijn. Deze wikkelt de procedure af namens de verzekerde.

Hierna gaan we in overleg met de (verzekeraar van de) tegenpartij met het verzoek de aansprakelijkheid voor het ongeval zo spoedig mogelijk te erkennen. Dit is een belangrijke stap. Pas als de aansprakelijkheid voor het ongeval is erkend, kunnen wij uw letselschade verhalen op de tegenpartij.

Hierbij is het van belang te weten dat voetgangers en fietsers door de wet beschermd worden. Als u als voetganger of fietser letselschade hebt opgelopen door een ongeval met een motorvoertuig, dan is de bestuurder van dat motorvoertuig altijd voor tenminste 50% aansprakelijk. Na een dergelijk ongeval kunt u dan ook vrijwel altijd tenminste 50% van uw letselschade verhalen, ongeacht wie er schuld had aan het ongeval.

Dit is anders bij aanrijdingen tussen motorvoertuigen. In dat geval is degene die schuld heeft aan het ongeluk aansprakelijk voor de schade. Schuld ontstaat door het overtreden van bepaalde verkeersregels, zoals door rood rijden of geen voorrang verlenen. Het kan ook gebeuren dat beide partijen schuldig zijn aan het ongeval. Dan wordt de aansprakelijkheid tussen de partijen verdeeld op basis van de mate van schuld. Dit kan nogal eens tot het nodige gesteggel leiden tussen partijen. Wilt u letselschade verhalen op de tegenpartij, dan is het belangrijk dat u zich juridisch goed laat bijstaan.

U zult begrijpen dat verzekeraars hun eigen belangen hebben. Soms zijn ze terughoudend in het erkennen van aansprakelijkheid, vooral als blijkt dat er sprake is van aanzienlijke letselschade. Het is van belang dat de letselschaderegeling correct wordt gedaan, met maximale aandacht voor uw belangen. B&O Letselschade is een professionele organisatie, volledig gespecialiseerd in letselschade verhalen. U kunt rekenen op een snelle en zorgvuldige afwikkeling, met een maximaal resultaat.

Voorbeelden letselschade-uitkeringen

In Nederland vinden jaarlijks veel ongelukken plaats waar letselschade bij optreedt. Veel van die ongelukken vinden plaats in het verkeer, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn, zoals een bedrijfsongeval of letsel door toedoen van een dier.

De belangen bij letselschadezaken zijn vaak hoog. Bij het verhalen van letselschade op de tegenpartij gaat het vaak om aanzienlijke schade en hoge bedragen. Om een indruk te geven van de bedragen die uitgekeerd kunnen worden, treft u hier twee praktijkvoorbeelden:

Whiplash door een verkeersongeval

Een man loopt een whiplash op doordat hij van achter wordt aangereden door een busje terwijl hij bij het stoplicht staat te wachten. De man raakt arbeidsongeschikt en kan niet meer werken. Ook moet hij dagelijks behandelingen ondergaan voor de whiplash. Hij verhaalt de schade op de tegenpartij. Die moet opdraaien voor alle schade in de vorm van inkomstenverlies en kosten voor medische behandeling en verzorging. De rechter kent het slachtoffer een schadevergoeding toe van € 46.063,-.

Letselschade door een hondenbeet

Een vrouw raakt gewond aan haar hand door een hondenbeet. Er wordt een pees in haar hand doorgesneden, waarna ze blijvend bewegings- en gevoelsstoornissen oploopt in haar hand en onderarm. De schade wordt verhaald op de tegenpartij die uiteindelijk een bedrag van € 10.000,- moet vergoeden.

Juridische bijstand bij letselschade

Wilt u letselschade verhalen op de tegenpartij, dan is het zaak om deskundige juridische bijstand in te schakelen. Op die manier bent u er zeker van dat uw zaak zorgvuldig wordt afgehandeld en dat u een maximale schadevergoeding ontvangt.

Wilt u hulp bij het letselschade verhalen? Neem dan contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend advies.

 

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen