Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

Schadevergoeding bij letselschade

U heeft vrijwel altijd recht op een schadevergoeding bij letselschade. Wanneer u als gevolg van een ongeval letselschade heeft opgelopen, doet u er verstandig aan om zo snel mogelijk uw letselschadevergoeding en eventueel smartengeld te claimen. Dit, omdat u meestal direct na het ongeval te maken krijgt met extra kosten. Verlies aan inkomen en kosten die uw verzekeringsmaatschappij niet vergoed, inclusief uw eigen risico, zijn hier enkele voorbeelden van. In vrijwel alle gevallen heeft u recht op een schadevergoeding voor uw letselschade.

Om een “schadevergoeding letselschade” te ontvangen, moet u wel eerst de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit valt in de praktijk niet altijd mee, zeker niet wanneer u nog herstellende bent en u dus wel iets anders aan uw hoofd heeft. Schakel daarom altijd de hulp in van een letselschadespecialist. Onze juristen kunnen u hier uitstekend bij van dienst zijn. Dit kost u bovendien niets, want onze kosten worden meegenomen in uw letselschadevergoeding. U kunt zich zodoende volledig richten op uw herstel, terwijl wij de veroorzaker aansprakelijk stellen en een maximale “schadevergoeding letselschade” claimen.

Schadevergoeding aanrijding, werkongeval of ander ongeluk

U kunt op verschillende manieren betrokken raken bij een ongeval waarbij u letselschade oploopt en te maken krijgt met extra kosten. Verlies van inkomen, kosten medische hulp, reiskosten en kosten voor hulp in de huishouding zijn de meest voorkomende kosten die in aanmerking komen voor een letselschadevergoeding. Daarnaast kunt u behalve schade aan uw lichaam ook schade aan uw geest oplopen. Voor deze laatste letselschadevorm kan een immateriële schadevergoeding worden geclaimd, ofwel smartengeld. Enkele voorbeelden waarvoor u schadevergoeding bij letselschade kunt eisen zijn:

Bovenstaande ongevallen kunnen tot verschillende vormen van letsel leiden. De ernst van het letsel en de invloed hiervan op uw leven is bepalend voor de hoogte van het smartengeld. Hoe ernstiger het letsel en hoe groter de impact op uw leven, hoe hoger de schadevergoeding voor uw immateriële letselschade. Voorbeelden van schadevergoeding voor letselschade bij een bepaald soort letsel treft u hieronder.

Natuurlijk hopen we allemaal dat we nooit te maken krijgen met letselschade. Maar mocht dit toch gebeuren dan is het belangrijk om te weten waar u recht op heeft en welke schadevergoeding u kunt claimen.

Welke schade claimen na ongeval?

Als u door een ongeval letselschade heeft opgelopen, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen en een claim, ofwel een vordering, voor de gemaakte kosten indienen. De schadevergoeding bij letselschade zorgt ervoor dat u als gevolg van het ongeval niet in de financiële problemen terechtkomt, vanwege misgelopen inkomsten en extra gemaakte kosten.

Een schadevergoeding bij letselschade kan uit de volgende zaken bestaan:

 • Extra kosten voor medische zorg, bijvoorbeeld voor medische behandelingen, thuiszorg en kosten gepaard gaande met een ziekenhuisopname of opname in een revalidatiecentrum
 • Extra reiskosten, omdat u als gevolg van het ongeval geregeld een arts, bijvoorbeeld een fysiotherapeut moet bezoeken en u deze kosten niet vergoed krijgt
 • Kosten voor het inschakelen van hulp in de huishouding, het naar school brengen van de kinderen en het doen van boodschappen worden ook meegenomen in de schadevergoeding bij letselschade
 • Kosten voor het inschakelen van hulp voor klussen in en om uw woning. Denk aan schilderwerk, onderhoud en tuinwerkzaamheden
 • Verlies aan inkomen, omdat u tijdelijk niet kunt werken of erger, volledig arbeidsongeschikt raakt
 • Gemiste pensioenopbouw
 • Smartengeld behoort ook tot de schadevergoeding bij letselschade. U krijgt een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan en het gemis aan levensvreugde wat daardoor wellicht is ontstaan.
 • Wettelijke rente
 • Kosten van juridische bijstand, ofwel de kosten van de juristen van B&O Letselschade

Vrijwel alle kosten waarmee u te maken krijgt na het ongeval kunt als schadevergoeding claimen. Uiteraard hoeft u dit niet zelf te doen. Dit doen wij voor u, zodat u ook werkelijk krijgt waar u recht op heeft. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

Wat houdt de schadebeperkingsplicht in?

U heeft als slachtoffer bij het eisen van een schadevergoeding bij letselschade een schadebeperkingsplicht. Maar wat houdt die plicht eigenlijk in?

Letselschade niet door eigen schuld bewijzen

Als slachtoffer van een ongeval moet u er alles aan doen uw letselschade te beperken en nieuwe schade te voorkomen. Dit betekent dat u een arts moet bezoeken voor uw opgelopen letsel. Doet u dit niet en wordt hierdoor uw letsel erger, dan zou de aansprakelijke tegenpartij kunnen stellen dat de verergering van uw letsel uw eigen schuld is en dat zij op grond van artikel 6:101 van het Burgerlijk Wetboek niet alle letselschade hoeven te vergoeden. U ontvangt dan dus minder schadevergoeding. Op grond van de schadebeperkingsplicht had u naar een arts moeten gaan. Het is overigens wel zo dat de tegenpartij met bewijzen zal moeten komen dat als u wel naar een arts zou zijn gegaan, uw letsel minder zou zijn geweest.

Redelijke maatregelen

De maatregelen die u treft krachtens de schadebeperkingsplicht om een schadevergoeding bij letselschade te claimen, moeten redelijk zijn. Het is dus niet zo dat u door het hele land op zoek moet gaan naar de meest succesvolle professor of gespecialiseerde arts. Onze juristen kunnen u precies vertellen of u wel of niet aan uw schadebeperkingsplicht heeft voldaan om schadevergoeding bij letselschade te eisen.

Aansprakelijk stellen en schadevergoeding claimen

Als u letselschade hebt opgelopen, wilt u deze schade vergoed hebben van de tegenpartij. Hiervoor dient u dan eerst de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Wanneer u hier nog nooit mee te maken heeft gehad, kan dit voor problemen zorgen. U kunt dan betrokken raken bij ingewikkelde procedures en een tegenpartij (veelal de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker) die geen aansprakelijkheid erkent, met als mogelijk gevolg dat u minder schadevergoeding ontvangt. U krijgt misschien te maken met een hoop getouwtrek, terwijl u zich liever wilt richten op uw herstel. Het is daarom verstandig om de hulp van een betrouwbaar en deskundig letselschadebureau in te schakelen. Juristenkantoor B&O Letselschade is zo’n partij. Wij dienen uw letselschadeclaim in bij de tegenpartij en eisen de “schadevergoeding letselschade” waar u recht op heeft.

U lijdt vaak meer schade dan u wellicht in eerste instantie denkt wanneer u slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval of aanrijding. Onze juristen luisteren, denken met u mee en staan u bij. Wij zorgen ervoor dat u schadevergoeding ontvangt voor uw gehele letselschade en dat er geen schadeposten onvergoed blijven.

Wacht niet te lang met claimen schadevergoeding

U denkt wellicht niet direct aan het inschakelen van een letselschadejurist wanneer u net betrokken bent geweest bij een ongeval. Toch is het zaak niet te lang te wachten of te vertrouwen op uw rechtsbijstandverzekering bij het claimen van een schadevergoeding bij letselschade. Snel handelen zorgt ervoor dat verzekeringsmaatschappijen u niet met een te laag bedrag naar huis toe sturen. Zij willen natuurlijk zo min mogelijk uitkeren en zij zullen er alles aan doen uw letselschade zo laag mogelijk te houden. Dit doen zij bijvoorbeeld door de zaak onnodig lang te rekken, zodat u het opgeeft en akkoord gaat met een lagere schadevergoeding.

Waarom B&O Letselschade?

Door B&O Letselschade in te schakelen voor het claimen van een schadevergoeding bij letselschade, kiest u voor juristen die:

 • Gespecialiseerd zijn in letselschade
 • Beschikken over jarenlange ervaring
 • Alleen werken voor slachtoffers en dus onafhankelijk zijn
 • De vaart erin houden, zodat u snel uw letselschadevergoeding krijgt uitgekeerd
 • Ervoor zorgen dat al uw kosten vergoed worden
 • U rust geven, zodat u zich op uw herstel kunt richten

Bent u slachtoffer van een aanrijding of ander ongeval en wilt u informatie of heeft u vragen? Wilt u onze kosteloze hulp inschakelen voor het claimen van uw schadevergoeding bij letselschade? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies of laat uw gegevens achter, zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen