Letselschade advocaat Zwolle

Stel, u heeft letselschade opgelopen door een verkeersongeval of een bedrijfsongeval en u bent op zoek naar een letselschade advocaat. Verwacht u dan de juiste juridische hulp te vinden in Zwolle, uw woonplaats? Voor het claimen van een schadevergoeding en de gehele afhandeling van een letselschadetraject doet u er goed aan een professionele en betrouwbare letselschade expert in te schakelen.

Kosteloze rechtsbijstand letselschade advocaat Zwolle

Register LetselschadeAls uw letselschade door een ander is veroorzaakt, kunt u de berekening van letselschade en smartengeld overlaten aan onze letselschade experts. Wij geven u aan de hand van voorbeelden van letselschade bedragen een idee van de schadevergoeding die u in uw situatie kan verwachten.

Omdat de aansprakelijke partij zowel uw letselschade als de kosten voor juridische bijstand dient te vergoeden, kan een letselschade advocaat in Zwolle u gratis bijstaan. De kwaliteit van ons letselschadebureau is gewaarborgd door het keurmerk van het Register Letselschade. Hiervoor dienen wij aan strenge kwaliteitsnormen te voldoen, die periodiek door de Letselschade Raad  worden gecontroleerd. Tevens zijn wij aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE) en het Nederlands Instituut voor Schaderegelaars (NIS).


UITGELICHT

B&O Letselschade heeft een uitmuntende track record op het gebied van het vorderen van schadevergoeding en smartengeld bij letselschade door een ongeval:

 • U wordt bij B&O Letselschade altijd bijgestaan door een erkende en ervaren letselschade jurist
 • Onze kwaliteit is gewaarborgd door het keurmerk van het Register Letselschade en ons lidmaatschap bij het NISen NIVRE
 • Wij werken geheel en gegarandeerd gratis aan uw letselschadezaak indien wij een andere partij voor u aansprakelijk kunnen stellen
 • Wij zijn werkzaam in geheel Nederland en komen bij u langs om uw letselschadezaak te bespreken
 • Onze juridische dienstverlening heeft een score van gemiddeld 9,3, beoordeeld door onze eigen cliënten
 • Letselschade? Bel ons dan op 085 – 877 17 74

Letselschadejurist Zwolle

Wanneer u na een ongeval letsel heeft opgelopen, kunnen de kosten snel oplopen. Als de aansprakelijkheid voor het ongeval bij een ander ligt, kunt u de kosten die u na het ongeval heeft moeten maken laten verhalen op de aansprakelijke. Deze kosten vallen onder de noemer ‘letselschade’. Naast de directe kosten die u maakt, is het goed om te weten dat in veel gevallen smartengeld kan worden geclaimd voor geleden psychische schade. Ook de kosten van rechtsbijstand vallen onder uw letselschade en worden dus door de aansprakelijke partij betaald.


Bent u benieuwd naar ervaringen van slachtoffers die hun letselschadezaak door ons lieten behandelen, lees dan de reviews van onze cliënten!


Gratis rechtsbijstand letselschade advocaat Zwolle

Bij veel mensen bestaat er onduidelijkheid over de hoogte van schadevergoeding, bijvoorbeeld bij whiplash. Daarnaast zijn ook de verzekeraars, waaronder de eigen rechtsbijstandsverzekeraar vaak niet duidelijk in hun communicatie, waardoor de onduidelijkheden zich blijven opstapelen.

Een ongeval is meestal een eenmalige gebeurtenis. Gelukkig staat u in deze situatie niet alleen. Als iemand anders aansprakelijk is voor uw letselschade, kunt u zonder kosten gebruik maken van onze rechtsbijstand. U hoeft zelf geen contact te hebben met de tegenpartij: onze deskundigen nemen dit compleet uit handen. Vanzelfsprekend voorzien wij ook in de berekening en het claimen van uw letselschade. Op het moment dat wij uw zaak in behandeling nemen, bent u ervan verzekerd dat het u niets kost.

Berekenen letselschade door letselschade advocaat

Allereerst wordt in kaart gebracht welke kosten u maakt en welke inkomsten u door het ongeval misloopt: de materiële letselschade. Om de ernst van uw letsel en het verloop van het herstel in kaart te brengen verzamelt een letselschade advocaat alle hiervoor relevante informatie bij uw huisarts, manueel therapeut, fysiotherapeut, chirurg of andere behandelaar. Vervolgens stuurt een letselschade jurist of advocaat de informatie door naar diens medisch adviseur, die het geheel in een rapport verwerkt.

Bij letselschadevergoeding berekenen worden alle kosten die u moet maken meegenomen, ook de kleine uitgaven. U kunt het beste een letselschade jurist inschakelen als u uw letselschade wilt claimen: letselschadevergoeding berekenen is immers specialistisch werk. Een letselschade jurist weet exact welke schadeposten allemaal in aanmerking kunnen komen voor vergoeding.

Schadevergoeding smartengeld claimen

Het eisen van smartengeld bij de verantwoordelijke partij is een emotionele en persoonlijke zaak. Het gaat immers om aspecten rondom letselschade die niet tastbaar zijn. Smartengeld kan betrekking hebben op pijn, beledigingen, psychische of geestelijke schade. In juridische taal spreekt men over gederfde levensvreugde. Om deze nare ervaringen te compenseren, kan een slachtoffer smartengeld eisen. Het is onmogelijk om deze ‘gederfde levensvreugde’ werkelijk te vergoeden, maar het is vaak een vorm van erkenning voor het slachtoffer.

Schadeposten letselschade

Als u slachtoffer bent van een ongeval en hierbij letsel hebt opgelopen, dan lijdt u wellicht letselschade. Dit kan zowel materiële als immateriële letselschade zijn. Is een andere partij aansprakelijk voor het ongeval, dan kunt u deze letselschade op deze partij verhalen. Maar welke letselschadeposten komen nu voor vergoeding in aanmerking? Hieronder treft u een overzicht.

 1. Smartengeld. Denk hierbij aan geestelijke- en lichamelijke pijn en gemiste levensvreugde.
 2. Huishoudelijke hulp
 3. Kosten die u moet maken om werkzaamheden in en rond uw huis, die u normaal gesproken zelf deed, uit handen te geven, zoals bij onderhoud aan uw huis en tuin
 4. Reiskosten. Naast kosten voor uw lichamelijk herstel, zoals voor artsbezoek, fysiotherapie en dergelijke, maakt u misschien ook kosten voor het vervoer daar naartoe. Als u niet meer zelf kunt autorijden, maakt u wellicht kosten zoals voor taxigebruik. En vergeet de parkeerkosten niet.
 5. Verlies van verdienvermogen. Denk aan een lager salaris, pensioenverlies, levensloopregeling, provisie en uw misgelopen 13e maand en andere onkostenvergoedingen
 6. Annuleringen, afzeggingen of zinloos geworden uitgaven zoals een al geboekte vakantie of een ongebruikt abonnement van de sportschool
 7. Ziektekosten, inclusief uw eigen risico
 8. Aanpassingen van de thuissituatie

Letselschade advocaat no cure no pay Zwolle

‘No cure, no pay’ bij letselschade. We krijgen hier vaak vragen over: wat houdt het in en kan dit ook toegepast worden bij letselschade? ‘No cure no pay’ betekent dat u tevoren met uw letselschade advocaat afspreekt dat u in geen enkel geval iets hoeft te betalen. Als u de zaak wint, dan betaalt de wederpartij de kosten van uw letselschade advocaat. Van te voren spreekt u hierbij af welk percentage uw letselschade advocaat krijgt van de uiteindelijke schadevergoeding. Als u de zaak verliest, hoeft u uw advocaat niet te betalen.

Dit lijkt een goedkope optie voor u als letselschade slachtoffer. Maar B&O Letselschade is hier toch geen voorstander van. De kosten van een letselschade advocaat worden namelijk betaald door de partij die aansprakelijk is voor uw letselschade, dus ook uw juridische kosten. Dit is geregeld in de wet en betekent dat u als slachtoffer de kosten van uw letselschade advocaat niet zelf hoeft te betalen. Waarom zou u dan nog een percentage van de uiteindelijke schadevergoeding afdragen aan uw letselschade advocaat?

Hoe B&O Letselschade te werk gaat en de nadelen van een ‘no cure no pay’-overeenkomst met uw letselschade advocaat leest u op onze pagina No cure, no pay letselschade advocaat.

Kosteloze rechtsbijstand van B&O Letselschade

De juristen van B&O Letselschade beschikken over het keurmerk van het Register Letselschade en zijn aangesloten bij de branchevereniging het NIVRE. Dit betekent dat wij u als slachtoffer centraal stellen en werken volgens vaste richtlijnen. Wij bezoeken u aan huis in Zoetermeer en nemen u de gehele letselschade procedure uit handen. Zo kunt u zich richten op herstel van uw letsel. Ruim 97% van de letselschade zaken worden via bemiddeling tot een goed einde gebracht. Onze juridische dienstverlening is voor u gratis omdat de kosten van uw juridische bijstand moeten worden vergoed door de tegenpartij. Mochten wij er met de wederpartij onverhoopt niet uitkomen dragen wij uw zaak over aan een gespecialiseerde letselschade advocaat. Neemt u contact met ons op voor nadere informatie of een vrijblijvend advies.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74