Letselschade advocaat Voorschoten

Als u betrokken bent bij een ongeval en daarbij letselschade oploopt, kan dit een traumatische gebeurtenis zijn. Een letselschade advocaat of jurist in Voorschoten kan u helpen bij het claimen van uw letselschade. Hoe vindt u een goede letselschade advocaat of jurist en welke schade kunt u claimen? Het claimen van letselschade is vaak ingewikkeld en daarom is het verstandig daarbij juridische hulp in te schakelen. Met deskundige juridische bijstand maakt u de meeste kans op een gedegen schadevergoeding letselschade.

Letselschade in Voorschoten? Bel vrijblijvend 085 – 877 17 74

Een letselschade advocaat of jurist Voorschoten zal namens u onderhandelen met de wederpartij. Doorgaans is dat een jurist van een grote verzekeringsmaatschappij. Veruit de meeste zaken, meer dan 97%, wordt via deze weg tot een goed einde gebracht. Slechts in een enkel geval komen partijen er niet uit zodat de rechter om een oordeel moet worden gevraagd.

Een geschikte letselschade advocaat Voorschoten zoeken

De Letselschade Raad heeft het Nationaal Keurmerk Letselschade in het leven geroepen en alleen in letselschade gespecialiseerde juristen en advocaten mogen dit keurmerk dragen. Het keurmerk staat er garant voor dat de aangesloten juristen en advocaten beschikken over alle benodigde kennis en ervaring op het gebied van letselschade claimen. Zij werken volgens vaste beleidsregels en worden regelmatig getoetst op kennis en ervaring.

Als u een gespecialiseerde letselschade jurist of advocaat in de arm wilt nemen, kunt u nagaan of deze het Nationaal Keurmerk Letselschade draagt. In dat geval bent u er zeker van dat u te maken heeft met een ter zake deskundig jurist. Juristen met het keurmerk zijn aangesloten bij het NIVRE en advocaten bij de LSA. Dit zijn brancheverenigingen waarbij alleen de juristen en advocaten met het keurmerk zijn aangesloten.

In de meeste gevallen worden letselschadezaken zonder tussenkomst van de rechter afgehandeld en bent u niet verplicht een letselschade advocaat in te schakelen. Het is aan te raden om een letselschade jurist in te schakelen, deze kan u namelijk gegarandeerd kosteloos bijstaan wanneer een andere partij aansprakelijk is voor het ongeval. U bent dan zeker van de beste juridische hulp zonder hoge kosten voor juridische bijstand.

> Meer over Nationaal Keurmerk Letselschade

Voor wie is de hulp van een letselschade advocaat bedoeld?

Als slachtoffer heeft u recht op vergoeding van alle schade die voortvloeit uit uw letsel. Bij een auto-ongeluk kan dit betekenen dat u van achter bent aangereden waardoor u letsel heeft opgelopen. Bij een kop-staartbotsing kunt u vrijwel altijd degene die u aanreed aansprakelijk stellen. Maar wat als er in uw auto nog andere inzittenden waren? Personen die letsel oplopen zonder dat zij veroorzaker of slachtoffer zijn, komen ook in aanmerking voor schadevergoeding. Zij zijn uiteraard ook slachtoffer, maar worden in dit verband schuldeloze derde genoemd. De positie van de schuldeloze derde is anders dan die van slachtoffer.

De schuldeloze derde kan op beide partijen diens letselschade verhalen. Dit is om te voorkomen dat een schuldeloze derde slachtoffer wordt van een jarenlang getouwtrek over de aansprakelijkheid. De rechtstreeks betrokken partijen zullen daarna onderling moeten uitvechten wie voor uw letsel aansprakelijk is. Een letselschade jurist of letselschade advocaat Voorschoten zal naast een slachtoffer van een ongeval ook een schuldeloze derde bijstaan in een procedure tot schadevergoeding.

> Meer over letsel na aanrijding en schuldeloze derde

De procedure die een letselschade advocaat Voorschoten volgt

Een letselschade jurist of letselschade advocaat Voorschoten zal u bijstaan als u letselschade wilt claimen bij de aansprakelijke partij. Uw advocaat zal de verantwoordelijke partij eerst aansprakelijk stellen. Daarna wordt een overzicht gemaakt van alles kosten die voortvloeien uit uw letsel. Naast de materiële kosten zoals niet vergoede medische kosten, kosten van hulp in de huishouden, gederfde inkomsten en reparatie van uw persoonlijke eigendommen, kan ook sprake zijn van een eis tot smartengeld. Dit is een vergoeding voor geleden pijn en verdriet en de schadevergoeding zal hoger zijn naarmate u meer ongemak heeft ondervonden of nog zult ondervinden van uw letsel. Als u een ledemaat moet missen of anderszins verminkt raakt, heeft dit gevolgen voor de rest voor uw leven. In dat geval kunt u smartengeld laten opnemen in de totale claim voor schadevergoeding.

> Meer over procedure letselschade claimen

B&O Letselschade

Als u na een ongeval juridische bijstand zoekt, dan bent u bij B&O Letselschade aan het goede adres. Onze letselschade juristen zijn aangesloten bij de branchevereniging het NIVRE en mogen het Nationaal Keurmerk Letselschade dragen. U bent bij ons dus verzekerd van de beste gespecialiseerde hulp bij het claimen van letselschade. Wij komen voor de gesprekken met u aan huis in Voorschoten, maar u bent uiteraard ook op kantoor welkom.

Wij werken volgens vastgestelde protocollen waarbij het slachtoffer centraal staat. Onze juridische hulp is voor u kosteloos. Het slachtoffer heeft recht op vergoeding van alle schade, dus ook de kosten van juridische bijstand. De kosten worden meegenomen in de schadeclaim die de aansprakelijke partij aan u moet betalen. In het uitzonderlijke geval dat uw zaak toch voor de rechter komt, zullen wij uw zaak overdragen aan een letselschade advocaat.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74