Letselschade advocaat Lelystad

Als u een bedrijfsongeval of een verkeersongeval overkomt in uw woonplaats Lelystad en u loopt daarbij letselschade op, dan is schadevergoeding misschien niet het eerste waar u mee bezig bent. U herstel komt op de eerste plaats. Toch zullen alle onkosten die u maakt, moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Hoe gaat u dat regelen?Als uw letselschade door een ander is veroorzaakt, kunt u de berekening van letselschade en smartengeld overlaten aan onze letselschade experts. Wij geven u aan de hand van voorbeelden van letselschade bedragen een idee van de schadevergoeding die u in uw situatie kan verwachten.

Kosteloze rechtsbijstand letselschade advocaat Lelystad

Register LetselschadeOns letselschadebureau kan u in Lelystad juridische hulp bieden in deze moeilijke tijd door een schadevergoeding te claimen bij de aansprakelijke partij. De rechtsbijstand van een letselschade specialist of letselschade advocaat in Lelystad is meestal kosteloos als een andere partij aansprakelijk is voor uw letselschade. Ons letselschadebureau kan u in dit geval zelfs kosteloze rechtsbijstand garanderen.

B&O Letselschade is een erkend letselschadebureau met ervaren letselschadejuristen. Ons letselschadebureau draagt het keurmerk van het Register Letselschade, wat betekent dat wij aan strenge nationale eisen voldoen die er aan Nederlandse letselschade experts worden gesteld. Daarnaast zijn wij verbonden aan het NIVRE (Nederlands Instituut voor Register Experts) en het NIS (Nederlands Instituut Schaderegelaars). Met de juridische diensten van B&O Letselschade bent u in Haarlem dus verzekerd van betrouwbare en deskundige rechtsbijstand bij letselschade.


UITGELICHT

B&O Letselschade heeft een uitmuntende track record op het gebied van het vorderen van schadevergoeding en smartengeld bij letselschade door een ongeval:

 • U wordt bij B&O Letselschade altijd bijgestaan door een erkende en ervaren letselschade jurist
 • Onze kwaliteit is gewaarborgd door het keurmerk van het Register Letselschade en ons lidmaatschap bij het NISen NIVRE
 • Wij werken geheel en gegarandeerd gratis aan uw letselschadezaak indien wij een andere partij voor u aansprakelijk kunnen stellen
 • Wij zijn werkzaam in geheel Nederland en komen bij u langs om uw letselschadezaak te bespreken
 • Onze juridische dienstverlening heeft een score van gemiddeld 9,3, beoordeeld door onze eigen cliënten
 • Letselschade? Bel voor rechtsbijstand in Lelystad: 085 – 877 17 74

Wat is letselschade?

Wanneer u betrokken bent geweest bij een ongeval en hierbij lichamelijk en/of geestelijk letsel hebt opgelopen, is er sprake van letselschade. Om letselschade te verhalen dient er wel een andere partij aansprakelijk zijn. Dit geldt zowel bij letsel door een verkeersongeval, als bij bijvoorbeeld een ongeval op het werk of met dieren. Uw letsel kan vergaande gevolgen hebben, niet alleen nu, ook in de toekomst. Denkt u bijvoorbeeld aan de nasleep van een whiplash. Om dit financieel te compenseren kunt u een schadevergoeding claimen.

Letselschade is meer dan alleen de schade aan uw voertuig of bezittingen en de kosten voor een ziekenhuisopname of fysiotherapie. Letselschade bestaat uit alle kosten en misgelopen inkomsten als gevolg van een ongeval. Bij het berekenen van de totale letselschade, waarvoor u een schadevergoeding kunt vragen, wordt met deze richtlijn rekening gehouden door ons letselschadebureau of een letselschade advocaat in Lelystad.


Bent u benieuwd naar ervaringen van slachtoffers die hun letselschadezaak door ons lieten behandelen, lees dan de reviews van onze cliënten!


Schadeposten bij letselschade

Zo zal een letselschade advocaat in Lelystad ook een vergoeding claimen voor hulp in de huishouding, reiskosten en extra energiekosten doordat u meer thuis bent. Naast deze materiële letselschade kunt u een schadevergoeding eisen voor immateriële letselschade, oftewel smartengeld. Een letselschade advocaat zal ook het smartengeld berekenen om de pijn en het verdriet als gevolg van het ongeval te compenseren. Wij kunnen u voorbeelden van letselschade bedragenlaten zien die wij gebruiken voor de berekening die hoort bij uw persoonlijke omstandigheden.

Bij letselschade kunt u denken aan:

 • Loonderving
 • Kosten voor huishoudelijke hulp
 • Kosten voor medische behandelingen en medicijnen
 • Verlies van no-claim
 • Aanpassingen van de thuissituatie

De hierboven genoemde schadeposten vallen onder materiële schadevergoeding. Als slachtoffer van een ongeval heeft u echter ook recht op vergoeding van uw immateriële schade (smartengeld). Dit is een financiële vergoeding voor de door u geleden pijn of verdriet of voor verminderde levensvreugde.

Letselschade advocaat no cure no pay Lelystad

Om te voorkomen dat de wederpartij het volledige honorarium niet wil vergoeden, is het aan te raden om uw letselschadezaak eerst voor te leggen bij een letselschadebureau in Lelystad. Een letselschadebureau hanteert namelijk een lager tarief dan een letselschade advocaat en kan daarom garanderen dat de rechtsbijstand gratis is.

Een letselschade advocaat wil ook nog wel eens aan een cliënt voorstellen om op basis van ‘no cure no pay’ aan een letselschadezaak te werken. ‘No cure no pay’ betekent dat u tevoren met uw letselschade advocaat afspreekt dat u in geen enkel geval iets hoeft te betalen. Als u de zaak wint, dan betaalt de wederpartij de kosten van uw letselschade advocaat. Van te voren spreekt u hierbij af welk percentage uw letselschade advocaat krijgt van de uiteindelijke schadevergoeding. Als u de zaak verliest, hoeft u uw advocaat niet te betalen.

Dit lijkt een interessante en voordelige optie voor u als letselschade slachtoffer. Maar B&O Letselschade is hier toch geen voorstander van. De kosten van een letselschade advocaat worden namelijk betaald door de partij die aansprakelijk is voor uw letselschade, dus ook uw juridische kosten. Dit is geregeld in de wet en betekent dat u als slachtoffer de kosten van uw letselschade advocaat niet zelf hoeft te betalen. Waarom zou u dan nog een percentage van de uiteindelijke schadevergoeding afdragen aan uw letselschade advocaat?

Kosteloos verhalen letselschade Lelystad

Bij letselschade kunt u ons als letselschadebureau inschakelen in Lelystad. Onze letselschadejuristen verlenen u rechtsbijstand en schakelen eventueel een letselschade advocaat in. Maakt u zich geen zorgen over de kosten en of u zich onze juridische diensten wel kunt veroorloven, omdat deze volledig vergoed worden door de aansprakelijke partij. U maakt dus kosteloos gebruik van ons erkende letselschadebureau met het keurmerk van het Register Letselschade. Wij geven u professioneel juridisch advies en verzorgen uw letselschadezaak van A tot Z. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundige rechtsbijstand in Lelystad.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74