Wanneer letselschade advocaat inschakelen?

In het kort

  • Het slachtoffer kan letselschade claimen bij de veroorzaker als de veroorzaker juridisch aansprakelijk is voor het letsel. Een letselschade advocaat biedt juridische hulp bij het claimen van deze letselschade
  • Een dure letselschade advocaat is namelijk niet altijd nodig. Een advocaat is slechts noodzakelijk als er een procedure bij de rechtbank gevolgd moet worden
  • De aansprakelijke tegenpartij is wettelijk verplicht de kosten van rechtsbijstand van het slachtoffer te vergoeden. U betaalt dus niets
Heeft u recht op gratis juridische hulp bij letselschade? Doe de letselschadetest

Bij een ongeval zijn meestal twee partijen betrokken: het slachtoffer en de veroorzaker. Het slachtoffer kan letselschade claimen bij de veroorzaker als de veroorzaker juridisch aansprakelijk is voor het letsel. Een letselschade advocaat biedt juridische hulp bij het claimen van deze letselschade.

Schakel tijdig een letselschade advocaat in

Na het ongeval zal het claimen van letselschade niet direct het eerste zijn waaraan u denkt. Eerst wilt u de klap te boven komen en dingen op ’n rijtje zetten. Toch kan uw financiële situatie al snel zorgelijk worden. Misschien heeft u minder inkomsten doordat  u minder kunt werken, of maakt u veel kosten voor medische zorg.

Wacht daarom niet te lang met het inschakelen van een letselschade advocaat of -expert. Deze zal voor u aan de tegenpartij direct een voorschot op de uiteindelijke letselschadevergoeding vragen, zodat verdere financiële problemen worden voorkomen.

Zorg er in ieder geval  voor dat u binnen 5 jaar na het ongeval de tegenpartij aansprakelijk stelt. Doet u dat niet, dan kunt u geen aanspraak meer maken op schadevergoeding.

Letselschade advocaten en andere belangenbehartigers

Sommige letselschadeslachtoffers stappen automatisch naar een letselschade advocaat. Dat is jammer. Een  letselschade advocaat is namelijk niet altijd nodig. Een advocaat is slechts noodzakelijk als er een procedure bij de rechtbank gevolgd moet worden. In veruit de meeste gevallen komt het niet zo ver: 95% van alle letselschadezaken wordt buiten de rechter om geregeld.

Bij ons werken uitsluitend letselschadejuristen en -experts, met jarenlange werkervaring in het letselschaderecht. Op professionele, betrokken en persoonlijke wijze staan we letselschadeslachtoffers bij met het claimen van letselschade. Als uiteindelijk tóch een rechtszaak nodig is, dan verwijzen we u graag door naar een letselschade advocaat.

Net als een advocaat zijn de meeste van onze medewerkers jurist. Dit betekent dat zij hun studie Nederlands recht aan een Universiteit met goed gevolg hebben afgerond. Hierdoor dragen zij de meester (mr.) titel voor hun naam.  Het voordeel van onze keuze om met letselschade juristen en -experts te werken is dat wij, in tegenstelling tot letselschade advocaten, kosteloze rechtsbijstand mogen aanbieden.

Snel contact door landelijke dienstverlening

Onze dienstverlening is transparant, laagdrempelig en volledig afgestemd op klanten die beperkt zijn in hun mobiliteit. We komen dan ook graag naar u toe, of u nu in Limburg, Groningen, Zeeland of Overijssel woont. Voor overleg met meerdere mensen, zoals met een verzekeraar, beschikken we bovendien over overlegruimtes door heel Nederland. Dus ook bij u in de buurt. Zo heeft u altijd uw behandelaar dichtbij.

Kosten inschakelen letselschade expert

U hoeft niet bang te zijn voor onze rekening. Die sturen wij namelijk naar de tegenpartij. Niet naar u. De aansprakelijke tegenpartij is wettelijk verplicht de kosten van rechtsbijstand van het slachtoffer te vergoeden. U betaalt dus niets.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Twijfelt u of u een letselschade advocaat nodig heeft? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we u graag verder.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74