Letselschade advocaat Echt

Na een ongeval met letselschade kunt u een schadevergoeding eisen van de aansprakelijke partij. Na een bedrijfsongeval is in veel gevallen uw werkgever aansprakelijk en na een auto-ongeluk is dat degene die het ongeval heeft veroorzaakt. In het laatste geval kunt u zich overigens direct tot de verzekeraar van de aansprakelijke partij richten om en schadevergoeding te claimen. Een letselschade advocaat of jurist in Echt kan u rechtsbijstand bieden en alle juridische zaken omtrent uw letselschade regelen. Als de tegenpartij volledig aansprakelijk is voor uw letselschade, dan is de rechtsbijstand van een letselschade advocaat of jurist in Echt kosteloos.

Letselschade in Echt? Bel voor rechtsbijstand met: 085 – 877 17 74

De Letselschade Raad is het belangrijkste orgaan in Nederland dat de kwaliteit van letselschade experts controleert. Een letselschade advocaat of letselschadebureau die het keurmerk van het Register Letselschade draagt, wordt jaarlijks getoetst op transparantie, deskundigheid en onafhankelijkheid. Letselschadebureau B&O Letselschade draagt het keurmerk en is verbonden aan de vakverenigingen NIS (Nederlands Instituut voor Schaderegelaars) en NIVRE (Nederlands Instituut voor Register Experts). Met de rechtsbijstand van B&O Letselschade in Echt wordt u dus bijgestaan door professionele en betrokken letselschade experts.

Aansprakelijkheid bij letselschade

De aansprakelijkheid bij letselschade is in veel gevallen wettelijk geregeld. Zo is bij een bedrijfsongeval veelal de werkgever aansprakelijk en bij een kop-staartbotsing de bestuurder van het achterste motorvoertuig. Wanneer een voetganger of fietser betrokken is bij een verkeersongeval met een motorvoertuig, dan is de bestuurder van het motorvoertuig voor minimaal 50% aansprakelijk. Kortom, er komt nogal wat juridische kennis kijken bij het bepalen van de aansprakelijkheid. Ons letselschadebureau of een letselschade advocaat in Echt kan u juridisch bijstaan om de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor uw letselschade.

> Meer over aansprakelijkheid bij aanrijding op de fiets

Letselschade na een ongeval

Na een ongeval met letselschade zijn er een aantal schadeposten waarvoor u een schadevergoeding kunt eisen van de aansprakelijke partij. De hoogte van uw schadevergoeding is afhankelijk van uw specifieke situatie. Ons letselschadebureau of een letselschade advocaat in Echt berekent uw schadevergoeding aan de hand van de ernst van uw letsel, eventuele blijvende gevolgen en welke extra kosten u maakt door het ongeval. Als er sprake is van psychische schade door het ongeval, dan kunt u ook smartengeld claimen. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van schadeposten bij letselschade na een ongeval in Echt:

  • Verlies van no-claim
  • Kosten voor medische behandelingen en medicijnen
  • Loonderving
  • Kosten voor huishoudelijke hulp
  • Aanpassingen van de thuissituatie
  • Smartengeld

> Meer over letselschade berekenen na ongeval

Letselschade advocaat start procedure bij letselschade

In ongeveer 3 procent van de letselschadegevallen in Nederland is het nodig om uw zaak aan een rechter voor te leggen. Reden hiervoor kan zijn dat de tegenpartij het niet eens is met de mate van aansprakelijkheid of de hoogte van de schadevergoeding. In dit geval is het noodzakelijk om een letselschade advocaat in te schakelen, omdat een letselschadebureau niet bevoegd is om een procedure te starten. Een letselschade advocaat in Echt kan uw gehele letselschadezaak voor u afwikkelen, inclusief het starten van een procedure. Het uurtarief van een letselschade advocaat ligt echter wel hoger dan dat van een letselschadebureau.

> Meer over rechtsbijstand bij letselschade

Gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand letselschadebureau

Ons letselschadebureau kan u, in tegenstelling tot een letselschade advocaat in Echt, garanderen dat uw rechtsbijstand gratis is als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade. Aangezien er bij de meeste letselschadezaken geen rechter aan te pas hoeft te komen, kunt u beter het zekere voor het onzekere nemen en voor gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand kiezen. Met de rechtsbijstand van ons letselschadebureau loopt u nooit het risico dat u achteraf een rekening ontvangt. Bovendien zullen wij een letselschade advocaat voor u inschakelen mocht het zeldzame geval zich voordoen dat er een procedure gestart moet worden.

B&O Letselschade

Voor gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand kunt u terecht bij B&O Letselschade. Onze deskundige en betrokken letselschade experts nemen u al het juridische werk uit handen zodat u zich kunt richten op het herstel van uw letsel. Voor juridische hulp bij letselschade in Echt kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74