Letselschade advocaat Doetinchem

Als u het slachtoffer bent geworden van een ongeval, dan heeft dat vaak nare gevolgen. Door het ongeval heeft u letsel opgelopen, kunt u een tijdje niet werken en u heeft misschien forse schade aan uw auto, kleding of andere bezittingen. Als iemand anders het ongeval heeft veroorzaakt, dan kunt u kosteloos een schadeclaim laten eisen door een letselschade advocaat of jurist in Doetinchem. Uw juridische kosten worden namelijk doorberekend aan de aansprakelijke partij. Als u psychische schade heeft opgelopen door het ongeval, dan zal een letselschade advocaat in Doetinchem tevens smartengeld eisen.

Voor kosteloze rechtsbijstand in Doetinchem belt u naar: 085 – 877 17 74

In Nederland is de juridische dienstverlening van erkende letselschade experts onderhevig aan strenge eisen die jaarlijks door het Nationaal Keurmerk Letselschade gecontroleerd worden. Voor professionele rechtsbijstand in Doetinchem is het dus verstandig om alleen in zee te gaan met een erkend letselschadebureau of een erkende letselschade advocaat die het keurmerk draagt. B&O Letselschade is een erkend letselschadebureau, dat in het bezit is van het Nationaal Keurmerk Letselschade, en werkt met ervaren letselschadejuristen en -experts. Daarnaast is ons letselschadebureau lid van het Nederlands Instituut voor Schaderegelaars en het Nederlands Instituut voor Register Experts.

Wederpartij aansprakelijk stellen bij letselschade in Doetinchem

Voordat u een schadeclaim kunt indienen, zal ons letselschadebureau of een letselschade advocaat in Doetinchem de aansprakelijkheid moeten vaststellen. Soms is hiervoor een uitgebreid aansprakelijkheidsonderzoek nodig en in andere gevallen is de aansprakelijkheid wettelijk geregeld. Bij een verkeersongeval is het niet altijd direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval en is het zelfs mogelijk dat er sprake is van gedeelde aansprakelijkheid. Als u het slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval in Doetinchem, dan is meestal uw werkgever aansprakelijk. Ten slotte staat het wettelijk vast dat bij verkeersongevallen tussen een voetganger of fietser en een motorvoertuig de bestuurder van het motorvoertuig altijd voor minimaal 50% aansprakelijk is.

> Meer over de wederpartij aansprakelijk stellen

Schadeposten bij letselschade

Als u letselschade heeft opgelopen na een bedrijfsongeval, een verkeersongeluk of een ander ongeval, dan zal ons letselschadebureau of een letselschade advocaat in Doetinchem u helpen met het vaststellen van alle schadeposten. U heeft recht op een vergoeding voor alle kosten die u maakt naar aanleiding van het ongeval. Als er sprake is van psychische letselschade, dan kunt u tevens aanspraak maken op smartengeld. Ons letselschadebureau of een letselschade advocaat berekent uw letselschade naar aanleiding van de volgende schadeposten:

  • Kosten voor huishoudelijke hulp
  • Kosten voor medische behandelingen en medicijnen
  • Verlies van no-claim
  • Loonderving
  • Extra studiekosten door studievertraging
  • Schade aan bezittingen
  • Aanpassingen van de thuissituatie
  • Smartengeld

> Meer over schadevergoeding bij letselschade

Rechtsbijstand van letselschade expert

Bij letselschade na een ongeval is het altijd raadzaam om u te laten bijstaan door een letselschade expert. U kunt hierbij kiezen tussen de juridische dienstverlening van een letselschadebureau of een letselschade advocaat. Beide letselschade experts zijn in staat om uw letselschadezaak van begin tot einde af te handelen, maar er zijn een aantal verschillen. Ten eerste is het uurtarief van een letselschade advocaat hoger dan het uurtarief van een letselschadebureau. Ten tweede is een letselschade advocaat bevoegd om een rechtszaak op te starten naar aanleiding van uw letselschade.

De verschillen tussen een letselschadebureau en een letselschade advocaat hebben een aantal consequenties voor u als klant. Het hogere uurtarief van een letselschade advocaat kan ertoe leiden dat u een deel van de juridische kosten toch zelf moet betalen, ondanks dat de wederpartij volledig aansprakelijk is voor uw letselschade. Een letselschadebureau kan u daarentegen garanderen dat uw rechtsbijstand bij letselschade gratis is. Daarnaast komt het slechts in drie procent van de letselschadegevallen voor dat er een procedure gestart moet worden door een letselschade advocaat. Een letselschadebureau kan uw letselschadezaak altijd behandelen en draagt een letselschade advocaat aan als er toch een rechtszaak gestart moet worden tegen de aansprakelijke partij.

> Meer over wanneer een letselschade advocaat inschakelen

Letselschadebureau B&O Letselschade bij letselschade in Doetinchem

Letselschadebureau B&O Letselschade biedt u gegarandeerd gratis rechtsbijstand als de aansprakelijkheid voor uw letselschade bij de wederpartij ligt. Wij verzorgen uw letselschadezaak van begin tot einde en streven ernaar om de maximale schadevergoeding te laten uitkeren. Neem bij letselschade vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak in Doetinchem.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74