Letselschade advocaat Asten

Als u letselschade heeft opgelopen na een ongeval, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Omdat bij het claimen van een schadevergoeding veel juridische procedures en ingewikkelde regelgevingen komen kijken, is het aan te raden om de hulp in te roepen van een letselschadebureau of letselschade advocaat in Asten. De rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Asten kost u niets als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade. Een letselschade advocaat in Asten stelt de tegenpartij aansprakelijk, berekent uw schadevergoeding en claimt uw letselschade.

Kosteloos juridisch advies in Asten? Bel vrijblijvend 085 – 877 17 74

In Nederland herkent u een erkend letselschade expert aan het keurmerk van het Register Letselschade. Door een letselschadebureau of een letselschade advocaat in te schakelen die het keurmerk draagt, bent u verzekerd van professionele rechtsbijstand die aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Letselschadebureau B&O Letselschade draagt het keurmerk van het Register Letselschade en is tevens verbonden aan het Nederlands Instituut voor Schaderegelaars (NIS) en het Nederlands Instituut voor Register Experts (NIVRE). Bij letselschade in Asten bent u bij B&O Letselschade dus aan het juiste adres voor deskundige rechtsbijstand van ervaren letselschade experts.

Schadevergoeding berekenen bij letselschade

Het vaststellen van schadeposten en het berekenen van een schadevergoeding bij letselschade kan een behoorlijk complex karwei zijn. De schadevergoeding voor uw letselschade bestaat namelijk niet alleen uit de ziektekosten en andere directe kosten, maar ook uit verwachte kosten in de toekomst. Om loonderving, verlies aan arbeidsvermogen en andere kosten in de toekomst in te schatten, heeft u de expertise nodig van ons letselschadebureau of een letselschade advocaat in Asten. Mocht u na het ongeval te maken krijgen met psychische klachten of gederfde levensvreugde, dan heeft u ook recht op smartengeld. Ons letselschadebureau of een letselschade advocaat berekent smartengeld op basis van de duur en de ernst van het letsel, leeftijd, eerder uitgekeerde bedragen door rechters en andere relevante factoren.

Hieronder een aantal voorbeelden van veelvoorkomende schadeposten bij letselschade:

  • Kosten voor medische behandelingen en medicijnen
  • Aanpassingen van de thuissituatie
  • Verlies van no-claim
  • Loonderving
  • Kosten voor huishoudelijke hulp
  • Smartengeld

> Meer over smartengeld bij bedrijfsongeval

Aansprakelijkheid bij letselschade in Asten

Voordat uw schadevergoeding berekend kan worden, moet worden vastgesteld wie er aansprakelijk is voor uw letselschade. Soms is het direct duidelijk bij welke partij u uw schadeclaim moet indienen, maar in sommige gevallen is het vaststellen van de aansprakelijkheid minder eenvoudig. Bij letselschade na een bedrijfsongeval is meestal uw werkgever aansprakelijk en na een kop-staartbotsing is dit vrijwel altijd de bestuurder van het voertuig dat u van achteren heeft aangereden. Het vaststellen van de aansprakelijkheid wordt lastiger na een verkeersongeluk waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn of wanneer de automobilist na het ongeval is doorgereden. Ons letselschadebureau of een letselschade advocaat in Asten helpt u ook in de lastige gevallen met een aansprakelijkheidsonderzoek na een ongeval.

> Meer over aansprakelijkheid bij aanrijding

Gratis juridische hulp na een ongeval

Als iemand anders aansprakelijk is voor uw letselschade, dan is uw rechtsbijstand in principe gratis. De aansprakelijke partij moet, naast schadevergoeding en smartengeld, ook uw juridische kosten vergoeden. Hierbij geldt echter wel dat de kosten van de juridische hulp niet hoger uit mogen vallen dan nodig is. Het uurtarief van een letselschade advocaat in Asten is hoger dan dat van een letselschadebureau. Een letselschade advocaat rekent een hoger tarief omdat hij een rechtszaak kan aanspannen tegen de aansprakelijke partij. In meer dan 95% van de letselschadegevallen is het echter niet nodig om uw letselschadezaak voor te leggen aan een rechter. Wanneer u dus een letselschade advocaat inschakelt, zonder dat er een rechter aan te pas komt, dan kan de aansprakelijke partij bezwaar maken tegen de hoge juridische kosten. Dit kan als gevolg hebben dat u zelf voor een deel van uw rechtsbijstand opdraait.

> Meer over schade verhalen na aanrijding

Gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand bij B&O Letselschade

Bij letselschadebureau B&O Letselschade krijgt u vooraf de garantie dat uw rechtsbijstand gratis is als de tegenpartij aansprakelijk is voor uw letselschade. Wij claimen maximale schadevergoeding voor uw letselschade en schakelen een letselschade advocaat in om alsnog een procedure te starten mocht dit nodig zijn. Neem bij letselschade contact met ons op voor een persoonlijke afspraak bij u thuis in Asten.

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74