Wiki: Letsel

Blind door ongeval – Schadevergoeding oogletsel

Oogletsel als gevolg van een ongeluk komt vaak voor. Raakt u blind door een ongeval, hetzij aan één oog, hetzij aan beide ogen, dan zal uw leven ingrijpend veranderen. U wordt afhankelijk van anderen, moet misschien diverse pijnlijke operaties ondergaan en raakt wellicht arbeidsongeschikt. U lijdt veel letselschade. Als een ander aansprakelijk is voor uw…

Lees verder
Gepost op

Whiplash: rug-, hoofd- en nekklachten

U kent vast de term ‘whiplash’. Maar weet u ook wat een whiplash precies inhoudt? Dat de term populair is, heeft vooral te maken met het feit dat slachtoffers met nekklachten al snel zeggen dat ze een whiplash hebben. Dat is echter een te beperkte uitleg van de term. Omdat er zo veel onduidelijkheden zijn,…

Lees verder
Gepost op

Herstellen van een whiplash

Elk jaar lopen zo’n 15.000 tot 30.000 mensen een whiplash op, vrouwen iets vaker dan mannen. Whiplash betekent letterlijk: zweepslag. Een kop-staartbotsing is de meest voorkomende oorzaak van een whiplash: hoofd en nek maken daarbij een snelle, abrupte beweging door de klap van achteren. Banden en spieren rekken uit en zo ontstaat letsel in de…

Lees verder
Gepost op

Whiplash door een ongeval, hoe te handelen?

Een whiplash is meestal het gevolg van een auto-ongeluk en dan met name een kop-staartbotsing. Hoewel de meeste slachtoffers een whiplash door een aanrijding oplopen, zijn er ook andere oorzaken mogelijk. Elk ongeval waarbij het hoofd een plotselinge en hevige beweging maakt van voren en naar achteren kan tot een whiplash leiden. De overstrekking van…

Lees verder
Gepost op

Diagnose whiplash

Jaarlijks worden ongeveer 20.000 mensen getroffen door een whiplash en de schatting is dat er momenteel ongeveer 70.000 mensen kampen met de gevolgen van een whiplash. Hoewel de diagnose whiplash vaak wordt gesteld, is er veel onduidelijkheid rondom deze aandoening. De belangrijkste reden hiervoor is dat er nauwelijks fysieke schade zichtbaar is bij een whiplash.…

Lees verder
Gepost op

(Deels) arbeidsongeschikt door whiplash, wat nu?

Na een ongeval kunt u last krijgen van uiteenlopende klachten. Een whiplash is veelvoorkomend letsel na bijvoorbeeld een kop-staartbotsing. In veel gevallen zijn de klachten van een whiplash met enkele weken of maanden grotendeels verdwenen, maar sommige slachtoffers komen er minder goed vanaf. U kunt geheel of deels arbeidsongeschikt raken door een whiplash waardoor u…

Lees verder
Gepost op

Behandeling van whiplash

Wie betrokken raakt bij een kop-staartbotsing of ander ongeval, kan als gevolg hiervan een whiplash oplopen. Sommige whiplash slachtoffers genezen volledig, anderen houden blijvende whiplashklachten en kunnen daardoor zelfs gedeeltelijk of geheel arbeidsongeschikt raken. Wanneer spieren daadwerkelijk beschadigd zijn, kunnen pijnen soms zeer langdurig aanwezig zijn. Een goede behandeling is dan ook van groot belang…

Lees verder
Gepost op

Wat is een whiplash?

Een whiplash wordt meestal veroorzaakt door een verkeersongeluk. Vaak is het slachtoffer een bestuurder of passagier van een stilstaande of langzaam rijdende auto die van achteren wordt aangereden door een andere auto, ook wel een kop-staartbotsing. Door een snelle beweging van het hoofd ten opzichte van de romp vindt er een overstrekking plaats van de…

Lees verder
Gepost op

Schadevergoeding gebroken been, voet, arm, hand, rug of heup

Bij letselschade door een opgelopen botbreuk kunt u de veroorzaker aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen. Botbreuken, zoals een gebroken been, een gebroken arm, gebroken hand, gebroken pink of gebroken heup kunnen tot flinke beperkingen leiden bij het vervullen van de verschillende dagelijkse werkzaamheden. In negen van tien gevallen zal een botbreuk probleemloos helen, maar…

Lees verder
Gepost op

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74