Bedrijfsongeval
Bent u betrokken geraakt bij een bedrijfsongeval en heeft u letselschade opgelopen? U wilt dan uiteraard geïnformeerd worden over letselschadevergoeding en mogelijke aansprakelijkheid van uw werkgever. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over dit onderwerp waar onze letselschade experts u duidelijke antwoorden geven. Heeft u een andere vraag of wilt u nadere informatie? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord.
-
Wanneer is er sprake van een bedrijfsongeval?
Hier is sprake van als een ongeluk gebeurt tijdens het werk en de werknemer hierdoor letsel oploopt. Het begrip ‘werk’ kan hierbij ruim genomen worden.
-
Wat moet ik bewijzen na een bedrijfsongeval?
Als u als werknemer letselschade oploopt tijdens werktijd, dan is het mogelijk om uw werkgever hiervoor aansprakelijk te stellen. Bij bedrijfsongevallen kent men normale bewijslast en omgekeerde bewijslast. Voor u geldt dat u moet stellen en bewijzen dat u schade heeft geleden door het bedrijfsongeval. Ook moet u stellen en bewijzen dat er een verband is tussen de opgelopen schade en de uitvoering van de werkzaamheden. De werkgever zal moeten bewijzen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan en dat het ongeval niet het gevolg is van het tekortschieten van deze zorgplicht. Vanwege de complexiteit van de aansprakelijkstelling van uw werkgever raden wij u aan om een letselschade expert in te schakelen voor de afwikkeling van de schadeclaim.
Nadere informatie over bewijzen na een bedrijfsongeval
-
Wie is aansprakelijk bij een ongeluk op de bouw?
Als u een ongeluk op de bouwplaats heeft gehad dan is uw werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk voor uw letselschade. Uw werkgever heeft een zorgplicht en dient er voor te zorgen dat uw werkomstandigheden veilig zijn en dat er voldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen voor de uitvoering van uw werkzaamheden. Ook als u zichzelf verantwoordelijk houdt voor het ongeval is uw werkgever alsnog vaak aansprakelijk voor uw letselschade als gevolg van het bedrijfsongeval. Onze letselschade experts kunnen u naar aanleiding van de precieze toedracht van advies voorzien en u mogelijk kosteloos bijstaan bij de schadeclaim naar uw werkgever.
Nadere informatie over aansprakelijkheid bij een ongeluk op de bouw
-
Hoe bewijs ik aansprakelijkheid van mijn werkgever na een bedrijfsongeval?
Als uw letsel is ontstaan terwijl u aan het werk was, dan is de kans groot dat uw werkgever aansprakelijk kan worden gesteld voor uw letselschade. U moet bij aansprakelijkheidsstelling kunnen bewijzen dat er een direct verband bestaat tussen het uitvoeren van uw werkzaamheden en uw letselschade. Als het u niet lukt om de bewijsvoering rond te krijgen, dan is het niet mogelijk uw werkgever aansprakelijk te stellen voor uw letselschade. U krijgt dan ook geen schadevergoeding.
Nadere informatie over werkgeversaansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval
-
Welke schadevergoedingen zijn er mogelijk na een bedrijfsongeval?
Na een ongeluk op het werk is de kans groot dat u uw werkgever aansprakelijk kunt stellen voor de opgelopen letselschade. Doorgaans is het bedrijf waar u werkt verzekerd voor letselschade middels een bedrijfsongevallenverzekering. Zo’n verzekering vergoedt in principe al uw materiële en immateriële letselschade welke het gevolg zijn van het betreffende ongeval.
Nadere informatie over schadevergoeding na een bedrijfsongeval
-
Welke schade vergoedt een bedrijfsongevallenverzekering?
Als u een ongeluk op het werk heeft gehad, dan is er een grote kans dat uw werkgever aansprakelijk kan worden gesteld voor de letselschade. Het bedrijf heeft doorgaans een bedrijfsongevallenverzekering. Deze verzekering dient alle schade die het gevolg is van het ongeval te vergoeden, zowel materieel als immaterieel. Wij zorgen ervoor dat u alle schade vergoed krijgt, inclusief onze rechtsbijstand kosten, zonder dat de relatie met u werkgever verstoord raakt.
Nadere informatie over schadevergoeding bij een bedrijfsongevallenverzekering
-
Ik verlies inkomen door een bedrijfsongeval, wat nu?
Als u als gevolg van een bedrijfsongeval uw werk (gedeeltelijk) niet meer kunt uitvoeren, heeft u verlies van inkomen. Bij een letselschade procedure en de vaststelling van het schadebedrag wordt rekening gehouden met gemiste inkomsten of verlies aan verdienvermogen. De ontstane schade moet worden vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met wat u in het verleden en heden heeft gepresteerd en ontvangen, ook de toekomst wordt hierbij betrokken.
Nadere informatie over inkomensverlies na een bedrijfsongeval
-
Hoe kan ik re-integreren na een bedrijfsongeval?
Tijdens uw arbeidsongeschiktheid moeten zowel u als uw werkgever de re-integratie zo voorspoedig mogelijk laten verlopen. Zo dient u zich op de eerste ziektedag na het bedrijfsongeval officieel ziek te melden bij uw werkgever. De rest van het traject van re-integratie hangt af van uw klachten en de duur van het herstel.
-
Mijn contract is niet verlengd na een ongeval, mag dat?
Als uw contract afloopt als u arbeidsongeschikt bent, dan bent u niet meer in dienst van uw werkgever. Uw werkgever is dan ook niet meer verplicht uw loon door te betalen. Dus helaas mag de werkgever er toe besluiten uw contract dan niet te verlengen. Als uw contract niet is verlengd na een ongeval waarbij u letsel opliep en een ander is daarvoor aansprakelijk, dan zijn deze kosten verhaalbaar op de aansprakelijke partij.
-
Ik ben arbeidsongeschikt geworden na een bedrijfsongeval, wat moet ik regelen?
Bij arbeidsongeschiktheid door een bedrijfsongeval is de grootste schadepost het verlies van inkomen. Als u in loondienst bent, kunt u een schadevergoeding claimen bij uw werkgever. Dit kunt u doen om het verlies aan inkomen te compenseren. Als uw werkgever de aansprakelijkheid erkent, kunt u eisen dat hij uw ziektewet aanvult tot 100%.
Als u zelfstandig ondernemer bent, kunt u alleen een schadevergoeding claimen als een ander aansprakelijk is voor uw arbeidsongeschiktheid en andere letselschade.Nadere informatie over arbeidsongeschiktheid na een bedrijfsongeval
-
Mijn ziektekosten veranderen na een bedrijfsongeval, wat nu?
Bij de meeste bedrijfsongevallen is de werkgever aansprakelijk. In dat geval kunt u een schadevergoeding voor uw ziektekosten eisen van uw werkgever. Bent u blijvend arbeidsongeschikt en heeft u medische zorg nodig, dan kunt u ook toekomstige ziektekosten claimen bij de aansprakelijke partij.