VVN wil hogere boetes voor ouders bij smartphone gebruik in auto

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft stelling genomen dat ouders, die met kinderen in de auto al rijdend een smartphone gebruiken, een hogere boete zouden moeten krijgen dan nu het geval is.

Letselschade door smartphone

Heeft u een aanrijding gehad door een automobilist die druk bezig was met zijn of haar smartphone? En heeft u daardoor letselschade? Neemt u geheel vrijblijvend contact op met ons kantoor om de mogelijke aansprakelijkheid en schadevergoeding te bespreken. Onze letselschade juristen helpen u geheel kosteloos met uw schadeclaim indien de andere partij aansprakelijk gesteld kan worden. Wij nemen u in dat geval het gehele juridische traject uit handen.

Hogere boete voor ouders met smartphone

Automobilisten die een telefoon in hun hand hebben tijdens het rijden riskeren nu een boete van 230 euro. Omdat VVN van mening is dat ouders het goede voorbeeld aan hun kinderen dienen te geven, pleit men voor een verdubbeling van deze boete voor ouders. Volgens de organisatie is het gebruik van de smartphone in de auto niet alleen levensgevaarlijk, maar het is opvoedkundig gezien ook nog eens onacceptabel. VVN vindt dat ouders zich als opvoeder bewust moeten zijn van hun verantwoordelijkheid. Zijn zij dit niet, dan zouden zij moeten opdraaien voor een dubbele boete.

Nadere informatie over het gevaar van de smartphone in het verkeer

Politieke discussie over smartphone gebruik in verkeer

Het ministerie van Justitie gaat over de hoogte van de boetes en daarom wil VVN het plan bespreken met verschillende politieke partijen. VVN kan niet aangeven of het plan om de verkeersboete te verhogen veel kans van slagen heeft, maar men wil in ieder geval een signaal afgeven. Daarnaast wil men de discussie (opnieuw) laten oplaaien dat verkeer en het gebruik van de mobiele telefoon beslist niet samen gaan. Tot nu toe wordt er door politici gemengd gereageerd op het idee van VVN. Over het algemeen worden de nodige kritische kanttekeningen geplaatst. Men is namelijk van mening dat het in het algemeen verboden moet zijn, al dan niet in de aanwezigheid van kinderen, en dat het aan de ouders is om het juiste voorbeeld aan hun kinderen te geven.

Smartphone verbod in het verkeer

Het gebruik van de smartphone in de auto is op dit moment al verboden. Maar er gaan ook veel stemmen op om het ook te gaan verbieden voor andere weggebruikers, zoals fietsers. Door onoplettendheid in het verkeer gebeuren er veel ongevallen in het verkeer. De populariteit van de smartphone binnen alle leeftijdscategorieën, maar met name bij jongeren, doet hier helaas geen goed aan.

Nadere informatie van VVN over gebruik smartphone jongeren op de fiets

Aansprakelijkheid bij aanrijding

Na een aanrijding door schuld van een andere partij kunt u altijd geheel vrijblijvend advies inwinnen bij onze letselschade juristen. Door jarenlange ervaring kunnen zij u direct adviseren over mogelijke aansprakelijkstelling en schadevergoeding. Neemt u contact met ons op als u nadere informatie wenst over uw letselschade en de mogelijkheden.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74