Rechterlijke uitspraak: Schadevergoeding bij een hondenbeet

Vorige maand heeft de rechtbank Rotterdam een uitspraak gedaan betreffende een incassomedewerkster die was gebeten door een hond. Zij liep hierbij ernstige verwondingen op. Vaak is het zo dat de eigenaar van een hond die letsel veroorzaakt aansprakelijk kan worden gesteld voor dit leed en de bijbehorende kosten. De gedaagde eigenaar claimde echter dat het eigen schuld van de vrouw was dat zij werd gebeten. B&O Letselschade bespreekt voor u de uiteindelijke uitspraak van de rechter en de procedure van een letselschadeclaim na een hondenbeet.

Gratis juridische hulp bij hondenbeet

Als u bent gebeten door een hond kunnen uw verwondingen behoorlijk heftig zijn en een lange nasleep hebben. U loopt daarnaast tegen hoge medische kosten op. Onze letselschade specialisten kunnen u gratis juridische expertise bieden indien wij de eigenaar van de hond voor u aansprakelijk kunnen stellen.

Nadere informatie over aansprakelijkheid bij een hondenbeet

Hondenbeet bij incassomedewerkster

In het geval van de incassomedewerkster is er sprake van ernstig letsel nadat zij is gebeten door een hond. In oktober 2015 wordt zij in haar arm gegrepen, waarbij achteraf blijkt dat het merendeel van haar bovenarmspieren is afgestorven. Door middel van een operatie worden rug- en beenspieren gebruikt om de bovenarm weer van spieren te voorzien. Hierdoor stierf echter haar beenspier af en moest deze verwijderd worden. De vrouw staat een langdurig revalidatietraject te wachten en is volledig arbeidsongeschikt. Zij heeft een beperkte mobiliteit en beperkte arm- en handfunctie.

Uitspraak van de rechter

De eigenaar van de hond is gedagvaard en door de Rotterdamse politierechter veroordeeld tot een taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarnaast is er een voorschot schadevergoeding aan de vrouw toegewezen van bijna 45.000 euro.

De vrouw eist, naast de gevorderde kosten, een bedrag aan smartengeld. Dit in verband met ontsieringen door de ernst van het lichamelijk letsel, de gevolgen hiervan voor haar dagelijkse leven en het opgelopen post-traumatische stress syndroom (PTSS). Ook de aard van de aansprakelijkheid en verwijtbaarheid van de aansprakelijke persoon spelen een rol bij de geëiste hoogte smartengeld.

De rechter veroordeelt de eigenaar van de hond uiteindelijk tot betaling van een schadevergoeding van ruim 370.000 euro, vermeerderd met de wettelijke rente en proceskosten van het slachtoffer.

De uitspraak kunt u lezen op de site Rechtspraak.nl.

Eigenaar hond aansprakelijk

De eigenaar van een hond is vaak aansprakelijk voor het letsel dat zijn huisdier veroorzaakt. In de meeste gevallen zal hij de schade die het dier toebrengt, moeten vergoeden aan het slachtoffer. Dit is ook het geval als de eigenaar er niets aan kan doen dat het dier aangevallen en gebeten heeft. In beginsel moet alle letselschade vergoed worden, zoals:

 

  • Kosten voor plastische chirurgie
  • Overige medische kosten
  • Verminderde inkomsten
  • Smartengeld

De precieze hoogte van de schadeclaim en de uiteindelijke uitkering van schadevergoeding is geheel situatie afhankelijk. Deze dient te worden berekend en geclaimd door een letselschade expert om tot een juist bedrag te komen.

Nadere informatie over letselschade door dieren

Letselschade expertise bij hondenbeet

Als u slachtoffer bent van een hondenbeet en u heeft hierbij letselschade opgelopen, dan heeft u in de meeste gevallen recht op schadevergoeding. Om dit goed uit te laten zoeken en correct af te laten handelen, kunt u het beste een ervaren letselschade expert of jurist in de arm nemen. Zo kunt u zich op uw herstel richten en wordt uw schadeclaim op de juiste manier juridisch en financieel afgehandeld.

Bij de betrokken letselschade specialisten van B&O Letselschade bent u in goede handen. Wij kunnen u thuis bezoeken en wikkelen het gehele traject deskundig voor u af. Indien wij de eigenaar van de hond inderdaad aansprakelijk kunnen stellen, werken wij geheel gratis aan uw zaak. Neemt u contact met ons op voor vrijblijvende informatie of advies.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74