Overlijdensschade berekenen na ongeval

Nabestaanden van een verongelukt familielid of een omgekomen partner hebben recht op overlijdensschade als iemand anders aansprakelijk was voor het overlijden. Het ontvangen van overlijdensschade brengt de geliefde natuurlijk niet terug, maar kan wel financiële moeilijkheden voorkomen.

Autoverzekeraar en overlijdensschade

Vaak zal de overlijdensschade geclaimd worden bij een autoverzekeraar. Dit komt omdat vooral in het verkeer veel noodlottige slachtoffers vallen, zoals bij een aanrijding tussen een auto en een fietser of voetganger. Het bedrag dat bij de verzekeraar kan worden geclaimd, is echter lastig te berekenen.

Belangrijke factoren berekenen overlijdensschade

Basis voor het berekenen van overlijdensschade is de financiële behoefte van de nabestaanden. Dit is erg moeilijk vast te stellen. Er wordt rekening gehouden met veel verschillende factoren, zoals eventuele toekomstontwikkelingen (het hertrouwen van een weduwnaar, het uit huis gaan van kinderen) en carrièrekansen van de overledene (promotie). Als de overledene een levensverzekering had afgesloten, zullen de uitgekeerde bedragen in mindering worden gebracht op de schadevergoeding. Kortom, het berekenen van overlijdensschade is zeer specialistisch werk. Schakel daarom altijd de hulp in van een letselschade-expert.

Hebt u vragen over overlijdensschade, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74