Letsel door hondenbeet, wie is aansprakelijk?

U of uw kind is gebeten door de hond van een ander. Er is sprake van behoorlijke verwondingen die medische zorg nodig hebben. Naast dat dit pijn en een traumatisch effect kan veroorzaken, heeft u ook te maken met allerlei kosten. Wie is hiervoor aansprakelijk en maakt het daarbij nog uit of de hondenbeet al dan niet uw eigen schuld was? Kunt u alle schade verhalen en zo ja, bij wie? Onze juristen hebben ruime ervaring met letselschadezaken als deze en informeren u over de mogelijkheid tot schadeloosstelling.

Juridische hulp na een hondenbeet

B&O Letselschade draagt het Nationaal Keurmerk Letselschade en daarom bent u gegarandeerd van kennis en juiste afhandeling van uw letselschadezaak na een hondenbeet. Dat is een hele geruststelling als u gewond bent geraakt en veel kosten heeft. Als wij de eigenaar van de hond aansprakelijk kunnen stellen, werken wij geheel kosteloos.

Nadere informatie over letsel door een hondenbeet

Bijtincident: Kind gebeten door hond

Het was onlangs nog in het nieuws. Een 6-jarige meisje werd door een loslopende hond in haar benen gebeten toen ze een rondje aan het fietsen was. Haar benen lagen helemaal open en ze belandde hierdoor in het ziekenhuis. De eigenaresse van de hond heeft het meisje hulpeloos achtergelaten. Het kind begrijpt er niets van, denkt dat het haar eigen schuld is en heeft een trauma opgelopen. Haar moeder was verbijsterd en heeft de media opgezocht om aandacht te vragen voor het leed dat een hondenbeet kan veroorzaken.

Verplichte gedragscursus voor bepaalde soorten honden

Vanaf volgend jaar moeten eigenaren van honden met een hoog risico op bijtincidenten verplicht op gedragscursus. Dat is zo bepaald door staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken om het aantal bijtincidenten terug te dringen. Daarnaast komt hij met nog een aantal maatregelen zoals een fok- en importverbod van 21 soorten risicohonden. Er komt een meldpunt waar gevaarlijk gedrag van honden of hinderlijk gedrag van hondenbezitters kan worden gemeld.

Wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?

In artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek staat vermeld dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de schade die het dier aanricht. De risicoaansprakelijkheid komt ook op het conto van de eigenaar van het dier. Dit betekent dat de eigenaar altijd aansprakelijk is wanneer zijn hond letsel veroorzaakt. De schuldvraag is hierbij niet aan de orde. Het slachtoffer kan bij letsel te allen tijde de schade claimen bij de eigenaar van de hond.

De schadeclaim na een hondenbeet kunt u het beste laten uitvoeren door een letselschade expert of jurist. Omdat de eigenaar van de hond aansprakelijk gesteld kan worden voor alle schade zal hij ook de juridische kosten moeten vergoeden. Daarom is de juridische bijstand van een letselschade jurist voor u als slachtoffer altijd geheel kosteloos. Bovendien kent een letselschade jurist alle ins en outs van het indienen van een schadeclaim na een hondenbeet. Daarom bent u verzekerd van de juiste bijstand met een goede afloop.

Nadere informatie over aansprakelijkheid van de eigenaar van een hond bij letsel

Welke schade kunt u claimen na een hondenbeet?

Als u slachtoffer bent van een hondenbeet, dan kunt u alle letselschade als gevolg van de beet claimen bij de tegenpartij. De kosten die u maakt kunnen heel divers zijn, van plastische chirurgie en kosten voor het ziekenhuis tot schade door verminderde inkomsten en smartengeld.

Omdat de juridische kosten moeten worden vergoed door de eigenaar van de hond die u heeft gebeten, kunt u bij B&O Letselschade gegarandeerd terecht voor kosteloze hulp bij uw schadeclaim. Wij nemen u alle financiële en juridische zorgen uit handen en zorgen er voor dat u de juiste schadevergoeding krijgt toegekend. Neemt u contact met ons op voor nadere informatie of vrijblijvend advies.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74