Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

,

Kind gebeten door hond

Een hond kan schattig, leuk en een kameraad voor het leven zijn. Helaas zijn er echter ook honden die – door welke oorzaak dan ook – niet zo schattig zijn en agressief gedrag vertonen. Zo werd onlangs een zesjarig jongetje gebeten door een hond. Het kind was aan het voetballen op een speelveldje, toen de hond hem plotseling aanvloog. Het kind werd door de hond gebeten in zijn gezicht, achterhoofd en arm. Het lukt de eigenaar niet zijn hond van het kind af te trekken. Uiteindelijk kon een omstander het slachtoffertje in veiligheid brengen. Het jongetje liep ernstig letsel op en moest dezelfde dag nog worden geopereerd. Wat kan je als ouder in doen als je kind is gebeten door een hond en hierdoor letselschade heeft opgelopen?

Gebeten door hond en letselschade

Een kind dat gebeten wordt door een hond kan verschillende soorten letsel oplopen. Niet alleen lichamelijk (wonden, infecties, etc.), maar ook geestelijk letsel (angst, schrikreactie, ergernis). Bovendien kan een hondenbeet ernstige littekens veroorzaken, die levenslang zichtbaar blijven. Dit kan zorgen voor schaamte- of angstgevoelens en sociaal isolement. Het is in principe mogelijk voor al deze vormen van letselschade een financiële vergoeding te ontvangen.

Wie betaalt letselschade na hondenbeet?

In veruit de meeste gevallen is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor de letselschade die de hond veroorzaakte. Dit staat geregeld in artikel 179 van boek 6 Burgerlijk Wetboek. Dit artikel legt een zogeheten ‘risicoaansprakelijkheid’ op de bezitter van de hond. Met andere woorden: de eigenaar van de hond is óók aansprakelijk als hijzelf er niets aan kon doen dat zijn hond het kind beet. Deze aansprakelijkheid verplicht de eigenaar alle letselschade van het kind te vergoeden. Omdat ook de meeste hondenbezitters middels kun reguliere WA-verzekering voor dergelijke schadeveroorzakende gebeurtenissen zijn verzekerd, neemt een verzekeringsmaatschappij de verdere afwikkeling van de schade over.

Gebeten door hond: wat nu?

Het is verschrikkelijk als uw kind is gebeten door een hond. Het claimen van letselschade is dan natuurlijk niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het verstandig niet te lang te wachten met het inschakelen van een letselschadespecialist. Dit verhoogt namelijk de kans op volledige letselschadevergoeding. Kiest u voor onze letselschadejuristen en -experts, dan weet u zeker dat uw claim in goede handen is. Wij nemen het gehele letselschadetraject uit handen, zodat u uw aandacht kunt blijven richten op uw kind.

Is uw kind gebeten door een hond en wilt u meer weten over het claimen van letselschade? Wij beantwoorden graag vrijblijvend al uw vragen. 

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen