Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74
Gratis advies bij letselschade? 085 - 877 17 74

,

Gebeten door hond – eigenaar hond aansprakelijk voor letselschade

Onlangs was het Werelddierendag en werden Fikkie, Luna en Max extra verwend. Maar niet voor alle dieren was dierendag een feest. Een hond uit Vlaardingen beet zaterdagmiddag een vrouw in haar bovenarm. Door de hondenbeet liep de vrouw liep ernstig letsel op en moest naar het ziekenhuis. De eigenaar van de hond besloot het dier te laten afmaken. Hoe zit het eigenlijk met vergoeding van de letselschade als je bent gebeten door een hond?

Gebeten door hond? Baasje aansprakelijk

Hoofdregel in het aansprakelijkheidsrecht is dat degene die de letselschade veroorzaakte, deze moet vergoeden. Bent u gebeten door een hond, dan zou dat betekenen dat de hond – veroorzaker van de letselschade – schadevergoeding moet betalen. Dat kan natuurlijk niet. Daarom is zijn baasje aansprakelijk. Óók als het baasje er niets aan kon doen dat zijn hond letselschade veroorzaakte. Dit is een vorm van ‘risicoaansprakelijkheid’ en staat geregeld in artikel 179 van boek 6 van het Burgerlijk Wetboek.

Gebeten door hond, dan wordt letselschade vergoed

Op welk letselschadebedrag heb je recht als je bent gebeten door een hond? In principe moet alle letselschade door het baasje van de hond vergoed worden. Onder letselschade vallen bijvoorbeeld de kosten voor plastische chirurgie, kosten voor wondverzorging, andere medische kosten, verminderde inkomsten, smartengeld en kosten voor rechtsbijstand. Noodzakelijk voor het krijgen van schadevergoeding, is dat alle opgevoerde posten bewezen moeten worden. Kun je een schadepost niet onderbouwen, dan zal het baasje van de hond (of meestal zijn verzekeraar) waarschijnlijk niet overgaan tot het betalen van welk letselschadebedrag dan ook.

Gebeten door hond: recht op gratis rechtsbijstand

Het is verstandig juridische hulp in te schakelen bij het verhalen van letselschade nadat u bent gebeten door een hond. Alleen een gespecialiseerde jurist zal de verschillende schadeposten op de juiste manier kunnen onderbouwen en de tegenpartij aansprakelijk kunnen stellen. In de meeste gevallen is de rechtsbijstand gratis. Gratis? Jazeker. Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden.

Lees het het nieuwsbericht over de vrouw die werd gebeten door een hond.

Gepost op

Lees meer over:

Gratis juridisch advies bij letselschade

Onze letselschadespecialisten hebben de kennis en ervaring om uw belangen optimaal te behartigen. Wij onderzoeken de toedracht van het ongeval, stellen de tegenpartij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en realiseren uw schadevergoeding. Daarnaast bezoeken wij u thuis, ongeacht waar in Nederland u woonachtig bent. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een letselschade deskundige.

Neem contact op 085 - 877 17 74
Ongeval voorleggen